Kalbine bir kor ateşi gibi düşen, düştüğü yeri yakan ve yaşamanı zorlaştıran kelamlar duydun mu? Peki hak ettin mi sence?

Kalbini kanatan, ruhunu yaralayan o sözler kime aitti? Ona izin veren de sen değil misin?
Kalbine bir kor ateşi gibi düşen, düştüğü yeri yakan ve yaşamanı zorlaştıran kelamlar duydun mu? Peki hak ettin mi sence?

Kalbini kanatan, ruhunu yaralayan o sözler kime aitti? Ona izin veren de sen değil misin?
Hem de çok işittim. Kendime bile yabancılaştığım, insanların beni anlamadığını düşündüğüm çok zaman oldu. İlk önce içime kapandım, herkese yabancılaştım ama sonra sonra hayatın tam da bu olduğunu gördüm. Acılardan insanın nasıl güçlendiğine şahit oldum.
Öldürmeyen şey, güçlendirir
Gerçekten de öyleymiş...
Canımdan çok sevdiğim dedem kanser hastasıydı artık alabileceği bir tedavi kalmamıştı moralini yüksek tutmak için tedavisinin güzel ilerlediğini söylüyorduk hep en son alabileceği bütün tedaviler bitmişti doktorlar bundan sonra yapabileceğimiz bir şey kalmadı demişlerdi. Birgün otururken ne zaman gideceğiz hastahaneye hazır iyiye gidiyorken aksatmayalım demişti. Öyle masumdu ki haberi yoktu artık hastalığın sonunda olduğunda yemin ediyorum sanki o an başımdan aşağı kaynar su döküldü gibi hissettim göğsüme tonlarca ağırlık yükledindi sanki nasıl başarabildim bilmiyorum ama tebessüm edip iyisin dedem kontrol altına aldılar hastalığını şu an gitmemiz gerekmiyor demiştim
Bazı doktorlar da ölüm eşiğine gelmiş hastalara bu ağacın yaprakları döküldüğünde diyor. O ağacın kalan son yaprağını izlermiş gibi oldum okurken.. Hala hayatta mı?
O ağacın yapraklarının tek tek nasıl döküldüğünü izledim her dökülen yaprakta da bi parçam kopuyordu sanki hayatımın en zor dönemiydi. Maalesef 2018 yılında kaybettik
Allah rahmet eylesin..
Amin teşekkür ederim tüm kaybettiğimiz yakınlarımız sevdiklerimize İnşallah 🙏
Evet çok işittim ama hiç birini de şu an düşünmüyorum ve umursamıyorum çünkü artık söze değil söyleyene bakıyorum söyleyen benim için anlamsız bir hiç kimse ise o zaman umurum da olmuyor. sözler genel olarak bazen geçse de bazen kalıcı olabiliyor ama her şey insanın elinde insanların sizin hakkınızda söylediği sözlerin sizin kişiliğinizi belirlemesine sizi siz yapan özelliklerini belirlemesine izin vermemelisiniz
Evet sağ bacağım sol bacağıma göre doğuştan dört santim kısalığı var ve aksıyorum eşimin annesi kavga ettiğinde ayağımı yüzüme vurup dalga geçmişti insanların eksik yönleriyle dalga geçilmenin ne demek olduğunu herkes bilemez ama Allah a haval ediyorum hala zoruma gidiyor çok acı çok zor bir şey Allah kimseye yaşatmasın
Allah şifa versin. Karşına kalbi güzel, huyu güzel insanlar çıkarsın. Çok ayıp ya bir insana denir mi böyle bir şey?
Ve okul dönemimde bi arkadaşımla kavga ettiğimde bana dediği şey hala kulaklarımda "SEN ÖNCE YÜRÜMEYİ ÖĞREN"...
Keşke sende "önce insan olmayı öğren" deseydin inanamıyorum gerçekten ya bu lar da biz de nasıl aynı tür olabiliriz? Bunlar insan olamaz, ancak insansı olabilirler. Yarım kalpliler 😡
Keşke yarım da olsa kalpleri olsaydı 😭
Ya ama üzme kendini bu onların karaktersizliği ve kalpsizliği 🥺 Bak senin ne güzel bir kalbin, umutların ve inanılmaz bir gücün var. Böylesi gereksiz kişiliksizlerin moralini bozmasına izin verme. Sen böyle çok güzelsin, kimsenin sana dediğiyle artıp eksilmiyorsun sonuçta. Hem insanların yarasını görüp bununla dalga geçenler de aynı şeyi yaşamadan ölmez 🌱
Çok teşekkür ederim kuzum benim herkes senin gibi düşünse ne güzel bi yer olurdu zaten bu dünya
Ne demek balım çok şükür var güzel düşünebilen insanlar da. Rabb'im karşına hep seni anlayan, seven "insanlar" çıkarsın kimsenin seni üzmesine izin verme ❤️🩹
Amin kuzum inşallah Rabb im seninde güzel gönlüne göre versin
Amin ecmain güzelim 💮
Cevap
13Cevap
Görmek istemediklerini gören gözler,
Duymak istemediklerini duyan kulaklara ağır sözler varlar. Ve halen yaşarlar benle.
Ohooo hemde ne sözler duydum ama suç bende buna izin veren bendim...
Hıhı bolca işittim. Değer verdiğimiz insanlardan duyunca yakmaması mümkün değil.
İşitmez olur muyum işittim hak ettinlm mi dersen evet ettim çünkü ederi kadar değer vermedim ederinden fazla değer verdim fazla fedakâr oldum , kendimden ödün verdim eee değmeyene verdiğim değer beni kendimden eder moduna düştüm. Sonuç olarak ben kendim ettim herkese hak ettiği kadar... Can yakar mı evett çünkü hâk etmediğimden can yaktı gerçek manada
Soruyu okuyunca aklıma bir söz veya olay gelmedi. Söylenen her şey önemsiz olduğu için ellam.
Ellam nedir?
Elbette işittim. Ancak eskisi gibi bakmıyorum meseleye. O kalbim iyi ki kırılmış ki güçlenmiş diyorum. O kalp kırıklığını da yaşadığım için kendim de kelimelerime üslubuma eskisinden de ekstra dikkat ediyorum.
Hak etseydim canım yanmazdı. Hak etmediğim bir söz sayesinde yandı..
Zaten en çok acıtan da hak etmediğimiz üsluplar..
Yaşayınca anlamaları dileğiyle..
Çok çok çok fazla kez. Hep ben bendim değişen onlardı nedense hep haklı olduklarını düşünerek gittiler ilginç çok ilginç
Çok işittim. Eskiden canımı yakıyordu, artık yakmıyor. Alışıyor insan.
Bir kaç tane var evet yeri ayrı ve derin suçlumuyum orası karışık.
Duydum evet, ama hiç aldırış etmedim. Ben kendimi biliyorsam kimselerin laflarıyla hareket edemem.
Sözler değil de diyen kişi yaralıyor aslında. Herhangi biri dese umrumda olmazdı ondan duymak kırdı
Zaten kıran da söz olmuyor çoğu zaman. Ya üslup kırıyor, ya da sözün sahibi
Çok işittim.
Kendimi toparlamam uzun sürdü
O kadar çok ki. Bir süre sonra hissizleşiyosunuz
"Olmayan aşkın acısın çekme"
Kalbimizin katilleri.
İşittim haketmedigim halde
Duydum
Hak etmiştim ve üzdü elbette
Çoookkk bu sadece aşk konusunda değil
Duyduk bir şeyler zamanında
Çok. Ama o yanan kalbim artık alıştı.
Duydum, evet içimi çok yaktı çünkü hak etmemiştim!
Evet işittim
Evet.
İşittim
Haketmedim
Hemde çok fazla...
Evet işittim
Evet işittim.
Evet.
Evet işittik
Evet
Maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?