Bazen tutunacak bir dal, yaslanacak bir omuz ararız. Böyle zamanlarda kendine yaslanmak, küçüklüğüne sarılmak en güzelidir. İmkanın olsa kendine sarılır mısın sende? Yoksa kendimden bile haberim yok diyip kaçar mısın?

#yoruldum
Bazen tutunacak bir dal, yaslanacak bir omuz ararız. Böyle zamanlarda kendine yaslanmak, küçüklüğüne sarılmak en güzelidir. İmkanın olsa kendine sarılır mısın sende? Yoksa kendimden bile haberim yok diyip kaçar mısın?

#yoruldum
Hüzünlendiğimde, hüzün çöktüğünde yüreğime hemen sarılıyorum kendime, kendimden başka tutunacak dalım yok. Bana benden yakın insan olarak kimse yok. Ah evvelden bilseydim kendime tutunmanın, kendime sarılmanın mucizesini, böyle hırpalamazdım kendimi, düşman olmazdım kendime, kendine düşman olanın düşmana da ihtiyacı olmuyor ki, imkanım olsa çocukluğuma gidip neden ağladığını bilmeyen, içini çeke çeke ağlayan, kendini koruyamayan o kıza sımsıkı sarılırdım, anıları hatırlayınca da bir parça ağlayıp sarılıyorum, o kız o günlerden bugünlere çok zor geldi.
Geçmişimde kalan o kızdan tüm kalbimle özür diliyorum, onu koruyamadım, o kızı hırpalayanlara sen kimsin diyemedim, nitekim insanın kendi üzerinde de hakları var, o kızın arkasından çevirip, sonrasında yüzleri kizarmadan utanmadan yüzüne bakanlar oldu, utanmadan helallik isteyenler oldu maziyi unutup da, zinhar hiçbirine hakkım helal değil. Geç kalınmış ve vedalaşırken istenmiş helalliğin bir anlamı yok benim için, zamanında helallik isteyeceklerdi, o pişmanlığı belki görseydim suretlerinde işte o vakit hakkımı helal ederdim, onların istediği helallik dahi vedalaştığımız içindi, onlar hatalarını dahi unuttu, nasıl utanmadan yüzleri kızarmadan yüzüme bakabildiler, ben hiç unutmadım, yıllar geçti unutmadım.
Çocukluğum kabus içinde geçti lakin geçti işte, acı da olsa geçti, insanlar eleştirmeyi, kınamayı çok iyi bilirler lakin senin yaşadığını bilmezler, yardım etmezler , taa o vakitten yalnızmışım ben, aslında değilim ama kendimi göstermeyi bir türlü beceremedim aileme, seviyorlar, düşünüyorlar beni ama kendi bildikleri gibi.
Evvelden çok utanırdım kendimden lakin şimdi kendimden utandığım için, kendimi anlamadığım için, kendimi korumadığım için hüzünleniyorum, boyut atladım yani.
Geçmişime gittiğimde, gençliğime, yetişkinliğime, çocukluğuma gittiğimde paramparça, kırılgan, alıngan, konuşamayan, hayalet , kaybolmuş , esas derdini bilmeyen bir kız görüyorum , onu nasıl seviyorum, nasıl çok seviyorum ve kendimle barıştığımdan beridir, kendime sarılmayı öğrendiğimden beridir söz verdim o kıza , müsade etmeyeceğim , söz veriyorum rastgele davranamayacak o kıza kimse bir daha, kimsenin pis gözleriyle bakmayacaksın sen bir daha, kimse görmese de ben görüyorum o çocuğu, o genç kızı. Kimse sarılmasa da ben sarılıyorum ona, kimse duymak istemese de ben dinliyorum onu, hem de hiç bıkmadan sevgiyle, anlayarak, sarıp sarmalayarak. Bir yerde kendi geçmişimde ki gibi bir insan görsem ona sarılarak ağlamak , silkelemek istiyorum onu, sevgiyle yad ediyorum o kızı. Ona verdiğim sözü tutuyorum ve tutacağım inşallah, hayat boyu o kızın ellerini bırakmayacağım.
Ama ama 🥺 Sen bu kadar güzel görüşler yaparsan ben sorumda seni ararım ki
Sorularında ki güzelliğe ne demeli, insanı alıp görüyor 🥰
Güzel gören gözlerin 💮
Aslında biraz karışık. Çoğu olayın karşısında kendimi suçlama gibi huyum var benim. Tek kaldığımda genelde kendimi sorguya çekerim. Şöyle olsaydın böyle olmazdı , böyle olsaydın o olmazdı falan diye. Ondan sonra kusurlarını hoşgörüyle karşıladıklarım gelir aklıma benim de kusurlarımın hoşgörülmesine hakkım yok mu diye kendimi teselli eder ağlarım. Yani kendime sığınırım. Sonra sabah da yeniden doğmuşum gibi toparlanır güne pozitif başlarım. Öyle bedavadan kendine sarılmak yok yani. Minik bir mahkeme gerekiyor öncesinde djdjdj
Ama çok üstüne gitme kendinin. Çünkü senin canın emanet. Ve sonra kendi kul hakkına giriyorsun, kırıyorsun kendi kendini. O an duyduğun pişmanlık.. Kolay kolay da geçmiyor
Çok haklısın... Çok üstüme gidersem kendimin aklıma gelicek bu cümlen 🌸
İmkanım olsa kendimi alıp kaçırırdım uzaklara. Adımızı sanımızı değiştirir, kimsenin bulamayacağı bir yerde 20 saat çalışmamda gerekse özgür olacağım bir Dünya kurardım ikizimle. Ne çocuk ne aşk ne eş istemezdim. Özgürdüm artık. Çektiklerimi yaşadıklarımı bilen ve beni anlayan biri var yanımda ikizim. Dünyaya bir kez geldim ve çok kötü geçti geçiyor. Kısa sürer umarım. Zira söylediğim gibi bir şey mümkün değil
Bahsettiğin kişi ikizin mi yoksa benliğinden mi bahsediyorsun?
Benliğime ikizim adını verdim. Farklı biri gibi olsun diye 😊
Herkesin hayalidir bence alıp başını gitmek.. Bir gün nasip olur umarım
Amin
Ben sık sık kendime sarılıyorum zaten. Bana göre de biri sana en güzel kendisi sarılabilir. Çünkü kendi dilinden sadece sen anlayabilirsin. Neler hissettiğini, neler yaşadığını, nelerden korktuğunu ya da ne ile mutlu olduğunu.
En içten en samimi sarılış insanın kendisine olan sarılışıdır. Bazen kollarınla kendini sarabilirsin. Bazen ise ruhun bedenini kendi kendine sarabilir. Sen yeter ki kendini sev. Bunun dışında insanlara zaten çok fazla ihtiyacın olmayacaktır.
Cevap
10Cevap
Kendime sarılıyorum zaten bunu fiilen yapmama gerek yok ruhen kendime kenetlenmiş bir haldeyim ve kendimden güç alıyorum. Özellikle çok yalnız hissettiğim zamanlar ve anlaşılması güç ruh hallerinde olduğumda kendimle kaldırım beni bir tek o anlar çünkü
Kesinlikle, insan insana engel oluyor sadece..
Evet olmaz mı hiç... keşke kendime sarılabilseydim diyorum doya doya beni anlayan tek insana sarılmak için. ama işte kendi elimizi tutmak kendimize sarılmak ya da kendimize seviyorum demek bir sevgilinin dediği gibi olmuyor ya da mesela size değer veren biri de olabilir. ama bu duygu en çok gece zamanlarda aklıma geliyor geceleri daha çok düşünceli oluyorum.
Ben merakımdan istiyorum bunu.. Bana sarılmak nasıl acaba diye.. :/
Sarılmak istiyorum evet ama kendime değil. Ancak çocukluğum falan karşıma çıksaydı ona sarılabilirdim gerçekten...🥲
Genelde hep başıma geliyor sarılamıyorum kendime ama kendimi sevdiğim şey ile ödüllendiriyorum sarılmak gibi etkisi yok ama mutlu ediyor
Sarılmak değil de bazen başımı okşayıp alnımdan öpesim geliyor..
Kendime sarılıp uykuya geçiyorum dizlerimi kıvırıp boncuk böceğine dönüşüyorum
Evet bazen bunu çok istiyorum ama galiba en çok kendine karşı acımasızim.
Bu da kendi hakkımıza girmek aslında. Bende yapardım eskiden. Nasılsa "ne yapıyorsun, o can benim!" diyip karşı çıkan yok. Ama bu can da bizim değil. Emanete hıyanet etmemek gerek
Yaşanacak omuzun var ama ben yine kendi omuzuma sarılmak zorundayı.
Zorunluluklar her zaman daha çok acıtır..
ellerimin elimi tuttuğu doğrudur
bunu inkar edemem
Çoğu zaman hep kendime sarılıyorum.
Evet canım kendim
Kendim dahil kimseye sarılasım yok
Hiç olmuyor duygusuzum :)
Sadece kendime sarilmak istiyorum
Sarılıyorum ve anneme sarılıyorum artık 🥰🥰
Analar baş tacı
Evet yeni anladım ağlarsa anan ağlar gerisi yalan
Geç olsun güç olmasın yeter ki 💮
🌸🌸🌸
Benim benimle iletişimim zayıf hissediyorum
Yalnızlığıma seçtikçe anlıyorsun kendini, Kıymetinin farkına varıyorsun..
Birisi olsa kalbine sarılsam diyorum!!!
Sen varsın, kendine sarılmak varken başkasını aramak neden?
Kendimi seviyorum ama. Başkasına sarılıp onu hissetmek daha ruhu rahatlatıyor bence.
Olabilir ama sarıldığın kişi herkes olmamalı. Seni anlayan, ruhunu bilen biri değilse sarılmanın bir anlamı olmaz zannımca
Tabiki yoksa sadece bir sarılma olarak kalır. İçten bir sarılış olmalı.
Kedime sarılıyorum çocuğu zaman çocuğummuş gibi.
Kediler ve şarkılar bize yeterli değil..
Kesinlikle.
Çocukluğuma sarılırım bazı zamanlar..
Yooo olmuyor
Oluyor.
Hayır
Sarılırım hep 😄
keske mumkun olsa )
bu zamanlarda cokkkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?