Sosyal ilişkilerde hiç ama hiç değilim. İnsanlarla bayramlaşmaktan bile çekiniyorum, bir tuhaf tavırlara giriyorum ve mutsuzum bundan. Çok yanlız hissediyorum. Sıkıldım bu durumdan. 19 yaşındayım. Bu yaştan sonra nasıl düzelecek bu? Hiç arkadaşım kalmadı. İnsanlarla yakınlaşamıyorum. Mutsuzum. 😪
Bende öyleyim hani sen hiç arkadaşım kalmadı yazmışsın ya benim hiç arkadaşım da olmadı okuldayken belli bi süre konuştuğum dostlarım vardı ama şimdi onlarla da ne ararım ne sorarım numaraları bile yok o derece benim suçum bu kadar a-sosyal olmak.
engelli oldukları için eve tıkılı olan isanları düşün, yıllardır ailelerinden uzak hapiste yatan insanları düşün, onların hayatları kısıtlı ama sen özgürsün, genç ve eminim güzel bir kızsın, hayatının bu zamanlarını bir daha yaşamayacaksın, ikinci defa dünyaya gelmeyeceksin, bence en yakın spor salonuna yazıl, spor yapman stresini azaltacak psikolojik ve fiziksel olarak gelişeceksin, zamanla bundan zevk alacaksın yeni insanlar tanıyacaksın, özgüvenli sağlıklı olacaksın
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı.
Bende çocukluğumdan beri aynıyım hiç açılamadım insanlarla yakınlık kuramıyorum konuşamıyorum utanıyorum çekiniyorum kendimi geri çekiyorum sosyalleşemiyorum içime kapanıyorum sosyal ve iletişim becerilerim hiç gelişmedi öz güvenim de yok hep yalnızım arkadaşım çevrem yok sürekli evdeyim dışarı bile çıkmıyorum
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendimi gördüm :( Yoruldum ya. Umarım düzeliriz ama hiç sanmıyorum..
Ben 34 yaşındayım çocukluğumdan beri aynıyım bu yaşıma kadar hiç açılamadım maalesef yaşım ilerledikçe daha da utangaç çekingen oldum iyice içime kapandım
Geleceğimi gördüm sende. 19 yaşındayım ben de ve şu yaşıma kadar hep yalnızdım. Arkadaşlarım olsa da hep gelip geçici oldular, asla yakınlaşamadım. Kimse kalmadı. Hep bilgisayar başındayım. Arkadaşlarım bile sanal.
Anlıyorum gerçekten zor yani yaşayan bilir daha gençsin inşallah düzelirsin gençliğini yaşayabilirsin ben gençliğimi hiç yaşayamadım ergenliğim de berbat geçti hiç güzel anım yok herşeyden mahrum kaldım eksik yaşadım kendimi yetersiz geride kalmış hissediyorum hiç kız arkadaşım sevgilim olmadı bile olmadı sevilmedim ilgi değer görmedim bunun da eksikliğini hep hissettim yaşım ilerledikçe daha da kapattım kendimi
Ah ah çok üzüldüm ben de senin gibiyim. Her şeyden mahrum kalıyorum. Ezik ve yetersiz hissediyorum. Üzücü :( Umarım düzeliriz. Kendinden umudu kesme, iyi ol inşallah sen de.
Sağ ol. Bu sitede dolaşıp durdukça gerçek hayatta sosyalleşemeyeceğim ve hayata hep geç kalacağım. Çeki düzen vermek, hobi edinmek lazım. Boş bir insan gibi hissediyorum.
Eve kapalı işsiz asosyal yaşamak gerçekten çok kötü bir şey kendimi hep yalnız mutsuz çaresiz eksik hissediyorum hayatı kaçırdım en güzel yaşlarım evde geçti gitti hiçbir şey yaşayamadım başaramadım ölü gibiyim yaşadığımı unuttum evde yaşlanıyorum kendimi tutsak gibi hissediyorum
Hayır kendimi bildim bileli böyleyim çocukluğumdan beri utangaç içe dönük sessiz biriyim bu benim kişilik yapımdan kaynaklı ve hiç değişemedim açılamadım kendimi aşamadım hep içime kapandım insanlardan kaçtım kendimi geri çektim evde durmayı zorunlu olarak tercih ettim sosyalleşemedim ortamlara giremedim dışarıya uyum sağlayamadım mahallede okulda hep en sessiz bendim kimseyle konuşmayan sınırları aşamayan pasif biriydim ergenliğim ve gençliğim daha da kötü geçti hep evde durdum dışarı çıkmadım liseden sonra da tamamen eve kapandım zaten askere gittim ama açılamadım gelince yine eve kapandım gençliğim hep evde geçti gitti zamanla daha da içime kapandım iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan bu yaşıma geldim
Ben hep utangaç, çekingen biriydim ama lisede sosyal fobik biri olmuştum resmen. Şimdilerde biraz daha iyiyim ama hâlâ yalnızım. Neden diğer insanlar için bu kadar basit olan şeyler bizim için bu kadar zor? Kendimden nefret ediyorum inan.
Gerçekten bu yaşayan için zor diğer insanlar bizi anlamazlar sadece yargılar ve durumumuzu basit saçma anlamsız görürler kendimi şanssız hissediyorum umutsuz değilim ama hayatın dışında kaldım böylece yaşlanıyorum bu yüzden hep mutsuz üzgün hüzünlü biriyim motivasyonum yok evde durmaktan sıkıldım bunaldım senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum yıllar geçiyor mevsimler değişiyor ben hâlâ aynıyım güneşten havadan rüzgardan yağmurdan topraktan ağaçtan çiçekten doğadan mevsimlerden bile mahrum yaşıyorum
Öyle haklısınız ki. Shakespeare'in bir sözü vardır, yarayla alay eder yaralanmamış olan diye. Bu durum da öyle. İnsanlar ezikliyor, küçümsüyor. Çekingensin diye hor görülüyorsun. Yargılamak kolay ama yardım etmekle uğraşmıyor kimse. Bıktım insanlardan da, kendimden de.
Haklısın bende bıktım ne olacak bilmiyorum sen daha çok gençsin hayata geç kalmadın belki bundan sonra hayatın güzelleşir biraz da olsa değişirsin hayatını gençliğini yaşayabilirsin bence okumak meslek edinmek çalışmak hayata anlam katar ben bu konuda da şanssızım okumadım mesleğim yok işsizim hayata tutunmam için hiçbir dal yok
Görüşemeyiz büyük ihtimalle. Sanaldan insanlara güvenmek de zor ve ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Yollarımız denk düşecek de.. Dışarı çıkıp hayata karışmalıyız. Herkes gibi olmalıyız.
Anladım sizi, zaten kişisel demedim ama güvenmek zor işte. Benim bu problemi kendim çözmem lazım. Bi kere buluşmakla olacak iş değil. Karakterimi ve psikolojimi düzeltmem gerek.
Bilgisayar iş gereği mi yoksa evde şahsi mi? Kendine düzenli olarak dışarda gezip hava almak için belli zaman dilimleri ayarla ve uygula gez dolaş temiz hava al insan içinde bulun benimde durum farksızdı dışarı çıkınca başka bir dünya ya gelmişim gobi yabancı hissediyordum o derece oyun bağamlılığım vardı. İyi yanı hızlı klavye bir kaç bilgisayar fonksyonu öğrenmiş olmam 😅
Şahsi ama bilgisayar mühendisliği de okuyorum ayrıca. Dışarı çıkıp hava alma işi de doğru, hiç yapmıyorum ve bunalıyorum. İnsan içine çıkınca kötü hissediyorum ben de, bir garip oluyorum.
Özgüven kazandıracak biri lazım sana. Sevmek lazım azizim sevmek.
Soran
+1 yıl
Lazım da yok. Kimin umrundayız ki.. Sanaldan arkadaşlarım var ama onlar bir yere kadar. Gerçek hayatta sosyalleşmem lazım, beceremiyorum. Küçük bir şehirde yaşıyorum, olanak da fazla yok.
Cevap sahibi
+1 yıl
Aynen öyle, aile bile yetmiyor bazen. Büyüksün en azından. Gelişim sadece gezmek değil ya, hastayım mesala hiç bir şey yapmak istemiyorum. Telefon daha cazip geliyor. Benim de sosyalleşmem vede asosyallikten kurtulmam lazım ama arkadaşım yok.
Soran
+1 yıl
Ne hastalığın var? Umarım iyi olursun. 19 yaşındayım. Bilmiyorum, kendimi kötü hissediyorum. En güzel zamanlarımı boş islerle öldürüyorum hep. Reel arkadaşım olsa keşke benim de, hep sanal :(
Cevap sahibi
+1 yıl
Grip, teşekkür ederim, yaşın da genç olur, ben de boş iş yapıyorum 23 yaşındayım, reel üniversitede var ama sanal arkadaş yapmıyorum artık. Gündelik hayatta arkadaş edinmek önemli kafa dengi arkadaşlarım sadece üniversitede var. 😅
Soran
+1 yıl
üniversitede de az benim arkadaşım. Asosyalim.
Cevap sahibi
+1 yıl
Yani en azından kız arkadaşın olsun. Belli oluyor zaten insanlar kaynaşanlar ve asosyal olanlar şahsen bana karşı konuşulunca konuşuyorum, daha yeni telefonu bıraktım, koleksiyonumdaki geçerli paralar aklıma geldi buraya yazayım belki bulurum dedim. 🤔😅
Soran
+1 yıl
Benimle konuşan olunca ben de konuşuyorum canım o kadar da değil sadece yakınlaşamıyorum. Telefonu ben de bir bıraksam her şey yoluna girecek. Ne okuyorsun ayrıcaa
Cevap sahibi
+1 yıl
İşte o yüzden sosyal olmak gerekir. Kesinlikle katılıyorum. Screet maalesef. 😜😅🤣
Soran
+1 yıl
Deniycem. Screet neeee
Cevap sahibi
+1 yıl
Ben de, özel işte.
Soran
+1 yıl
Secret değil miydi o 😅 sen bilirsin de gizlisin diye sordum 😆
Cevap sahibi
+1 yıl
Yoo aynı kelime uzatılmış hali.
Soran
+1 yıl
Tamam
Cevap sahibi
+1 yıl
Pardon ama küçük şehir dediğin neresi idi.
Soran
+1 yıl
O da benim screet im olsun 😅
Cevap sahibi
+1 yıl
Tamam gizemli Hanımefendi ama çok mızıkçısın. 😜😛 Asosyal ortamları, sosyal ortama çevirebiliriz diye düşünüyorum. 😇😅 Özel ve gizli şeyleri sevdiğini bilmiyordum. Sen de kimliğime bakmadan anlayamayacaksın galiba, ah bu merak. 😏 Fena olma bu kadar.
Soran
+1 yıl
Her şey karşılıklı 😃
Cevap sahibi
+1 yıl
Vay uyanık, tamam hackerim. 😅 Sen? 😅🤣🤣 inanmalısın. 😂
Soran
+1 yıl
Bilgisayar mühendisi misin 😂
Cevap sahibi
+1 yıl
Hayır okuyorum. 🙂
Soran
+1 yıl
Bilgisayar mühendisliği okuyorsun yani
Cevap sahibi
+1 yıl
Hayır 😔
Cevap sahibi
+1 yıl
Önlisans
Cevap sahibi
+1 yıl
Sen
Soran
+1 yıl
Hmm ben bilgisayar mühendisliği okuyorum hacker bey
Cevap sahibi
+1 yıl
Oha 😅 tam donanımlı çıktı 😅
Cevap sahibi
+1 yıl
Sence güzel mi katlanılabilinir mi
Soran
+1 yıl
Güzel ama ben tıp istiyordum 😆
Cevap sahibi
+1 yıl
İstediğin kadar iste , çalışmadıktan sonra olmaz.
Soran
+1 yıl
Evet çalışmadım olmadı
Cevap sahibi
+1 yıl
Hayırlısı buymuş demek ki.
Soran
+1 yıl
Belki bi tur da onu okurum 😃
Cevap sahibi
+1 yıl
Ben bunda zorlanıyorum, ben sıkıldım aslında çok mezuna kaldım. Bir kez daha lise okudum 17 sene geçti. Şimdiye kadar mezun olmam gerekirdi. Yani bakıyorum yapacak bir şey de yok. Ne salona gidebiliyorsun ne bir şey farklı bir asosyalim diyebilirim. 😏 Kurtulmak lazım bu durumdan. Hem sen de bu konuda yardım etmiyorsun. Okumuşlar da bir tuhaf oluyor. Hani bilgili ya yanaşmıyorlar. Çünkü şimdiki gençliğin odağı vazgeçilmez bir kavram olan seks. Hiç bir insan duygularının esiri olmamalı diye düşünüyorum. Yani ben bu kadar tutsakken, sen nasıl özgürlüğünü kısıtlıyorsun anlamadım. İlginç ve değişik gerçekten.
Cevap sahibi
+1 yıl
Okumayı severim ama romanları, azize kız. Şimdi roman da alamıyorsun. 😅
Soran
+1 yıl
Beni yargılama lan xbdhd ekonomi iyi yaa 😆
Cevap sahibi
+1 yıl
Tamam, iyi değil. 😏 Sen tabi bursları alıyorsun şimdi. 😅
Soran
+1 yıl
Devletimiz çok yaşasın dbdbd
Soran
+1 yıl
Ya şaka bi yana 1250 burs bile hiçbişi değil
Cevap sahibi
+1 yıl
Artmadı mı, 1450 falan değil mi. Ben bilmiyorum tam fiyatını
Soran
+1 yıl
1250 şu an.
Soran
+1 yıl
Kyk'da mı kalıyrosun evde mi
Cevap sahibi
+1 yıl
Sen nerde yaşıyordun peki. Uzaktan, memleketi bıraktı herkes. Depremzedeyim. Adıyamanlıyım, Eskişehirdeyim öyle işte. Sen. Ondan önce evdeydim kira derdim yoktu işte böyle maalesef.
Soran
+1 yıl
Geçmiş olsun öncelikle. :( Ben Düzcede okuyorum kyk'da kalıyorum.
Cevap sahibi
+1 yıl
Herhangi bir yardım almıyorum üniversitede burs bakımından. Onun harici mobilya, yiyecek, giyecek verdiler ama ev ne olur bilmiyorum. Gidermiyiz, kalırmıyız belli değil hala. Kardeşim gitmeme taraftarı. Ben kararsızım. Mesleğimle ilgili iş yok orada mesala. Açılırsa tekrar gideceğim. Umarım bir daha o deprem olmaz. İkisini de sonuna kadar hissetme şokunu halen yaşıyorum pisikolojik çöküntü hakim ve insanlar konuşuyor. İyisiyle kötüsüyle oradaki insanlar pisikolojik destek almalı. Her aile imkanı dahilinde bir yere dağıldı. Bomboş bir şehir gibi geliyor bana, insanlar var ama ben yokum mesala. Atlatamadım.