Gizli Üye(18-24)1 yılSosyal ortamda bol bol zaman geçirmek bence. Kendini keşfetmen lazım ama 1-2 gün değil, baya baya ve. Zaman geçirdikçe aynı ortamda kendini daha rahat hissedeceksin daha çok, rahat konuşmaya anlatmaya başlayacaksın. Bir aralar ben sosyal bir işte çalılıyordum artı 2 gece eve gitmedim iş arkadaşlarımla orada yattık sabah tekrar devam. O baya açmıştı beni mesela. Ve bence en önemlisi tek bir ortama bağımlı kalma. Farklı farklı grupların olsun. Şimdi bu anlattıklarım yoksa bulunması zor gibi geliyor. Milletin daha 1 tane arkadaşı yok. 10 tanesini nereden bulsun orası öyle ama bir şekilde yaratacaksın. Zaten logaritmik şekilde artar merak etmeyin. 2'den 3'e çıkması, 1'den 2'ye çıkmasından daha hızlı sürüyor
11 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim not aldım dediklerinizi
En İyi Cevaplar
1 yıl*Mutlaka toplum içinde vakit ne kadar toplumun içine girersen o kadar yararlı insanların içinde daha rahat konuşursun
*Spor dallarına toplu grupça oynanılan spor dallarınla uğraşabilirsin örneğin;hentbol, voleybol gibi
*İnsanların içinde bulunduğu yerlere sık ziyaret edebilirsin örneğin;kafe, lunapark gibi
*Bununla ilgili kitaplar okuyabilirsin kişisel kitapları en çok kullanılan kitaplardan biridir bu konuda (bence)
*Arkadaş çevreni genişlet, çok sosyal arkadaşın sana yardımcı olabilir ama iyi arkadaş ortamı olmasına da dikkat et
*Kendine güvenini artır ama egolu olma
*Bununla ilgili uzman birisiyle görüş
*Toplum içinde en çok bulunduğu yerlerde çalışabilirsin
*Dil becerilerini gelişti 'nasıl yapabilirim'
En kolay yolu kitap okumaktır çünkü kitaplar insanların konuşmasını telafuznu kelime hazinesini geliştir ve bundan dolayı insanlar daha çok dikkat kesilir
*Soğuk ve suratsız olma öyle bile olsan insanlara hiss edirne
*İlgi alanlarını genişlet ne gibi mesela gidip çizim kursunda kendini geliştir
*Yarışmalara katıl bu seni geliştir
☄️🌟Umarım yardımcı olmuşumdur ☄️🌟03 Yorumla
Soran1 yılOldu tabiki kuzum not aldım çok teşekkür ediyorum sana vakit ayırıp yazdığın için ❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥
- 1 yıl
bir şey değil ablam 🙃
Soran1 yılCanım❤️🥰
bir yerde çalışarak. garsonluk olur veya bir mağazada satış elemanı olursun en çekingen insanı bile açar orası hem seni hayata hazırlar hemde iyisiyle kötüsüyle kendi paranı kazanmış olursun bunun getirdiği özgüven bile seni sosyal hayatta daha iyi bir yere konumlandırır
12 Yorumla
Soran1 yılVaayy yazdım bunu da bir kenara
Soran1 yılŞu ÖSYM sınavları yok mu ömrümü yedi valla onlar ile yatıp kalktığım için başka gündemim yok gibi
Gizli Üye(36-45)1 yılSosyal becerilerin gelişimi için birkaç strateji bulunmaktadır. İlk olarak, aktif dinleme becerisini geliştirmek önemlidir. Karşınızdaki kişinin söylediklerini dikkatlice dinlemek ve anlamak, doğru iletişim kurmanın temelidir. İkinci olarak, beden dilini doğru kullanmayı öğrenmek etkili iletişimin bir parçasıdır. Kendi beden dilinizi ve karşınızdakinin beden dilini anlamak, iletişimi daha açık ve etkili hale getirir. Üçüncü olarak, sosyal durumlarda rahat hissetmek ve kendinizi ifade etmek için fırsatlar yaratmak önemlidir. Yeni insanlarla tanışmak, grup aktivitelerine katılmak veya topluluk etkinliklerine dahil olmak sosyal becerilerinizi geliştirebilir. Son olarak, olumlu ilişkiler kurmak ve sürdürmek için açık ve saygılı iletişim kurmak gereklidir. Zamanla, bu stratejilerle sosyal becerilerinizin güçleneceğini ve daha sağlıklı ilişkiler kurabileceğinizi gözlemleyebilirsiniz.
11 Yorumla
Soran1 yılBu güzel yorum için çok teşekkür ediyorum not aldım🎀
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, sertifika kurslarına katılarak olabilir veya üniversite ortamında da mümkün olabilir. İşte çalıştığınızda yerinde de insanlarla tanışarak mümkün olabilir yani ortamlara deneme yanılma yoluyla girip çıkarak ve insanlarla etkileşim kurarak mümkün olabilecektir.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u 1 yılKitap oku bence.. ve arkadaş edinin
11 Yorumla
Soran1 yılİkisini de yapıyorum ama arkadaş edinme konusu sıkıntı olmaya başladı barış ya o yüzden sordum aslında bu soruyu
1 yılKurslara katıl canım. Yeni arkadaş çevre edinirsin. İçindeki seni bağlayan zinciri kırarsın. Ücretsiz ya da cüzi miktarlara çok kurs var.
12 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkür ederim denicem🥹👉👈
- 1 yıl
Rica ederim🩷
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılBu tamamen insan içine çıkmakla ilgili. Etkinlik ve organizasyonlarda sosyalleşmek, arkadaş edinmek için çok daha kolay oluyor.
Spor salonlarına giderek, yardım derneklerinde gönüllü olarak, kültür sanat etkinliklerine katılarak, kütüphaneye giderek, bir iş yerinde çalışarak, vb olanakları değerlendirerek olumlu cevaplar bulabilirsin.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 762 cevap paylaştı. Genel kültürünü arttırman lazım. Kitap okuman ve kendine olan güvenini sağlaman lazım, ancak öyle olur. Sanırım biraz da kendine güven eksikliğin var değil mi?
16 Yorumla
Soran1 yılGenel kültürü nasıl artırabilir? Evet aşırı var belki beni gözlemlesen dersin ki kızım sen iyisin zaten niye sıktın bu kadar kendini
- 1 yıl
Genel kültürünü nasıl arttırabilirsin.
Öncelikle kendini keşfetmelisin. Yemeği nasıl
yiyorsun? İnsanlarla hangi mesafede
konuşuyorsun? Kelime dağarcığın ne kadar geniş? bunları bilmelisin. yürürken nelere dikkat
ediyorsun? Hangi konulara ilgilisin. Diksiyonun iyi mi? Güzel bir ağzın var mı?
Genel kültürün en önemli felsefesi budur...
Soran1 yılBunların hepsinin cevabını biliyorum ama seni de bi tebrik etmek istedim çok güzel konuşuyorsun 😇
- 1 yıl
Özgüven kazanmak istiyorsan da;
*geçmiş yaşantını unutacaksın. dökülmüş sütün ardından gözyaşı dökmeyeceksin!
*sakin ve rahat davranacaksın!
*hatalarını itiraf edebileceksin!
*olumlu görünmek için çaba göstereceksin!
*uzmana görünebilrsin!
*kaybetmeye hazır olmalısın. (kaybetmenin de normal bir şey olduğunu kafana kazıyacaksın!)
Şimdilik diyeceklerim bu kadardır.
*Ama her şeyde önce "KENDİNE İYİ" BAK😊
Soran1 yılRica ederiim. ✨
Saol canım bu yolda ilerliyorum o soruların cevaplarını biliyorum kendimde ama sanırım derinleşme konusunda imkanlar kısıtlı gibi
1 yılbununla ilgili gerek halk eğitim merkezlerinde gerekse özel kurslarda oldukça destekleyici, öğretici pratikleri mevcut.. araştırıp bulabilirsin.. kaldı ki artık internetten de bu anlamda faydalı videolar mevcut..
10 Yorumlaİnsanlarla muhatap ola ola gelişir. Sosyalleşmek gerekiyor yani
135 Yorumla
Soran1 yılBunu yapıyorum fırsatım oldukça.. Sosyalleşmek sohbet muhabbet fena olmadığım
Soran1 yılKendimi hangi konuda zayıf görüyorsam onun üzerine gidiyor bunları araştırıyorum fırsat buldukça geziyorum doğada vakit geçiriyorum
Soran1 yılKırmızı sarı yeşil mavi bunlar mı
- 1 yıl
Ohoo kültür böceği seni. Evet bunlar. Bak o sosyopat manyak arkadaşlar sarı renkli olanlar işte. Doğal hali bu vatandaşın. Etrafında öyle insan vardır illaki bir analiz et bakalım ne yapıyorlar. Yoksa kendinde ha bire eksik ararsan tamam olamazsın bitmez o. Ben bitiremedim, kendi haline bıraktım 😅 öğrenmeyi sevdiğimi anladım mesela
Soran1 yılSon iki cümle sen=ben cksbsvsb
Soran1 yılTabi analizliyorum çaktırmadan:d
Soran1 yılE olabilir neden olmasın 😄
Soran1 yılİşte dünya bizden korksun olmaz mı güçlerimizi birleştirip adam ederiz belki 😎
Soran1 yılHayır sen değil korkması gerekenler korksun korkuyorlarsa da bir yerlerde bunu hakedecek bir naneler yemişler demektir 😄 Belki de senin o kötü yerleri iyileştirmen gerektiği içindir olamaz mı 😎
- 1 yıl
Ah be gizli şahıs... Herkes çok haklı yahu, kimi dinlesem ikna ediyor beni haklı olduğuna. İçimiz dışımız renk cümbüşü oldu vallahi.
Bir de klavyeyle iletişmeye çok alıştık galiba. Hani burada yazarken mecburen düşünüyoruz ya. Silme şansımız var falan. Keşke gündelik yaşamda da olsa bunlar da biraz yavaş yaşasak tadını çıkara çıkara
Soran1 yılHerkesin farklı işte bakış açısı da ondandır elbet🙂Gündelik hayatta silme şansın yok evet ama telafi şansın var eline inşallah bir şekilde fırsat geçiyor onu tutup hallettinmi gönlün ferah olsun👍
Soran1 yılAbi o konu maalesef öyle olabiliyor Fırat çakır sana tavsiye ederim ilgin olursa. Diyor ki moral bozucu bi anın aklına geldiyse hemen moraline iyi gelen bir şeyler yap ben uyguladım faydalı oldu mantıken doğru da
Soran1 yılBenimde ama bu aralar fikrim değişti baktım saatlerce üzerimde ağırlık dedim harekete geç zorla da olsa ne kaybedersin ki.. Sinirim tavan yaptı ise ediyorum ama o da cok cok nadir bugüne kadar 2 3 kere yaşadım öyle söyleyeyim
Soran1 yılSohbetin sardı baya her yere gidebilir gibi ama keyifli ya sıkıntı yok 😂
Soran1 yılHahaha olur öyle şeyler😀 Bencede evet sayılabilir👍
Soran1 yılBende 😂
- 1 yıl
Bir şey sormak istiyorum.
Abi ayıp bir şey sormamışsın, utanılacak bir itirafta bulunmamışsın. Yahu niye gizlisin?
Gerçek sosyal yaşamda da biriyle iletişime girmek istediğinde kapı arkasından ya da masanın altından mı konuşuyorsun? Bak sana irdelenmesi gereken bir analitik. Buyrunuz
Soran1 yılÇünkü insanların beni nasıl yorumlayacağını kestiremiyorum o yüzden gizli sormak istedim bir de bu benim için özel bir konu aslında. Az önce başka bir soru sordum sürekli güzellikten dem vurulmuş beğenmemişlerdir deyip durdular yani garip
Soran1 yılDedim ki benim oyundan tanıştığım biri vardı gayet güzel anlaşıyorduk hatta instagramımı kendi istemişti seni reelsler ile darlayacağım diye. Sonra sebepsiz yere mesafe koydu neden yaptı bunu sordum boyuna seni beğenmemiştir yazmış erkekler hayrı sayılır miktarda
Soran1 yılSana güveniyorum tamam😅👍
Kurslar en güzeli farklı profiller farklı yaşlar çok geliştiriyor insanı ben 24 yaşındayım kurstaki 64 yaşında teyzenin omzumda ağladığını bilirm 40 yaşında turk müziği sanatçısının parkta canlı şarkı dinletisi yaptığını bilirim o yüzden net kurssss
17 Yorumla
Soran1 yılAh be canım☹️ Tamamdır bu aklıma gelmişti aslında
Soran1 yılTamamdır 👍 Vala ne bulduysam arkasından koşuyorum üzülerek ele bişey geçmiyor
Soran1 yılÇok doğru diyorsun biraz karaktersizlerin arasında kalmak da geriletti beni
Soran1 yılAynen öyle 💯
Hiç bilmediğin konulara yönelmeye çalış. Ek olarak bir konuda ne eksiğin varsa onlara yönel gerisi çorap söküğü gibi gelir
16 Yorumla
Soran1 yılİlgimi çekmiyorsa bile mi
Soran1 yılBak bu konuda eksik hissediyordum depar atarak üzerine gittim iyi oldu baya şey kazandım yazdığım günden bu yana
Soran1 yılVaay teşekkür ederim deneyeceğim
Soran1 yılTamamdır 🙏
Yorumlarda ilgilendiğin alanlarda Spritüel, burç, astroloji gibi konulara ilgi duyduğun gördüm, böyle şeyler insanı mutsuz eder.
112 Yorumla
Soran1 yılO konulara zaten %100 doğru diye bakmam da acaba fikir verir mi diye mesafeli bir yaklaşımım var ama uyarını dikkate alıp tekrar bir düşünürüm. Ne dinlememi önerirsin peki
Soran1 yılYelkenler biçilecek dinliyorum kendimi gaza getirmek için aklıma o geldi Osmanlı deyince:d
Soran1 yılKuran okumasını bilmiyorum ama diğer şeyleri yapıyorum :/
Soran1 yılİnşallah..
1 yılBol bol kitap oku, alt yazılı filmler izle ve yüzme kurslarına git👍🏻
17 Yorumla
Soran1 yılFilm hiç sevemedim önerin var mı☹️
- 1 yıl
The Martian, Gone Girl, Beoning gibi konulu filmler güzel önemli olan ne tür film sevdiğinn
Soran1 yılTeşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim önemli olan mutlu olduğun kendini iyi hissettiğin etkinlikler yapabilirsin 🤚🏻
Soran1 yılYouTube dan tarih videoları izlemek baya iyi geliyor bana onlara yönelirim o zaman☺️
- 1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻
Soran1 yıl✨✨✨
- Kişilik & Karakter konusunda 723 cevap paylaştı.
1 yılReçete yazıyorum her gün 1 saat azar omehle yap gelişir
03 Yorumla
Soran1 yılKız başıma :d
- 1 yıl
Ne olmuş seks yap demedim ki hem evli değilsin bir şey değilsin hepsini geçtim daha kolay ve hızlı bir yol var mı? Sosyalleşmeden sosyalleşme yeteneğini geliştiremezsin
Soran1 yılElbette sen demedin ama izlediğim videolarda ufak bir uyarı geçtikleri için çekiniyorum. Doğru diyorsun haklısın ama
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYa bırak bu işleri sosyal becerj falan ya nedir bunlar ya
01 Yorumla
Soran1 yılDoğası gereği insanların aslında birbirlerine ihtiyacı var ilişkiler ölmüş durumda ama ben bi küçük ışık da olsa yakmak istiyorum
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılgeliştirmek istediğin konu ne?
17 Yorumla
Soran1 yılMesela her insanla kaliteli sohbet edebilen biri haline gelmek istiyorum
- 1 yıl
bu genel kültürünle bağlantılı yürür
Soran1 yılBununla ilgili bir öneriniz var mı
- 1 yıl
bilgili olgun insanlarla sohbet edersen gelişirsin boş konuşan tiplerle vakit kaybetme
Soran1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum sayıları baya azaldı ya da bana denk gelmiyor
- 1 yıl
arayan mevlasını da belasını da bulur demişler :D
Soran1 yılMevlanın peşindeyiz ötekinden Allah a sığınırım😂
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yalnız başına işe girersen birkaç ayda halledersin
11 Yorumla
Soran1 yılDüşünmesi bile gerdi ama tamam pekala 😀
Sosyal ortamlara girerek
15 Yorumla
Soran1 yılÖneri var mıdır
Soran1 yılDedikodu dönüyor şu an elimde olanlarda günaha da girip durmak istemiyorum ama🤦♀️
Soran1 yılOff of
1 yılSosyal beceriler içinde bulunduğun insanlara görede değişebilir konsere A kişisiyle gidip deli gibi eğlenebilirsin B kişisiyle gidip dikilip gelebilirsin gibi
023 Yorumla
Soran1 yılÇok doğru diyorsun
- 1 yıl
burada iş sende biter b kişiyle gidip eğlenemediğin içinde şikayetci olamassın
Çevrede etkili
Sen mesela konuşamassın yabancıyla
Arkadaşın konuşur ve senide o ortama çeker böyle böyle geliştirebilirsib
Soran1 yılHmm☹️
- 1 yıl
Eğri oturup doğru konuşalım havadan bişeyler gelmez birazda iş bizde bitiyor
Soran1 yılTabiki o yüzden sordum bu konu yüzünden kafayı takıp saatlerce enerjime zarar vermektense sizlere sormak araştırmak istedim
- 1 yıl
Ozamn aydınlandığına göre napıcanı biliyorsun👍
Soran1 yılEvet 🙂 şu an okulda olsam dediğiniz gibi üçlü kombinasyon bir arkadaş buluşması yapardım. Teşekkürler ✨
- 1 yıl
Hayata birkere geliyorsun eğlenmene bak yanında ki kişi senın aynan dır unutma😉
Soran1 yılDoğru o yüzden birilerini suçlamak yerine kendime yöneldim aslında umarım bir gün kökten kaldırırım bunu 🙂
- 1 yıl
İnsan isterse herşeyi başarabilir😊
Soran1 yılİstiyorum ❤️🔥
- 1 yıl
Başarıcana eminim ozamn bende 😀🙂
Soran1 yılİnşallah tatmin olduğum an buraya yazacağım 🙂
- 1 yıl
Burada olursam cevaplarım bende iyi birisin bence hayatın tadını çıkar😊
Soran1 yılNiye öyle dedin ki arada buradan kaçasın mı geliyor 😄
Soran1 yılElimden geleni yapıyorum bende senin iyi hatta kaliteli biri olduğunu düşünüyorum saol☺️
- 1 yıl
Dünyanın ne göstericeğide belli olmaz
Hem biryandada belki uygulamayı silerim ben napıyorum bu uygulamada derim kendi kendime olabilri😀 - 1 yıl
Teşekkür ederim kaliteli birini bende karşımda buldumki bişeyler aktarabildim
Soran1 yılRica ederim ben teşekkür ederim bu arada gerçekten iyi geldin Allah razı olsun. Ben bugün dedim biliyor musun dedim silcem hayrı yok zaten kullandığımı sadece en yakın arkadaşım biliyor başkası duysa yanlış anlar beni yollu sanarlar buradakiler
Soran1 yılMemlekettekiler
- 1 yıl
Hm bende çok öyle kullanan biri değildim yaa görebiliyorsundurda zaten bakıp hani işte bazen goruryorum birinin elinden tutup faydam olur mu diyorum işte yazıyorum oyle vakitte geçiriyorum bir yandan
- 1 yıl
Rica ederim nolucak yaa ben sadece söyledim aklımdakileri okadar mutlu olmalı her insan anlayışıyla mutlu etmek istedim
Soran1 yılTamam✨
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Benim de sosyal becerilerim hiç gelişmedi
13 Yorumla
Soran1 yılO zaman senin de harekete geçme zamanın geldi 👍
- 1 yıl
Ben 35 yaşındayım çocukluğumdan beri utangaç çekingen içime kapanık sessiz asosyal öz güvensiz biriyim hiç açılamadım sosyalleşemedim maalesef öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi gençliğimi de hep eve kapalı geçirdim senelerdir evden dışarı bile çıkmıyorum hayatım evden ibaret
Soran1 yılKötü olmuş ya
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. öğrene öğrene geliştirirsin
10 Yorumla
1 yılİletişim becerini gelistir
11 Yorumla
Soran1 yılÖnerin var mı
1 yılÜzerine giderek sosyal ortamlara çıkarak
010 Yorumla
Soran1 yılÜzerine gidiyorum ama bir şeyler eksik sanırım farkedemedim.. Önerin var mı bana
- 1 yıl
İlgi alanların neler
Soran1 yılFen, edebiyat, tarih, giyim tarzları, spiritüel konular, müzik, güzel konuşma sanatı, mizah,... daha var ilk aklıma gelen bunlar
- 1 yıl
Tamam ne güzel tam olarak sosyal iletişimdemi eksiklik var.
Soran1 yılEvet öyle hissediyorum
- 1 yıl
Bazen bulunduğun arkadaş ortamı öyle hissettirebilir toksik kişiler varsa. Her ortamda böylemi yani belirli arkadaş grubu icindemi
Soran1 yılBazen böyle hissediyorum her zaman değil
- 1 yıl
Zamanla geçer sadece bulunduğun ortamı değiştir herkesi memmun edemezsin altının derecesini sarraf bilir.
Soran1 yılDoğru diyorsun ya:(
Soran1 yılElimden sadece burada takılmak geliyor şimdilik teşekkür ederim aklıma yazdım dediklerini
Gizli Üye(36-45)1 yılKurslara katılarak geliştirebilirsin.
10 Yorumla
1 yılBiraz pratikk
11 Yorumla
Soran1 yılMeselaaağğğğ
Gizli Üye(30-35)1 yılBol bol etkinlik
11 Yorumla
Soran1 yılMesela
1 yılSosyalleşerek
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?