Özellikle futbolda sıkça rastladığımız fanatizm sizce de böyle popüler bir spor dalına zarar vermiyor mu? Kulüpler sonuçta birer şirket. Bu şirketlere bağlanmak, bunun için kavga etmek ya da körü körüne savunmak mantıklı mı? Objektif yaklaşmak daha doğru değil mi?
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Ben oldukça saçma buluyorum yani bir şeyi seversin desteklersin ama fazlası bence hastalık oluyor kişi artık bunun için ölecek duruma bile geliyor. ayrıca kavga gürültü ayda suç işleme gibi kötülükleri de yaparlar ama hepsi aynı değil tabi ki de
Tabiki herkes aynı değil. Takımı için sahaya girip oyuncu yaralayan, sahaya yabancı madde atan, rakip taraftar ile kavga eden bu tarz hastalıklı kitle çok rahatsız edici.
Futbol sevmem sevmememin en büyük sebebi ise ülkemizde herşeyin abartıldığı gibi bunun da abartılarak desteklenmesi. Yani alt tarafı bir oyun oynanıyor bunun için silah atmaya, birbirinizi dövmeye ne gerek var. Bu uğurda kaç genç boş yere öldü... değer mi? asla değmez, bir hafta sonra unutulan maç sonucu için insanlar birbirlerini katlediyor. Ayrıca ülkemizde futbola verilen değerin, yatırılan paraların çeyreği başka spor dallarına yatırılsa sporda ne başarılar elde ederdik. Abartılı şekilde bir spor dalına bağlanmanın sonuçları ortada başka hiçbir alanda galibiyetle önde olamıyoruz. Sevginin dozunu bile tutturamayan bir milletiz. Maç zamanları yaşananlar aklıma geldikçe de sinirlendim😮💨 Kimse kusura bakmasın fanatik olarak bir takıma, siyasi görüşe veya bir kişiye bağlı olanların IQ seviyelerinin düşük olduğunu düşünüyorum.
Yine güzel tespitler ve yine güzel bir yorum 🙂 en çok ilgi duyduğumuz spor futbol ve dünya çapında en başarısız olduğumuz dallardan da bir tanesi. Oysa dediğin gibi ne dallarda başarımız var da destekçisi olmadığı için gündeme gelmiyor hiç.
birtakım tutabilirsiniz lakin fanatizm adı altında holiganizme gerek yok. Saygı duymak zor bir şey değil sonuçta. Lakin bu konuda kulüp başkanlarının bazı konuşmaları da ortalığı alevlendiriyor.
Teşekkür ederim 😊Küçük bir örnek vereyim Karluuaka-Göztepe taraftarlarının bazılarınım saygısı yok. Basketbolda Pınar Ksk'yı desteklesem de rakip takımlara saygı her zaman. ❤️💚
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben oldukça saçma buluyorum yani bir şeyi seversin desteklersin ama fazlası bence hastalık oluyor kişi artık bunun için ölecek duruma bile geliyor. ayrıca kavga gürültü ayda suç işleme gibi kötülükleri de yaparlar ama hepsi aynı değil tabi ki de
Tabiki herkes aynı değil. Takımı için sahaya girip oyuncu yaralayan, sahaya yabancı madde atan, rakip taraftar ile kavga eden bu tarz hastalıklı kitle çok rahatsız edici.
Futbol sevmem sevmememin en büyük sebebi ise ülkemizde herşeyin abartıldığı gibi bunun da abartılarak desteklenmesi. Yani alt tarafı bir oyun oynanıyor bunun için silah atmaya, birbirinizi dövmeye ne gerek var. Bu uğurda kaç genç boş yere öldü... değer mi? asla değmez, bir hafta sonra unutulan maç sonucu için insanlar birbirlerini katlediyor.
Ayrıca ülkemizde futbola verilen değerin, yatırılan paraların çeyreği başka spor dallarına yatırılsa sporda ne başarılar elde ederdik.
Abartılı şekilde bir spor dalına bağlanmanın sonuçları ortada başka hiçbir alanda galibiyetle önde olamıyoruz. Sevginin dozunu bile tutturamayan bir milletiz. Maç zamanları yaşananlar aklıma geldikçe de sinirlendim😮💨
Kimse kusura bakmasın fanatik olarak bir takıma, siyasi görüşe veya bir kişiye bağlı olanların IQ seviyelerinin düşük olduğunu düşünüyorum.
Yine güzel tespitler ve yine güzel bir yorum 🙂 en çok ilgi duyduğumuz spor futbol ve dünya çapında en başarısız olduğumuz dallardan da bir tanesi. Oysa dediğin gibi ne dallarda başarımız var da destekçisi olmadığı için gündeme gelmiyor hiç.
Teşekkürler🙂🌿
Gerçekten öyle son yıllarda voleybola ülkece biraz daha asıldık ama yine bir futbol kadar değer göremiyor.
Hiçbir zaman da görmez çünkü spora değil maalesef şirketlere ilgimiz var daha çok
Maalesef gerçekten öyle...
Güzel görüş için teşekkürler 🙏
Rica ederim🪻🌿
birtakım tutabilirsiniz lakin fanatizm adı altında holiganizme gerek yok. Saygı duymak zor bir şey değil sonuçta. Lakin bu konuda kulüp başkanlarının bazı konuşmaları da ortalığı alevlendiriyor.
Rekabet güzel şey fakat saygı çerçevesinde olduğunda. Görüşünüze katılıyorum.
Teşekkür ederim 😊Küçük bir örnek vereyim Karluuaka-Göztepe taraftarlarının bazılarınım saygısı yok. Basketbolda Pınar Ksk'yı desteklesem de rakip takımlara saygı her zaman. ❤️💚
Büyük kulüplerde de yok maalesef. Ben Beşiktaş taraftarıyım ama objektif yaklaşıp başarıyı takdir ederim. Her ne kadar aynı saygıyı görmesem de.
Olsun yine de herşeye rağmen saygılı olmak güzel.
Kesinlikle 🙏