Bütün zayıflıklarınızı bilip size karşı kullanmayan kişiler doğru insan olabilir
Kendine insani sınırları çizmiş olup bu yolda ilerleyen ve niceleri...
#doğruinsan

Bütün zayıflıklarınızı bilip size karşı kullanmayan kişiler doğru insan olabilir
Kendine insani sınırları çizmiş olup bu yolda ilerleyen ve niceleri...
#doğruinsan
Bir insanın benim açımdan doğru olmasından ziyade, herkes için doğru olanı yapsın. Hayatımın içinde olsun ve ya olmasın, doğruluk asla kaybettirmez.. Kolay kolay yanılmaz, hata yapmaz, düştüğü yerden kalkar, düşeni de kaldırır.
Ben birinin doğru olmasından çok, kendim olmayı yeğlerim.
Kendi benliğine ait olabilen kişi sayısı maalesef az seviyede. Teşekkür ederim 😊
Kendi benliğimin bilincine yükselmek beni bencil yapmadığı sürece sorun görmüyorum 😀 rica ederim
Benim için doğru insan bana aşık olan insandır bana aşık olan bir kadın bana kötülük yapmaz beni üzmez ve güvenirim her zaman için ama gerçek aşktan bahsediyorum öyle etkilenmek değil yani. Doğru insan, başkalarına saygı duyar ve kendisine saygı gösterilmesini bekler. İlişkilerde karşılıklı saygı, sağlıklı bir temel oluşturur. Empati, başkalarının duygularını anlama ve anlamlandırma yeteneğidir. Doğru insan, empati kurabilen, başkalarını anlamaya ve desteklemeye istekli biridir. Doğru insan, kişilik ve ilgi alanları açısından uyumlu olduğunuz biridir. Ortak noktalarınızın olması, ilişkinin daha keyifli ve sürdürülebilir olmasına yardımcı olur.
Teşekkür ederim 😊
Evet doğru insanlar tam olarak öyle diyebiliriz ek olarak düşmüşlüğünden faydalanmamakla birlikte mahremiyet'e saygıyı benimsemiş, yerine göre davranmasını öğrenmiş sabırlı, naif, akıllı haklarını bilen hakkını yedirmeyen kendinden ödün vermeyen cesur insandır doğru insan
İnsan ayrımı yapmadan onların hakkını da koruyabilen dediğin gibi 😊
Evet zalime sessiz kalmak zulme ortak olmaktır.
Evet aslında zaten bütün bu özellikler birbiri ile bağlantılı beşeri duyguları hisseden vicdanını referans alan her insanda bulunabilirsin özelliklerdir diye düşünüyorum
Bulunabilir özelliklerdir*
Maneviyat gibi
Yani evet birçok şey var maneviyatta var haliyle
Doğru insan samimiyeti konuşması ve davranışı aynı olan. Seninle ilgili en önemli bilgileri bilip bunu asla seni kırmak için kullanmayan , merhameti olan , hatan varsa bunu yüzüne vurmadan seni incitmemeye çalışarak anlatmaya çalışan, empatiyi gerçekten sana gösteren yasatandir..
Teşekkür ederim, 😊
Cevap
19Cevap
Rubik küpünü biliriz, tüm nitelikler de bir bütündür tıpkı rubik küpü gibi, bir araya gelmelidirler! Fiziksel, zihinsel, duygusal diyebiliriz!
Sadık, merhametli, adil, samimi, herkese aynı olmayan, ne istediğini bilen, nazik, uyumlu, dürüst ve vefalı.
Teşekkür ederim 😊😊
Doğru insan;
Teşekkür ederim 😊
Mensubu olduğu topluluğun ortak çıkarlarını kişisel çıkarlarının önüne koyabilen insandır. Bencil değildir, adildir.
Hırsları uğruna hiç kimseyi harcamayan da
"Adil olma" ana başlığının altında zaten... Birini harcadığında ona haksızlık yapmış olursun. Adalet yara alır. Adaleti sadece suçlu-masum ayrımı olarak düşünme. İkili ilişkilerde bile adaletli olmak bir çok sorunu çözer.
Sen adaletli olursan her şey senin için güzel olur misali 😊
Öyle tabii. Birine (sevgili, eş de olabilir) haketmediği şekilde muamele etmemenin anahtarı adil olmaktır. Gece yastığa başını koyduğunda vicdanın rahat olur.
Teşekkür ederim 😊
Asıl ben teşekkür ederim 🙂
Rica ederim 😊
Kimseye doğru insan demem. Ya da doğru insanı aramam. Doğru olmaya çalışırım. Bundan kastım da kendini törpülemek, eksiklerini kabullenmek ve öğrenmek. Sabretmek, susmak ve hoş görmek gibi şeyler ‽
Barışcıl
Kibar
Merhametli
Ince düsünceli
Romantik
öyle olduk. silah nıyetıne dogrultuldu bana. yok kardesım yok dogruyu ıyıyı kımse ıstemıyor sevmıyor... allah belamı versın kı butun cçdunya rahat etsın
Doğru insan ; her halimle her ne olursa olsun maskesiz , güçlü olduğu kadar zayıf yönlerinide gösterebilirim dediğin kimsedir bir kadın için bana göre
Her şeyden öte adaletli ve düzgün insandır
Bir yansıma gibi teşekkür ederim 😊
Hayallerim umutlarım olsun istiyorum başaramayacağı biliyorum içimde kötü bir şey var
Yazdıklarına katılıyorum. Sadece dürüstlük, ortak eğlence anlayışı ve merhamet eklemek istiyorum
Hz. Muhammed'in veda hutbesindeki emirlerine uyanlar doğru insandır
Birlikteliğinden Allah'a şükrettiğim kişi, doğru insandır..
Doğru tek tir. Doğru ama kime göre doğru? Neye göre önemli olan bu?
Bana göre doğru insan..
Evlenebileceğim, dürüst , sadık, evcimen, çocukları seven, merhametli, vicdanlı insan evladı kadın gibi kadındır.
Doğruları eğemiyorlar, kırıyorlar azizim.
O kırdıkları kalplerden elbet sınava tabi tutulacaklardır
Sen güzel özetlemişsin aferin
Teşekkür ederim
Allah korkusu olandan zarar gelmez
Gerçekten Allah korkusu olandan tabi ki
Yalandan olmaz zaten
İnsanlıktan çıkmamış olan insanlara derim.
Teşekkür ederim 😊
Vicdan. Tek kelimeyle
Maalesef ki bazılarında bu özellik mevcut değil
Kimse doğru insan değil
Neden?
Güvenin yıkıldı diye yine de ön yargılı olup güvensizlik yapmamak lazım. Lakin tercihler
Anlayışlı ve saygılı kişilere.
yalan söylemiyen dürüst olan insan bence
Dürüst yalansız dindar
zeki merhametli empati sahibi
doğal adil güler yüzlü
İyi anlaşabildiğim kişiye
Dediklerinde yaptıkları tutan insanlara denir.
Dürüst insan doğru insandır.
Sana katılıyorum
Kafama uyan insan
Sahip çıkan ait olan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?