İnsanlara gösterdiğin özeni söz konusu kendin olunca gösteriyor musun?

İnsanlara gösterdiğin özeni söz konusu kendin olunca gösteriyor musun?

Ben her zaman ilk önce kendime iyi davranırım çünkü bence kendine iyi davranmayana insan kimseye iyi davranmaz ilk önce kendimize saygı duymalıyız. ama insanlara da ya da iyi insanlara her zaman iyi olurum
Ben her daim önceliği kendime veririm. Bu yüzden dışardan bakınca bana egoist bir insan gibi görünebilirim. Fakat bu algı benim zerre kadar umurumda bile değil. Bu dünyaya bir kere geliyorum. Aynadaki kendimden memnun değilsem. Dışardakiler ne kadar memnun olursa olsun zerre kadar umurumda olmaz. Benim öncelikle kendimi sevmem gerekiyor. Gerisi her zaman teferruattan başka bir şey değil.
Rica ederiim.
İnsanlara galiba.. Mallık işte..
Yo estağfurullahta gerek yok tabi.🤷♀️
Gerek olmadığını geç anlıyoruz..
En azından anlıyoruz belli bir noktada, hiç anlamayanlar da var.
Anlayana kadar olan oluyor.. Zarardan dönelim diyoruz, bir bakıyoruz ki çok uzakta kalmış..
Yani çoğu şeyi zamanında yapamamak ya da fark edememekten dolayı hata yapıyoruz zaten. Diğer türlü adına hata denemezdi, öngörülebilseydi bir şeyler, o yüssden hiç önemli değil. Tekrar etmezsin olur biter.
Bu da insanı ön yargılı yapıyor.. Yakın, samimi, dürüst bildiklerimiz öyle şeyler yapıyor ki; bu bana bunları yaşattıysa, herkes herşeyi yapabilir diyoruz.. O yüzden çok iğrenç bir durum..
Yani evet öyleleri etrafımızda çok fazla olsa da hatalarını diğerlerine mâl etmek olmaz. Yine kolay kolay güvenme, tedbirli olmakta her zaman fayda vardır ama senin için doğru insanı elinin tersiyle itmene de neden olabilir aksi düşünürsen bence.
Bu kadar olumlu bir insan değilim, hatta hiç değilim ama ben de yapabilsem böyle davranırdım.🤷♀️
Bir zamanlar ona da doğru insan demişizdir ama.. Böyle düşününce kaos fırtınası dinmiyor kafada..
O kafa çalıştığı sürece kaos hep olur, dindiği tek bir an var o da bir daha çalışmamak üzere durduğu an işte.😬
Maalesef.. :/
Teşekkür ederim..
Rica ederiim.🌙
İnsanlara o özeni gösteriyorum sevdiğim değer verdiğim.. tabi ki kendimi seviyorum kendini sevmeyen biri başkasına da sevio değer veremez.. ama artık daha da önceliğim kendim
Cevap
21Cevap
Kendime daha iyi davranıyorum. Kendine kötü davranan birinin başkalarına iyi davranmasını bekleyemeyiz bence
Kendime de insanlara da iyi davranırım, kendimi düşünürüm ama sağlığımı oldukça ihmal etmekteyim.
Önceliği kendime vermeyi öğrendim. Bunun için bazen vicdan azabı duysam da bence gerekli olan bu.
Önce kendime sonra insanlara. Aksi halde kötü biri olurdum
İnsanlara iyi davranmaya yeni başladım çünkü kendimden umudumu kestim artık 😔
İnsanlara iyi davranıyormuyum bilmiyorum ama kendime iyi davranmadığım kesin.
Kendime karşı acımasız olduğumu düşünüyorum ama insanlara böyle değilim
Gerçekten yorumlara baktımda çoğu ben gibi herkes herkese çok iyi kendimize değer vermiyoruz :))
insanlara iyi olduğum kadar kendime iyi olsam bu kadar yorgun olmazdı yüreğim...
İnsanlara iyi davranmak için kendime iyi davranıyorum
İnsanlara kendimden daha iyi davranıyorum diyebilirim 😅
Önce kendini sevip kendine iyi davranmayan biri nasıl başkalarına nasıl kendine davrandığından daha iyi davranabilir ki?
Artık tamamen kendime
Sana saygılı davrananlarada kendinede iyi davranmak gerek ama önce kendin çünkü huzur neşe kendi mutluluğunla başlar.
Insanlara kötü davranırım kırıcı olduğumu söylerler, fakat kendimi seviyorum nasıl mutluysam öyle davranıyorum
İnsanlara daha iyi davranıyorum. Genelde kendime daha az acıyorum.
İnsanlara diyebilirim. Ama kendimden çok sevdiğim için değil. Yine kendimi düşündüğüm için.
İnsanlara kendime kötu davranırım çünkü kendimi sevmiyorum
Kendime daha iyi davranmaya çalışıyorum 🙃
kendime tabiki, ilk önce ben
Hakedene iyi davranırım. Gerçi çoğu haketmiyor
İkisinede iyi davranmam
Kendime daha iyi davranıyorum onlar olmasada olur
Hayır...
Kendime
Önce kendini sev😍sonra gerisi gelir zaten👍
Sadece kendime.
İnsanlara :(
hakedene diyelim