Belki de çok dinleyen daha fazla kandırılıyor kim bilir?

Belki de çok dinleyen daha fazla kandırılıyor kim bilir?
Bu heart meselesi bir zamanlar oturup ciddi ciddi düşündüğüm, kimin ürettiğini ya da türettiğini bulmak için debelendiğim bir konu. Mesela duymak, heard ve kalp de heart. Neden bu kadar benzerler, neden ortasında kulak kelimesi geçiyor gibi sorularım vardı.
Mantıklı ve biraz da yorumsal bir yaklaşım. Keza doğru da. Dinlemediğin birini anlayamazsın ve anlamadığın birini de sevemezsin
İngiliz Dili etimolojisi hepsi. Kısaca
kalbinle dinle gibi bir anlam çıkabilir :))
Ben Türkçenin daha doğaya uygun olduğu kanaatindeyim.. Bizim kültürde dinlemekten ziyade konuşmak önemlidir yahut konuşmamak. Anlatınca illa dinleyen bulunur fakat ne dendiği daha önemlidir. Zira bizde çokça deyim ve atasözü konuşmaya dairdir
Bizde konuşmak en önemlisi. Oysa en anlamlısı susmak.. Bu konuda diğer dillerden daha kapsamlı ve avantajlı bir dile sahibiz
Söz gümüşse sükut altındır gibi
Birkaç söz dışında çoğu konuşmanın öneminden bahsediyor. Anlam veremediğim özlü sözler de var. Ki kimin dediği bile belli değilken neden bu kadar çok bilindiğini ve önemsendiğini halen çözebilmiş değilim.
Örnek verebilir misin?
Erkek adam ağlamaz
Çoğu kez doğru olan bir ifade yalnız
Şaka dimi? Bir erkek olarak erkeklerin duygudan yoksun olduğunu söylüyorsunuz? Ya da "adam" dediklerinizin ağlamaması gerektiğini..
Çoğu kez dedim, üstelik bir erkeğin ağladığını görmek iki gün arayla güneş ve ay tutulmasını görmek kadar zor :))
Zor olmadığını söylemedim. Bu tarz saçma ve "asılsız" sözler yüzünden çoğu insan duygularını saklıyor ve ağlamayı zayıflık olarak görüyor
Birilerinin ponçik algıları hasar görecek diye bildiğimi söylemekten çekinmem. Hisli ve hassas olan herkes ağlayabilir, erkek bile olsa. Ben görmedim ve pek ağladığım söylenemez.
Sırrınız nedir?
Ağlamamanın sırrı yok, içsel bir olgu bu. Esas ağlamayı sevenler sır dolu. O sırların hiç birisi bende yok :))
Yahu ne yapıyorsunuz o zaman üzülünce? Duygu falan da mı uğramadı size ulan ne güzel İstanbul be
Ne bileyim, suratım düşüyor sigara içiyorum.. Baktım sigara çabuk bitiyor öyle uzaklara bakarak bir sigara daha
Ve tek damla göz yaşı düşmüyor mu? Gerçi kimisinin içine akar göz yaşları, olabilir
Şimdi bir örnek vereceğim iyice adım kalpsize çıkacak.. Ben kalpsiz değilim, sadece sert
Yaw kalpsiz demedik sadece şaşırdım. Ağlamayan insan görmedim yani. Hem kimseye kalpsiz diyecek bir mertebede değilim, nickime bak hele
Çirkin de olsa bir kalbim var diyosun gahaha
Fakat tevazu da toprağı da kıskandıran birisisin.
EyvAllah
Eyw
Rica ederim
İyi bir dinleyiciyim. Öyle ki dinlediğim mevzuları içselleştiriyorum hatta dinlediğim kişinin hali bana sirayet ediyor.
Görseldeki bilgiler çok güzel, çok mantıklı.
"Kulaktan giren her söz, önce kalbe dokunur."
Bir ara anlatırım o halde birşeyler :()
Çokça yazarım, kelimeler yığılır cümleler hercü merc olur. Zaten burada yazmak anlatmak ; okumak dinlemek değil midir?
Rica ederim 🌺
Cevap
2Cevap
belki de dinleyen fazla kandırılıyordur... kimbilir, olası.
Ya da anlatan kendini kandırıp duruyordur
O halde kim anlatan kim dinleyen? 🤣
Üç çocuğa kadar gider de ben doğuramam habern olsun
Her birinde 9 doğursam 27 eder.. Bence hiç ikiletmeyelim shakks
İyi bir dinleyiciyim evet
Dinlerken icimden dalga geciyorum
Kaale almıyor musun
Sacmaysa evet ama dinler gibi yapıyorum
Hangi fikrin senin açından saçma olduğunu kim nerden bilsin ki
Bilemezler doğru dedin seyyah dervis
Tanımadan imkansız bal kabağı
Tanıdıklarım icin demistim zaten iki silahlı asker