Gamsız olduğunu söyleyen, hiçbir şeyi kafaya takmayan insanlar daha mutlu görünüyor. Sizce böyle mi, yoksa o insanlar duygularını iyi mi gizliyor?

Gamsız olduğunu söyleyen, hiçbir şeyi kafaya takmayan insanlar daha mutlu görünüyor. Sizce böyle mi, yoksa o insanlar duygularını iyi mi gizliyor?

Gamsız olduğum söylenir.. :))
Evet böyle daha rahat.. Her şeyi kafaya takmak, sırtında yük taşımaya benzer.. Ve o yük gittikçe ağırlaşır..
Bediüzzaman'ın bir temsil-i hikâyesi bana bunu öğretmiştir..
Bir gemiye, sırtındaki yüklerle beraber iki arkadaş biner.. Biri yükünü yere koyar ve üstüne çıkıp oturur.. Diğeri ise sırtındaki yükleri yere koymaz. Neden koymuyorsun diye sorarlar. Der ki: "Ya gemi batarsa, ya yan yatarsa, güvenemem"
Ona derler ki; ya hainsin bu gemiyle ve kaptanıyla alay ediyorsun, dalga geçiyorsun, hapse atılırsın ya da ahmaksın, seni ve sırtındaki yüklerle beraber nicesini taşıyan gemi seni taşıyamasın? Akledemiyorsun..
Bu aslında tevekkülün dersidir ama ben biraz da gamsızlığa vuruyorum.. Elbette dert edindiğim şeyler var ama nice dertler görünce kendi dertlerimden hayâ ediyorum..
Bu yüzden madem bu dünyanın bir dizgini ve bu dizginini elinde bulunduran bir Zat var.. Her şey olacağına varır diyerek keyifle hayatımı sürdürüyorum..
Bir şey olacaksa oluyor, olmadı mı? Nasip değilmiş, devam..
Mâşallah, insan hakikatleri bilir ama gönlü kolay kolay teskin olmaz. Bunu başarabiliyor olmanız güzel 🌿
burada bahsetmemin sebebi, enaniyet değil, belki de yanlış yapıyorum.. Ama belki benim baktığım açıdan bakan biri olur, vesile oluruz..
Estağfurullah, ben öyle düşünmedim. Denk gelenlerin de o şekilde düşüneceğini sanmam. Allah razı olsun
Amin, ecmain
Bizim buralarda gamsız insana "tevekkel" derler. Oysa ki "bir iş hakkında elinden geleni yapıp, sonucunu ALLAHa bırakmaya" tevekkül denir.
İkisi birbiriyle çok zıttır aslında.
Tembel, uyuşuk, tasasız insanlara gamsız denir. Bu insanlar ne kadar mutlu olabilir ki? Önünde sonunda ertelediği, erindiği iş ya ayağına bağ olacak ya başına dert. O an için mutlu olsa da ilerisi için mutlu olur diyemeyiz.
Rica ederim efendim, o sizin çiçekliğiniz 🌸
Cehalet mutluluktur sözüne benziyor bu olay da. Gamsız, umursamaz ve cahil insanlar olayları pek önemsemez. Bu yüzden de mutlulardır genelde. Ama bu mutluluk kalıcı olmaz. Çünkü başkasının kederi üstüne kurulu olur çoğunlukla. Gamsızlık dışarıdan güzel görünse de duygusuzluk gibi bir şey
EyvAllah
🌸🌸
Dert ve gam hayatta olması gereken detaylar bence. Hiçbir derdi olmayan, dünyayı zerre umursamayan gamsız insanların mutlu gibi gözükse de gerçekten mutlu olduklarını düşünmüyorum. Ruhları aç olur çünkü böylesi durumda...
Cevap
3Cevap
Evet gamsızlar daha mutlu bence de
Sanalda öylesiniz genelde 😅
Evet kesinlikle öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?