Hayatınıza müdahale eden arkadaşlarınıza ailenize veya sevdiklerinize dur diyebiliyor musunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hayatınıza müdahale eden arkadaşlarınıza ailenize veya sevdiklerinize dur diyebiliyor musunuz?
Evet her insan gibi benim de sınırlarım var tabi ki de zaten kimse sınırsız değildir sadece bazı insanlar kendi sınırlarını bilmezler o kadar. ama kendimi geliştirmek istiyorsak gerçekten. o azman sınırlarımızı zorlamamız lazım yani spor yaparken mesela daha çok spor yapmamız lazım kitap okurken daha çok kitap okumamız lazım. ama kişi ikili ilişkilerde sınırlarını iyi bilmelidir yoksa karşısında ki kişiyi zorlar kırar ya da üzer ya da kendinden uzaklaştırır veya kaybedebilir. bu yüzden de insanlar her zaman kendi çizgisini sınırlarını bilmelidir yoksa dediğim gibi sadece kendisine zarar verir kendi gelişimine engel olur. bende aynı şekilde kendi sınırlarımı çok iyi biliyorum çünkü bu şekilde kendimi daha iyi anlıyorum ya da kendimi daha iyi tanıyabiliyorum ya da öz eleştiriyi daha iyi bir şekilde yapabiliyorum..
Ama unutulmamalıdır ki kuralı olmayan ya da hayat felsefesi olmayan bir kişi kaybolabilir. ne isteyeceğini bilmez nereden başlayacağını ya da nasıl davranacağını hiç bir zaman bilemez bu yüzden de kaybetmeye ya da üzülmeye mahkum kalır herkesi de kendinden uzaklaştırabilir bu şekilde...
https://www.youtube.com/embed/3AtDnEC4zakSınırsız devlet olmadığı gibi sınırsız insan da olmaz. Sınırı olmayanın siniri olur. Sınırsız paket sadece internet paketlerinde olur. Sınır etme ne olur çalış seninde sınırın olur. Sınır bildirimini aktif eden sınırsız mutlu hayata gebe kalır...
Kısaca sınırlanın ki sınırınızı aşanlara sınır ötesi operasyon düzenleyebilesiniz 🤣
Cevap
16Cevap
Var elbet. Sınırsız insan yoktur herhalde, herkesin bir “dur ona dokunamazsın, karışamazsın” dediği konular.
Kendisine saygısını kaybeden insandır o
Kendine tanımayan kişinin sınırları olamaz, sadece olduğunu sanır, kendini tanımayan insan kandırılmaya müsaittir, kendini tanımayan insan başkasının hayalini yaşar. Sınırlarını ancak kendini tanıyan, kendini güveni olan insan belirler. Evet, artık benim de sınırlarım var, bir şeyleri evvelinden öngörüp sezebiliyorum, ne olacağını evvelinden kestirebiliyorum, sınırları olan insan kendini korumayı bilir, kendini korumaya alır, sınırları olan insan kim ne b ok yerse yesin der ve kimseyi umursamadan yoluna devam eder, sınırları olan insan sinir sahibi olmaz, sınırları olan insan önüne konan taşlardan, kendisine atılan taşlardan basamaklar yapar kendine ve kendine mutluluğu yaşatır , mutsuz olmasını isteyen onca kişiye rağmen doyasıya yaşar mutluluğu
Sınırlarım var elbette.. Sevdiklerime karşı daha şeffafım ama.. Bazı fedakarlıklar yapılmalı diye düşünüyorum.. Bir de onları kaybetme riski varsa daha dikkatli olurum..
Düşünmem lazım.. :/
Sıkıyosa yürü.. 😄
Lazım olmaz mı.. 😂
Aileme diyemiyorum çok gıcık oluyorum bu duruma. Bana karışılmasından nefret ederim ama anne babam karışınca sanane diyip bildiğimi okuyamıyorum
Keşke
Haddini bildiği kadar had bildiren de bi fıtratım var evet.
Var tabiki de saygısızlık en nefret ettiğim durum karşımda ki bundan uzak olmalı saygısızlık dan yani sonra herşeye emir vermek bir şeyi ısrar etmek hoşuma gitmez ve sevdiklerime sevdiğime kötü sözler söylenmesi bunlara yer yok
Sınırlarım var ama bazen çok sevdiğim insanlar ( anne baba gibi) bunu ihlal edince onları kırmadan nasıl bunu karşı tarafa dile getirebilirim diye çok kafa yoruyorum buda beni aşırı yoruyor.
Evet sınırlarım var, her konuda elbette. Çevremdeki kişiler sınırlarımdan öteye geçemeyeceğini bilir ve ona göre davranır genelde. Sınırlarımdan çok taviz veren bir insan değilimdir.
Hayatına müdahele edenlere Dur Diyemeyen zaten kendi hayatını değil, başkalarının yaşamasını istediği hayatı yaşıyor. Kısaca yaşamıyor da diyebiliriz
Evet sınırları olan bir insanım hatta bazen karışılmasına tahammül edemediğim anlarda oluyor ve gereken konuşmayı yapıyorum böyle durumlarda çünkü aklı selim biriyim herkes dönüp kendine baksın bu saatten sonra.
Hayatımda olan insanlar zaten sınırların bilen kişiler onun haricinde yeni arkadaş edinen birisi olmadığım için böyle bir sorunum yok.
Evet benim sınırlarım var ve bunları aşan olursa dur derim elbette her insanın sınırları olmalı..
Kimse bana müdahale edemz. Çünkü sınırlarımı bilirler. Çok nettir
Eve diyebiliyorum ama öyle sınır çekeceğim bir şey demiyorlar
özellikle hemcinslerime diyorum Kişisel sınırlarınız mutlaka olmalı
Tabi ki! Her insanın bir sınırı olmalı
"Hayatım müdahaleye kapalıdır" kesin ve net sınır herkes için 🤷♀️ sınırı olmayan da yoktur sanki..
Çevremdeki insanlar bu konudaki hassasiyetimi çok iyi bilirler
sınırlarım var olmasına var ama olmadık zamanda ben bıle aşıyorum onları
Her insanda olduğu gibi tabii ki
her insanın bir sınırı vardır
her insanın sınırı olmalı bence
Evet herkesin sınırları vardır.
elbette kırmızı çizgim var ve kimse ihlal edemez
Sınırları olmayan insan yoktur...
Elbette
Elbette var
Elbette
yani mutlaka