Eskiden çok cana yakın aşırı heyecanlı sohbet eden biriydim ama insanları tanıdıkça her şeyden uzaklaşmaya başladım. Bu durum beni biraz yalnızlığa götürdü, asosyal bir insan oldum, gereksiz binlerce boş beyinin algılarına maruz kalacağıma evde izlediğim müziğin tatlı tonuna uyuyup uyanırım. O yüzden sosyalleşin diye söylenip kafede kahve içen beyinlere aldırış etmeyin, bir şeyin eksikliğine eminseniz gidin evinize kendinizi dinleyin. Kendimizle samimi içten olduktan sonra o özgüvenle çok az insan tanır tatlı bir samimiyet kurduktan sonra düzenimize bakarız.
Menfaat ve kısa yoldan köşeyi dönmek ve de insanı hemen kandırmak dürtüsü su anda toplumun büyük kesiminde bir fenomen oldu.. Biz çocuk iken bahçelerde koşar oynardık hangi kapıyı calsak su içer ve bize yiyecek verirlerdi.. Din adı altında inanılmayacak şerefsizlik yapan deyyuslar ülkeyi bu hale getirdi.
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Guvenebildigim kadar. Mesleğim gereği insan iliskilerim iyidir. Tahminlerim de kişilik analizi konusunda bir o kadar isabetli teşhisler koyarım. Büyük bir oranda da Abdala Malûm olma durumu. İnsan ise yanımdadır. Değilse genelde kurdukları cümle doğruyu söylemeyi seviyorsun oluyor. Tercih meselesi. Yalanlar üzerine kurulan bir hayat bana çok boş geliyor.
Önce biraz ön yargılı olup sadece takip ediyorum, hareketleri, konuşması, tarzı gibi, sonrasında eğer kafama yatıyorsa samimiyeti ilerletme yoluna giriyorum, ama eskisi kadar çabuk samimiyetlere inanmıyorum artık.
Aslında samimi bir insanım ama günümüzde samimiyet taşıyan insan sayısı bir hayli azaldığı için mesafemi korumaya çalışıyorum. İnsanlara samimiyetin dozunu biraz kaçırınca hemen suistimal ediyorlar.
Tabi ki bir iki kişiden yanıldık diye herkes bir değil herkese şans verilmeli. Biri öyle diye herkese ön yargılı olmamak. Hem tecrübe edinmesek çıkar mı samimiyetin asilliği 🌸💐