Bir insanın hijyen takıntısı olduğu belirtiler şunlardır:
1. Sürekli el yıkama: Hijyen takıntısı olan kişiler sık sık ellerini yıkarlar. Özellikle dışarıdan geldiklerinde, yemek yedikten sonra veya tuvalet kullanımından sonra ellerini defalarca yıkayabilirler.
2. Temizlik obsesyonu: Hijyen takıntısı olan kişiler evlerinde her şeyin temiz olmasını isterler. Hiçbir yerde toz, kir, leke veya bakteri izine rastlamak istemezler.
3. Mikroplardan kaçınma: Hijyen takıntısı olan kişiler, açık havada yürüyüş yapmaktan, kalabalık ortamlarda bulunmaktan ve başkalarıyla temas etmekten kaçınırlar. Ayrıca, evlerine giren kişilerin ayakkabılarını çıkarmalarını isterler.
4. Tuvalet fobisi: Hijyen takıntısı olan kişiler, tuvalet kullanmaktan korkarlar. Halka açık tuvaletleri kullanmakta zorlanırlar ve sürekli tuvaletlerinin temiz olmasına özen gösterirler.
5. Sterilize etme: Hijyen takıntısı olan kişiler, evlerindeki eşyaların steril olmasını isterler. Örneğin, bulaşıklarınızı tekrar yıkama ihtiyacı duyabilirler veya evlerindeki havayı sık sık dezenfekte edebilirler.
6. Hastalıklara karşı aşırı hassasiyet: Hijyen takıntısı olan kişiler, hastalıklara karşı çok hassastırlar. Herhangi bir belirti hissettiklerinde hemen doktora gitmek isteyebilirler ve hastalık kapma risklerini minimize etmek için her türlü önlemi alırlar.
Ya bu takımda meselesi hastalık ve erken emeklilik sebebi bir arkadaşımız bu temizlik takıntılı sebebiyle doktor raporu ile erken emekli edildi malulen emekli oldu çok kötü bir şey
Var annem marketten gelen poşetleri bile siliyor bende alıştım evinden kıyafetinden anlaşılır bazıları gösteriş yapar ama herkes hijyenik değildir assında
Gereksiz el yıkama, ıslak mendil kullanma ihtiyacı, dokunmaya endişe etmesi vb. Kardeşimde vardı, doktor ona ben ameliyata girerken bile senin kadar el yıkamiyorum demişti. 🤭
En İyi Cevap