Merhaba :) Temizlik yapmak bizim hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Fakat temizliği tutkulu şekilde yapanların, her temizlik malzemesini severek kullananların bir sırrı olmalı diye düşünürüm hep ve kendimdeki temizlik tutkusunu bir sanat gibi görürüm çoğu zaman. Çünkü evimi temizledikten sonra iyi bir sanat eseri çıkartmışım gibi hissederim. Peki ya siz temizlik tutkusunu neye benzetiyorsunuz?
Temizlik tutkusunu ben bitmeyen bir sevdaya benzetiyorum.
Çoğumuz için temizlik yapmak oldukça uğraştırıcı olsa da, bir kısmımızda temizlik yaparken adeta kendinden geçiyor çünkü bunu seviyor ( adeta ruhun gıdası diyebiliriz).
Bir çoğumuz bu ise küçük yaştan itibaren başlıyor bu işe , özellikle büyüklerimizin verdiği tavsiyelere çok dikkat ediyoruz ve bu zamanla alışkanlıklarımız haline geliyor. Bir nevi ihtiyaç gibi bir şey bu sevdadan bence asla vazgeçilmez.
Stres atma konusunda temizlik işe yararken sağlığımızı da oldukça etkilediği kesin.
Temizlik tutkusu aslında tam da adı gibi bir tutku, başka duyguya veya olaya benzetmem biraz zor ama illa ki temizlikle aramdaki ilişkiyi ifade etmem gerekirse annelik gibi içgüdüsel diyebilirim. Belki o kadar derin değil ama benzer dürtüde temizlik yaparım.
Evleri geniş, rahat hareket edilebilen, az eşyanın olduğu evlerde ki kişiler kendilerini sanatçı gibi hissedebilirler. Vallahi ben mecburiyetten biraz da kendimde borç olarak bildiğimden yaparım. Her temizlikten sonra bir mutluluk gelir içime.. Bir de yavaş yavaş sindire sindire yapmayı çok severim. Bu da haliyle bir tutkuya oluşuyor benim için.
Şahsen temizlik tutkumu yaşamın bir parçası olarak görüyorum, bir şeye benzetmem gerekirse de hayatın ta kendisi diyebilirim. Çünkü hijyen olmadığında hastalıklar oluyor, temizlik alışkanlığı yoksa başka alışkanlıkları edinmek de zorlaşıyor, yaşanılan ortamın temizlenmemesi halinde gözümüz sürekli kaosu süzüyor...
Hani sanki sınava giriyormuş gibi saat tutuyorum. Evin temiz halini görünce sınavı başarmışım hissi veriyor. Tabikide bide hep terapi gibi gelir bana her zaman aynı tempoyu hissetmesem bile genel olarak temizlik yapmak stres attırıyor diyebilirim.