Şöyle bir durum var ki; kişinin akıl verdiği konuda kendi nasıl olduğuna bağlı. Mesela; sağlıksız biri bana sağlık için şunu ye, bunu yeme gibi tavsiyeler verse, dinlemem. Ama o şahıs kariyer olarak çok iyi bir yerdedir mesela. Ve o kişi kariyer üzerine akıl verir, şunu böyle yap bence gibisinden. İşte o zaman dikkate alırım. Aşk konusu, sağlık konusu, kariyer konusu vs vs onlarca konu sayılabilir. Birkaç örnek verdim sadece. Bu mantıkla hareket ederim yani verilen akılları dinlerken..
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Birilerinin akıl vermesi benim için önemsizdir çünkü ben başkalarının aklı ile değil kendi aklım ile hareket ediyorum her zaman için çünkü kendi hayatımı benden daha iyi bilen kimse yok sonuç olarak. bu yüzden de kimseden görüş almama karar verirken sadece çok güvendiğim benim iyiliğimi düşünen arkadaşlarım olabilir bir hatam olduğu zaman bana gösterirler bende hakları varsa dinlerim. veya bunun dışında bir şey yaparken en azından fikir alırım ama son karar yine bana ait olur tabi ki de
Akıl vermeye çalışanlar yine versin, yine bilsinler ki her verilen akla uyulmaz. Ben kendi ektiğimi biçerim, başkalarının verdiği akla saygı duyarım ama önemsemem
Aklı varsa akıl versin kalan aklı kendisine yetmeyecekse hiç konuşmasın. Ya değer verdiğim sevdiğim insanlara ya da yardım aradığım konu hakkında bilgi sahibi tecrübeli insanlara akıl danışırım ihtiyaç duyarsam. Boş insanlar sonsuza dek susabilirler.
Aslinda kimin bana akil verdigi ve neden o akli verdigi onemli... Iyiligimi isteyen biri mi? Ya da hiç tanimadigim biri ama iyiligimi istedigi için mi? Bir ata sozu vardir akıl akıldan üstündür diye bosuna dememisler bence. Içinden çikmadigimiz onemli sorunlar olunca guvendigimiz bir insandan akil almak bence isimize çok yarayabilir. Senin aklina gelmeyen çare onun aklina gelmis olabilir.
Ama tabii yine de olçup tartmak lazim. Allah herkese dusunce kabiliyeti vermis dogruyu ve yanlisi ayirt etmemiz için. Baskasinin verdigi tavsiyeleri dusunup en son ne istiyorsa insan onu yapmali.
Nefret ediyorum bana akıl verilmeye çalışılmasından.. Herkes beni bıraksın bı kendi hayatına baksın.. Asla umursamam ve asla da nazik olamam biri bana akıl verince.. Kimsenin kalbini de kırmak istemem.. Zorlamasınlar beni
Akıl vermeye çalışan kişinin benim hayatımdaki yeri nedir, önerileri gerçekten kaale alınacak birisi midir önce bunlara bakarım eğer niyetinden şüphem yoksa, değer verdiğim birisiyse önerilerine her zaman açık olur değer veririm ama onun dışında boş beleş insanlara hayatımda söz hakkı vermem.
Akıl vermesi elbette önemli bazen ihtiyaç duyuyorum buna kararsız kaldığım zamanlarda özellikle. Ancak akıl vermek ile kendi isteklerini dayatmak arasında çok fark var. Bazıları bu ölçüyü kaçırıyor. Ayrıca evet bazen hatada olsa isteyerek yaptığım hatalar oluyor doğrusu beni mutlu etmiyor çünkü.
Bu bir ego değil ama doğruyu söylüyorum. Ben kimseden akıl almam akıl veren taraf her zaman olurum. Ve bugüne kadar kimsede verdiğim akıllardan kötü sonuç almamıştır. Biri bana akıl vermeye çalışsa da çok kızarım hoşuma gitmez. İstemediğim bir şeyi kimse vermeye çalışamaz.
Ya rahatsız olmuyorum iyi niyetle verildiyse eğer sorun yaratmıyorum.. hiç tanımadığım bir amcanın bile akıl vermişliği var ama öyle bir verdiki utana çekine bin kere kızım beni yanlış anlama diye diye
yani amacı güzelse benim fikrime ters bile olsa düşünür tartarım yine son karar bende olur (genelde fikrim değişmez)
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Karşıdaki kişinin kim olduğuna göre değişiyor aslında mesela bir bakarım hani gerçekten işime yarayacak bir tavsiyemi bir de karşıdaki insana bakarım acaba bunu kendisi uygulamışım hayatın nasıl gidiyor gidipte boş bir insandan hayat tavsiyesi alacak değil tabii ki ilk önce kendi hayatını düzenlesin daha sonra bana sıra gelir zaten
Verilen tavsiyeyi, öğüdü dinlerim. Kimisinin tecrübesine saygı duyarım, bazı yaşanmışlıklar dışarıdan gören göz için ders olabilmeli. Herkesin bakış açısı farklı olabileceğinden perspektifi genişler insanın.
Veren kişiye ve verdiği bilgiye göre değişir. Benim yanlış yaptığıma inanıyorsa ve bunu söyleyen kişide güvenilir biriyse dinlerim tabiki. Ayrıca bugüne kadar insanlar tecrübelerden faydalanarak geldi. Yoksa insanlık bir adım ileriye gitmezdi.
Hayati kararlarda bi kaç kişi vardır fikrini önemsediğim mutlaka danışırım. Ha şöyle de bi durum vardır zaten karar vermişimdi ama bu kişilerin fikirlerini almak hoşuma gider sonunda yine bildiğimi yaparım.
Kimsenin aklına uymam kendi aklım yeter zarar olacaksa bile kendi aklımın verdiği zarar yeterli kendim yaptım diyorum en azından sonradan pişman olmuyorum
Benim aklım gayet yerinde kimsenin aklına ihtiyacım yok ama insanları dinlemekten çekinmem tavsiyelerine bakarım kendi kafamda düşünürüm ona göre en son kararı gene kendim veririm.
Danıştırım mantığıma yatanı dinlerim sorarım kendim zorlandığımı üstünlük kurulmaya çalışıldığını hissedersem kızarım daralma gelir yapmam geri gönderirim aklını verene önemi olmaz.
Boş beleş konuşup akıl verdiğini sanan var, işinin ehli olup insan gibi akıl veren var. Valla istediği kadar akıl versin son kararı verecek olan yine ben olacağım.