"Verilen öğütleri dinler misiniz yoksa dinlemiş gibi mi yaparsınız?" da diyebiliriz bu soruya. 👀

"Verilen öğütleri dinler misiniz yoksa dinlemiş gibi mi yaparsınız?" da diyebiliriz bu soruya. 👀

Kendi hayatım hakkında her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürüm. Bir hata yapmaktan korktuğum için.
Buna rağmen etrafımdaki insanların hayatım hakkında hiçbir bilgisi yokken bana müdahale etmelerini kaldıramıyorum. O gibi insanların sözlerini artık duymuyorum bile.
Ama niyeti güzel, bana insan olduğum için değer veriyorsa o kişinin tavsiyeleri başım gözüm üzerine elbette
Genellikle bana verilen öğütlere kulak açar dinler ve dikkate alırım. Bu yüzden yakın çevrem tarafından aklı başında ve ağır, uslu birisi olarak tanımlanırım.
Ancak bu herkesin öğüdüne kulak vereceğim anlamına gelmiyor (öyle yapsam safsalk olurdum zaten).
Bana nasihat verene bakarım önce, içimde bir değerlendirmeden geçiririm o kişiyi. Mesela hayatında hiç kilo problemi yaşamamış bir insan bana gelip "ekmek yeme kızım, ekmek yemeyince kilo veriyorsun" dese ona cevap olarak baş örtüsünün işlemesini kendisinin mi yaptığını yoksa satın mı aldığını soracak kadar konuştuğu konudan uç bir soru sorar nazikçe onu umursamadığımı ifade ederim
İç değerlendirmeden geçen kişiyi anlatmama gerek yok zaten parmaklarım yoruldu 💅🏻😛
Teşekkürler 🥰😘
Rica ederim 🌸
Küpe yapmaya çalışsam da genelde hatalarla öğreniyorum
İnsan olmanın doğasında var tabii bu da...😄
Kesinlikle öyle 😊
Teşekkürler 🤗
Ben kimseden öğüt almam. çünkü benim için kendi kararlarım vardır her zaman yani kendi hayatım hakkında kimseden tavsiye almayı doğru bulmuyorum çünkü ne istediğimi ben biliyorum ayrıca benim yaşamadığımı yaşamayan insanların da bana tavsiye veya öğüt vermesini saçma buluyorum bu yüzden de kimseyi dinlemiyorum ben
Cevap
11Cevap
Ben öğüt möğüt dinlemedim hiç. Hep burnumun dikine gittim. Düştüm belki ama öğrendim :D ailem bana öğüt vermekten vazgeçeli çok oldu bu sebepten.
Resim hangi dizideeen? Gelen öğütlere de, eleştirilere de kulak veririm. Çünkü hepsi ideal bene ulaşmamda ya da kendimi bulmam da bana yardımcı olacak. Sinirlensem dahi bazı öğütler genelde kendime ders çıkarmaya çalışırım ‽
Diriliş Ertuğrul / İbn-i Arabi. 🌱
Kesinlikle çok doğru bir yaklaşım. Kişi olgunlaştıkça aldığı her nasihatten bir payda çıkarmaya çalışıyor kendine, kendini savunmaya geçinmek yerine...
Hee Mavera'dan sandım oradakilere de benziyor atmosferi. O olayı hiç anlamadım zaten. Neden savunmaya geçilir ki..
😄😄 Bu adamın sahneleri tam da o atmosferde, sabaha kadar dinle dur... Öyle bir terapi niteliğinde...
Birine öğüt vermeye çalıştığımızda ya da karşımızdaki insan bize öğüt vermeye çalıştığında bunu nefis kendine karşı bir saldırı görür ya 😄 Özellikle ergen çağlarda çok olur ama yaş aldıkça insan daha dikkate alır kendisine söylenenleri, o hesap...
Doğru eleştiri nefsimizi yoğuruyor
Verilen öğütleri başıma taş kulağıma küpe ederim. Aksini düşünmem bile..
Başına taş etmek de neymiş öyle 😄
Ardından taçlı atkılar kovalıyor ahahaha 😂😂
Ah bu klavyeleriiiiiiiin gözü körrr olsunnn 🎶😂
😂😂😂
Doğru gelirse dinlerim, yoksa da kulağımdan içeri bile sokmam😅
Yapan kişiye ve yapılan konuya göre değişiyor. Mesela büyük abim ne derse benim için en önemli öğüttür, tutulmalıdır, kulağa küpe, kola bilezik, parmağa yüzak yapılmalıdır. Canım abim.
Özellikle büyüklerden nasihatlere dikkat eder küpe yaparım boşuna söylemezler görüp geçirmiş insanların nasihatlarinda fayda var
öğüdünü dinlediğim 1 kişi var o yüzden önem veririm sözlerine
Ben herkesin fikrini alır kendi bildiğimi yaparım 😂
Nasihat falan dinlemem ya. Kafamın dikine giden birisiyim.
Öğüt veren cidden benim iyiliğimi düşünerek veriyorsa , söylediklerini can kulağı ile dinlerim 🙏
Söylenenleri dikkatle dinlerim onemserim, dikkate alırım.
( Söyleyen kişi de önemli )
Ancak kulak ardı etmem, düşünürüm bicimlendiririm, en son kararı ben veririm.
Öğüde ve öğüdü verene göre değişir bu durum.
Kendi bildiğimi okurum elalem benim yolumdan yürümedi herkes kendi kaderini yaşar
Bir kulağımdan giriyo diğerinden çıkıyor. Ha bana anlatmış ha duvara arada fark yok. Kendi bildiğimi okurum hep.
Kimin, ne konuda ettiği önemli..
Kulağıma kuoe yaparım
Öğüt veren nasıl biri önce ona bakıyorum 🤔
Kimin ettiğine de bağlı.
Kulağıma Küpe Yaparım Tabikide
Konuya göre değişir 😅
Ben bu saatten sonra ders almam ders veririm
Aklimin bi kosesinde tutup bildigimi okurum
Değişir.
Õgut almam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?