Güzel olan her şey gerçek olsun, rüya gibi muhteşem bir hayatınız olsun✌🏻
https://youtu.be/jrNLsC_Y9Oo
https://youtu.be/jrNLsC_Y9Oo
Yani bu konu hakkında kimsenin ağzını tam anlamıyla tutamazsınız herkes istediği her şeyi söylemekle serbesttir dolayısıyla Allah'tan korkmayan gıybetin günah olduğunu düşünmeyen birçok insan buna ben de dahil olmak üzere bu hatayı işliyoruz, büyük alimlerden birisine sormuşlar senin hakkında dedikodu yapıyor demişler, kendi amel defteridir istediği gibi doldurur demiş, aynı şekilde Hanefi mezhebinin imamı imam Ebu Hanifi hazretleri de kendisinin hakkında dedikodu yapıldığını söylendiğinde göndersin bir sevaplarını alırız buyurmuştur.
Çünkü başka biri hakkında dedikodu yapmak aynı zamanda onun günahlarını kişiye yüklenmesi ve kul hakkına girmesi demektir.
Açıkçası herkes herkesin arkasından dedikodu yapıyor, aslında Elhamdülillah Müslüman bir ülkede yaşıyoruz diyoruz gıybet haram diyoruz birbirimizin arkasından dedikodu yapmak kul hakkı diyoruz ama bugün bakıyorum insanların birçoğu birbirinin arkasından o kadar güzel dedikodu yapıyor ki yani o anda hiç Allah korkusu falan düşünülmüyor.
Hatta bırakın Allah korkusunu düşünülmesini insanlar acaba o kişi duyar mı diye korkuyor ben bunun arkasından dedikodu yapıyorum, kendisi duyar da gelir bana bir laf söyler diye korkuyor ama Allah'a karşı haram işlemekten korkmuyor.
Ne yazık ki bunları kendim için de söylüyorum ben de yapıyorum yeri geliyor aile içinde yeri geliyor arkadaş ortamında veya gördüğümüz görmediğimiz bir insan hakkında ileri geri dedikodu yapıyorum tabii bunun sebeplerinden bir tanesi de ailem özellikle mesela namaz kılmayan oruç tutmayan ya da dinle Müslüman olup dinin emirlerini düşünmekten alakası olmayan insanlar her şeyi çok rahat bir şekilde yapabiliyor.
Açıkçası herkes herkesin arkasından dedikodu yapıyor, aslında Elhamdülillah Müslüman bir ülkede yaşıyoruz diyoruz gıybet haram diyoruz birbirimizin arkasından dedikodu yapmak kul hakkı diyoruz ama bugün bakıyorum insanların birçoğu birbirinin arkasından o kadar güzel dedikodu yapıyor ki yani o anda hiç Allah korkusu falan düşünülmüyor.
Hatta bırakın Allah korkusunu düşünülmesini insanlar acaba o kişi duyar mı diye korkuyor ben bunun arkasından dedikodu yapıyorum, kendisi duyar da gelir bana bir laf söyler diye korkuyor ama Allah'a karşı haram işlemekten korkmuyor.
Ne yazık ki bunları kendim için de söylüyorum ben de yapıyorum yeri geliyor aile içinde yeri geliyor arkadaş ortamında veya gördüğümüz görmediğimiz bir insan hakkında ileri geri dedikodu yapıyorum tabii bunun sebeplerinden bir tanesi de ailem özellikle mesela namaz kılmayan oruç tutmayan ya da dinle Müslüman olup dinin emirlerini düşünmekten alakası olmayan insanlar her şeyi çok rahat bir şekilde yapabiliyor.
ben umursamam
Umursamıyorum
Cevap
2Cevap
Yeri geldiğinde tek cümleyle yediririm boğazların da kalır yutamazlar ❗️
Görmezden gelmem , ne diyorsanız yüzüme karşı söyleyin arkamdan korkak gibi dedikodu yapmayın diyorum.
Yok yaw girerim söhbete hepsini susturur giderim o neymis benim hakkımda dedi kodu yapcaklar bende gormezden gelecem yok oyle dünya
Bunlan haberdarsam boş veremem..
Evet kesinlikle.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?