Dedikodu ahlâkî olarak hiçbir zaman doğru olmayan bir eylem. Yanımızda birilerinin dedikodusunun yapılması bizleri rahatsız etmeli ve mümkünse o ortamdan uzaklaşmalıyız. Fakat çoğumuz bunu yapamıyoruz...Peki sizler dedikodu yapılan bir ortamda durabilir misiniz yoksa bu sizi rahatsız mı eder?
Peygamber efendimizin, verdiği böyle bir söze, böyle bir müjdeye kaçımız uyuyor, hassasiyet gösteriyoruz... Dedikodu yani gıybet, sevmediğim ve rahatsız olduğum halde, bazen engel olurken, bazen de olamıyorum... Allah affetsin... Kolay mesele değil. Bu dil; ya şifadır, ya da belaya nedendir... Menfi manada:Savaşlara neden... Kavgaya neden... Soğukluklara neden... Arkadaşlıkların bozulmasına neden... Ayrılıklara neden... Cehennem ateşine neden... Müspet manada:Sevgilere neden... Arkadaşlıklara neden... Dostluklara neden... Barışa neden... Güzelliklere neden... Cennete neden... re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), bold, justifyLeft, p
Kişisel olarak başkası hakkında konuşmak pek bana göre değil. Ama Allah affetsin, dedikoduyu dinlediğim çok oldu.. :( Fakat bu beni rahatsız ediyor artık ve dedikodu yapmak isteyen biri olursa "Bunu bana neden anlatıyorsun veya yanlış anlama ama bu tarz muhabbetlerden hoşlanmıyorum" diyerek konuyu kapatıyorum.
Ya şimdi dedikodu değilde durum degerlendirmesini😅 Genel olarak bir çoğumuz yapıyoruz yapmayan nerdeyse yoktur (Rabbim affetsin) Ama yüzüne güldügum arkadaşım dediğim birinin arkasından atip tutmam bir yanlışı varsada yaymam üzerini örter söyleyinedi uyaririm. Bu hayatta en sevmediğim insan türüdür yüzüne güldugu insanın ardından kötü konuşan aslında kimsenin arkasından kötü konuşulmasini sevmiyorum hepimizin hataları var sonuçta.. Biraz karışık oldu am🙈
Bir mümin olarak birisinin dedikodusu yapıldığında da rahatsız olmalıyız. Hatta bu insanî de bir durum. Karşımdaki kişi sürekli birilerinin dedikodusunu yaparken ben tepki vermiyorsam bu da benim kusurum olur...
Haklısın kardeşim Birde böyle birşey var biri sürekli benim yanımda birilerinin dedikodusunu yapıyorsa benim arkamdan da dedikodumu yaptığını ister istemez düşünürüm guvenemem
Ben dedikodunun olduğuna inanmıyorum açıkçası bu bir bilgi aktarımı kişiler hakkında bilgi aktarımını dedikodunun diyorsak edebiyat öğretmenleri en büyük dedikoducu onlar bize ziya Gökalpin ayakkabı numarasını bile anlattilar Ve hayır hiç rahatsız olmam
Ortamdan ayrılma imkanım varsa dinlememek için ayrılırım. Yoksa dinlememeye çalışırım. Çünkü insanları uyarmaya kalkışsam ben suçlu olacağım için hiç gerek görmüyorum