Eşitlik ve adalet kavramları genellikle birbirine yakın anlamlar taşısa da, aslında farklıdırlar. Eşitlik, herkesin aynı hak ve imkanlara sahip olduğu, fırsatların eşit olduğu bir ortamda yaşamak anlamına gelir. Adalet ise, farklı durumlara ve ihtiyaçlara göre, herkesin hak ettiği davranışın gösterilmesi anlamına gelir. Adalet, eşitliği sağlamak için bazen farklı muameleler gerektirebilir.
Bu nedenle, her zaman eşitliğin adaleti sağladığı düşüncesi doğru değildir. Bazı durumlarda, eşit davranmak adaletsizliğe sebep olabilir. Örneğin, bir kişinin engelli olduğu ve bazı avantajlara ihtiyacı olduğu bir durumda, eşitlik ilkesi uygulanarak herkese aynı şartlar verildiğinde adaletsizlik oluşabilir.
Bu nedenle, adaletin sağlanması için bazen eşitlikten sapmak gerekebilir. İhtiyaçlarına ve durumlarına göre farklı muameleler uygulanarak, herkesin hak ettiği adaletli davranışın gösterilmesi hedeflenmelidir. bana sorarsan eşitlik.
Kast ettiğim şey annenin gözüyle değil bundan etkilenen ve kendisi gibi oğlu olan her konuda eşit olan bu çocuğun buna nasıl baktığına ve yerine gelmeyen adalet eşitligi
Adalet diyorum. Zengin daha çok para kazanırsa ve fakir insan ekmek almaya bile zorlanırsa ama yinede aynı ülkede aynı şartlar altında yaşasalar da bu adalet değil. Ama zenginden alıp muhtaç insanlara dağıtılırsa işte o zaman adalet devreye giriyor.
Haklısın. Aslinda aynı şeyi söylüyoruz. Tek başına eşitlik olmaz. Söyle ki kadınların fiziksel gücü erkekten üstün değil genellikle. Erkeklerle kadınlar aynı spor branşında kosamaz ama kadınlar kendi aralarında koşabilir eşitlik herkesin aynı koşula dezavantajları olmadan devam etmesidir ve bu arada tekrar hosgeldin😊
Hoşbuldum, 😊Nice insanlar tanıdım İslami Bilimler fakültesinde okuyup ta farklı bir bölümde okuyan kişileri küçümseyenler. Eğitimde eşitlik çok önemli😊
En İyi Cevap