- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYalan söyleme alışkanlığı büyütülme şekline bağlı bir durumdur.
Örnek 1: Gelişimi ergenlik çağında başlayan Mitomani hastalığı gibi kişilik bozuklukları, çoğu zaman çocuğun yeterli öz güven ve öz benlik saygısına sahip olmasını desteklemeyen bir ortamda büyümesinden kaynaklanır.
Örnek 2: Otoriter ebeveyne sahip çocuklar korktukları için küçüklükten itibaren gerçekleri gizleme ve yalan söyleme eğiliminde olurlar. Bunu da oldukça küçük bir yaşta öğrenirler çünkü ev onlar için güvenli bir ortam değildir.
Örnek 3: Çocuğa yalan söylemeyi öğreten biri varken bunun yanlış ve kötü bir şey olduğunu öğretecek birinin olmaması da yaygın etkenlerden biridir. Bu da en sık ihmalkar ebeveynlik ortamında görülür.
Diğer: Ellerinde olmayan sebeplerle (travmalar, genetik faktörler vb.) ve ailenin ekstrem çabalarına rağmen sonuç vermeyip yalan söylemeyi bırakmayan kişiler de vardır. Diğer sebepler; sorumluluktan kaçmak, kibarlık, nefs-i müdafaa, birini veya kendini zarardan koruma, gizliliği koruma vb.
Görülen bu örnekler insanların en çok yalan söylemesine sebep olan etkenlerdir ve görüldüğü gibi kendine ve çevreye zararlı olan yalanlar söyleme gereksiniminin sebeplerinin çoğu bireylerin büyütülme şekillerine kaynaklıdır. Tabiiki bu etkenler cinsiyetlere yaşa, yaşanan yere gibi faktörlere bağlı değişim gösterebilir.
Misal belki bölgelerde aile baskısı kızlarda daha çok görüldüğü için yetişkinlikte bu kadınların erkeklerin çoğuna kıyasla daha iyi yalan söylediği düşünülebilir. Sonuçta onlar için yalan, genç yaşlarda mutsuzluktan kaçınmak için öğrenilmiş bir zorunluluktur.
Ayni şekilde bazı bölgelerde belli yaştaki erkeklerde istediğini elde etmek için yalan söyleme alışkanlığı kadınlara kıyasla daha çok görülür. Bu gibi birçok örnek bulunabilir. Sonuçta bu cinsiyete değil, büyünülen aileye ve orada edinilmiş manevi değerlere bağlıdır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle kadınlar bu konuda profesyonel hatta öyle bir söyler ki yalan olduğunu bile anlayamazsın bu konuda da master degree denilebilir kadınlara erkek söyleyemediği için yakalanır yalancı yalanı söyleyemeyen adama denir söyleyebilen adama yalancı diyemezsin çünkü yalanı söyleyebilmiştir
00 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Erkeklerin daha iyi yalan söylemesi gerekir, çünkü kadınlar yalanı çok çabuk anlayabiliyorlar. Kadınlar yalanları daha inandırıcı söyler çünkü bazı konuları deşmeye başladığında seni pişman ederler. :D
32 Yorumla- +1 yıl
👏😅 kadınlardan yalan konusunda ders almak gerekir o halde
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
+1 yılKadınlar daha iyi yalan söyler çünkü o yalanın her detayını düşünür. Erkek basit şekilde düz olarak yalan söyler ayrıntılara dikkat etmez. Yalana gerek var mı yok kızılacağını bilsekte yalan söylemek özellikle de aşk ilişkilerinde asla olmaması gerek.
10 Yorumla
u +1 yılAman efenim erkeklerin eline kimse su dökemez. Hele menfaatleri için “seviyorum” demeleri oy oy
33 Yorumla- +1 yıl
Yok be abla o öküzler yüzünden bizimde sevgimiz boşa çıkıyor 👌😇
- +1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz kardeşim rahat ol ☺️
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏🏻😇 💐
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. Yalanın iyisini kadınlar, çoğunu erkekler söyler.))
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu karaktere göre değişiyor yani bazen kadınlar bazen de erkekler söyler. bir kişi eğer söylediği yalana kendisi de inanırsa daha iyi yalan söyleyebilir biraz da alışkanlık aslında yani yetenek işi değildir. bir kişi sürekli yalan söylüyorsa artık işi kapmış demektir kadınlar çok iyi yalan söyleyebilir çünkü inandırıcı olurlar erkekler saf olduğu için :D
11 Yorumla- +1 yıl
👏😅😅
+1 yılBir kişinin yalan söyleme kabiliyeti, kişiselleştirilebilir bir özelliktir ve genellikle kişinin karakterinin ayrılmaz bir parçasıdır. Cinsiyete veya cinsiyet rollerine göre yalan söyleme kabiliyeti üzerinde bir farklılık mevcut değildir.
Kadınlar ve erkekler arasındaki yalan söyleme şekillleri farklı olabilir, ancak genelleme yapmak doğru değildir. Bazı araştırmalar, kadınların daha empatik olduğu ve dolayısıyla yalan söyleme becerilerinde daha başarılı oldukları sonucuna varmıştır. Diğer araştırmalar ise erkeklerin yalan söyleme konusunda daha yetenekli olduğunu ve daha az suçluluk duygusu hissettiklerini göstermiştir.
Ancak, bu bulgular kesin değildir ve insan davranışları hakkında genelleme yapmanın yanıltıcı olduğunu hatırlamak önemlidir. Yani, kadınlar veya erkekler yalan söyleme kapasiteleri hakkında ayrımcılık yapmak uygun değildir ve kişiler arasındaki yalan söyleme farklılıkları genellikle kişisel deneyimlere, eğitim seviyesine ve kişisel değerlere bağlıdır.10 YorumlaCinsiyetle yalan söyleme konusu arasında kesin bir ilişki yoktur. Yalan söyleme eğilimleri kişisel farklılıklar, karakter özellikleri ve deneyimlerle şekillenir. Bu nedenle, kadınların veya erkeklerin daha iyi yalan söyleyip söylemediği konusunda genelleme yapmak doğru olmaz.
Ancak, araştırmalar, kadınların erkeklere kıyasla daha fazla beyaz yalan söylediğini, yani zarar verici olmayan veya insanları incitmeyen yalanlar söylediğini göstermektedir. Bununla birlikte, diğer araştırmalar, erkeklerin daha fazla yalan söylediğini ve bu yalanların daha sık zarar verici olduğunu ortaya koymuştur.
Sonuç olarak, cinsiyetle yalan söyleme arasında kesin bir ilişki olmadığından, her bireyin yalan söyleme eğilimleri kişisel farklılıklara bağlıdır ve bu farklılıklar bir cinsiyete özgü değildir.
10 YorumlaKadınlar çok daha iyi bu konuda, erkekler kendilerini ele veriyorlar. Çoğu şeyi bilip salağa yattığım oluyor mesela.
21 Yorumla- +1 yıl
Psikologlarda bu yönde yorum yapıyor 👏😇
+1 yılKim daha serefsizse o daha iyi yalan soyler. Yalan soylemeyi zekaya baglayanlar da var komik elbette iyi bir yalanci olmak icin insanin birazcik zekasini kullanmasi gerekir ama ayni zamanda yalan soyleyen insanin ahlaki degeri vasattir. Yani "butun zeki insanlar yalan soylemez, ama butun ahlaken vasat insanlar yalan soyler." Bu da boyle biline...
10 Yorumla
+1 yılKadınlar bence. Çünkü erkekler söylediği şeyi unutuyor.
Erkekle kadın tartışırken bı önceki söylediği cümleyi bile unutuyor bazen
Akşamki yediğini sabaha zaten çoktan unutmuş oluyor 😂13 Yorumla- +1 yıl
👏😅
- +1 yıl
Ben hemen belli ediyorum ama yaa.
Ama yalanı da anlarım hemen hislerime güvenirim encok bu konuda - +1 yıl
Tüh ya 😅 Neyse ders al yalan nasıl fark ettirilmez diye. Bunu çok iyi yapan insanlar var 👏😅
+1 yılKadınlar daha profesyonel bu konuda. Erkekler çok belli ediyor ya da ben anlıyorum bilmiyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru 😉
- +1 yıl
Psikologlara göre evet erkekler daha belli edici taraftan. Kadınlar daha iyi hu konu da 😅
+1 yılKişisine göre değişir ama yalan söylemek zeka işi olduğu kadar karakterle de bağlantılı bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle 👌😇
Kadınlar kesinlikle!
Kıvrak bir zekaya sahip oldukları ince her şeyi hesap edebilirler. Erkekler hemen ele verir, yüzüne gözüne bulaştırır11 Yorumla- +1 yıl
Evet psikologlarda bu yönde yorum yapıyorlar 👏😇
+1 yıl
Son yalan finaldi Erkeklerin yalanını duymak isteyen kadınlar vardır
20 YorumlaBirinin seviyesi ilkokul düzeyinde diğeri doktora yapmış tartışmaya bile gerek yok
21 Yorumla- +1 yıl
👏😅
+1 yılKadını erkeği herkes yalan söylüyor tutturabilene 😉
23 Yorumla- +1 yıl
Erkekler daha çok belli ediyormuş 🤔
- +1 yıl
Kızlara sorsan öyle derler tabi
- +1 yıl
😅 psikologlar genel anlamda araştırmışlar bunu
Cem Yılmaz bu sorunun yanıtını vermişti yıllar önce. Tabii ki kadınlar, hem de master degree :D
https://www.youtube.com/embed/81zxTuF3e7c10 Yorumla
+1 yılKadınlar daha iyi yalan söyler çünkü daha zekidir 😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
Diyorsun 😅
Kadınlar beni ürkütüyor. Şeytanın kız kardeşi misaliler...
11 Yorumla- +1 yıl
😅 sormaktan korkuyorum
+1 yılErkekler sürekli söylediği için inandırıcı gelmiyor kadınlar ince eleyip iyi bir şekilde söylediği için daha iyi söyler
Bence gerek yok
Fakat iyi yalan söyleyen her zaman hızlı yükseliyor burası ds böyle bir dünya.10 Yorumla
+1 yılKadınlar kıvırmasını iyi bilir o yüzden yalan söylemede de çok başarılı olduklarına inanıyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Öyleymiş 👏😇
- +1 yıl
🙏 mersi şekerim
Erkekler yalan söylemeyi pek beceremez diye düşünüyorum. Mutlaka yalanları ortaya çıkar. Ama bir kadın çocukluktan ezilmiş ve korkarak büyümüşse, o kadının yalan söylediğini anlayamazsınız :) Bin bir türlü taklalar atmıştır kadın.
10 YorumlaErkekler, çıkarları doğrultusunda kadınlara etmedikleri iltifat kalmıyor.
15 Yorumla- +1 yıl
Araştırmalara göre kadınlarmış 🤔😅
- +1 yıl
Kim yapmış o araştırmayı
- +1 yıl
Psikologlara göre genel anlamda kadınlar daha becerikliymiş bu konuda erkekler yalan söylerken belli ediyorlarmış
- +1 yıl
Bu kadınların daha yalancı olduğu anlamına gelmez, yalan söylerse daha detaycı bir beyine sahip olduğu için, erkeklerin düz mantıkla yaptığı "yalana" göre yakalanmıyor olabilir.
- +1 yıl
Belki de 👏😇
Kişilik & Karakter konusunda 396 cevap paylaştı. Karakter meselesi bu biraz yalan ihtiyaç duyulan bisey olmaması gerek
16 Yorumla- +1 yıl
Öyle de bazen kaçamak yapıyoruz işte 😅
- +1 yıl
Nadiren, beyaz yalanlar sadece 😅
- +1 yıl
Ya tabi ki öyle şakası bir tarafa, dürüstlük her zaman iyi bir şey diğer türlü işler sarpa sarıyor. Olay bir alev gibi koskoca sarıyor etrafını
+1 yılGenelde kadınlar ancak benden profesyoneli yok 😅
11 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun başkan 😅
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz erkekler kadar ultra profesör yalan söyleyen yok ki sırf bir kız ile cinsel ilişkiye girmek ya da tavlamak için 50 milyon yalan söyleriz
21 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun reiz 👏😅
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yıl
+1 yılKadınlar daha iyi şöyle erkekler yakalanır kadınlar prof olmuş😂
112 Yorumla- +1 yıl
Kimden ders almalıyız hocam 😅
- +1 yıl
Ben yalan söyledihim zaman yakalaniyom oyuzden prof olamadım😂
- +1 yıl
Yakalana yakalana öğreneceğiz 😅 öğret bakalım ne biliyorsun
- +1 yıl
Bilmiyorum bilmiyorum
- +1 yıl
Bilmediğini biliyorum öğreneceksin 😅😂
- +1 yıl
Öğremediysen sen bu zamana kadar hiç öğrenme cockluktan yetiştirilir böyle davaranislar 😂
- +1 yıl
😅 ben Küçük Emrah gibi büyüdüm ya, acıların çocuğu 😅
- +1 yıl
Emrahhh emrahhh 😂
- +1 yıl
Tövbe estağfurullah 😅 benim acım bana yeter demesi 😂😂
- +1 yıl
Hahahha gece gece ya
- +1 yıl
Güldürebildiysek ne mutlu 😅😅
- +1 yıl
:)😂
lütfen böyle bişi sorulmamış olsun hiçbir kadının eline su dökülmez ki şeytana bile pabucunu ters giydirir diye boşuna demiyorlar yeter ki istesin en iyi dostunu düşmanın yapar :D
10 Yorumlaİnsanları aldatmaya, yalana, dolandırıcılığa alışmış, her zaman kendi menfaatini düşünen insanlar çok iyi yalan söyler. Cinsiyeti yok, şahsiyet meselesi.
10 YorumlaKadınlar bence, detaycı oldukları için atlamıyorlar yalanı örüyorlar adetaa bir de hissler var kadınlar çoğu şeyi hissediyorlar
10 YorumlaKadın ya da erkek olarak ayıramayız
Rolünü iyi yapan daha başarılı oluyor
Yine akıl ve zeka ön plana çıkıyor10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler tabi ki sirf laf ile tavlsmak için kırk takla atarlar çoğu lafları da laf olsun diyedir davranisa gelince icraat yoktur
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHangisi en karaktersizse o söyler ki karaktersizliğin cinsiyeti yok ben bu yaşıma kadar çok karaktersiz kadın da gördüm erkekte.
10 Yorumla
+1 yılKadını Erkeği olmaz bence.. İki tarafında karakterine bağlı, ama yalan söylerken bari akıllı yalanlar bulsunlar.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 460 cevap paylaştı. Erkek olarak bilinse de, kadınlar bu konu da uzman.
Yalancı, yalanı beceremeyip pot kırana denir.10 Yorumla
+1 yılKadınlar çünkü her ince detayı düşünüyorlar ama erkekler anlık yalan söyledikleri için gelecek sorulara hazırlıklı olmuyorlar
10 Yorumla
+1 yıl10 Yorumla
+1 yıl10 YorumlaTabiki kadınlar, şeytanın aklına gelmez onların yalanları, tam yakalıyacakkken yalanı iki cilve yapar olay kapanır
21 Yorumla- +1 yıl
👏😅
+1 yılErkekler daha zekice davranabilir bu konuda maalesef 🙄
20 Yorumla
+1 yılPinokyo erkek olduğuna göre demek ki genel olarak erkekler daha iyi yalan söylüyormuş. 😂
10 YorumlaBana göre, erkekler çok yalan söyler ama çok belli olur. Kadınlar az yalan söyler ama anlaşılmaz
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadını erkeği yok bunun. Tamamen karakter meselesi
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılKadinlar erkekler ele veriyor kendilerini 🤪
10 Yorumla Valla yalan söylemek isteğen her türlü söyler ve başarır kadın erkek farketmeksizin..
10 Yorumla
+1 yılÇok iyi yalan söyleyen erkeklerde var ama cinsiyete indirgemek istemiyorum ben yine de.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 673 cevap paylaştı. karaktersiz olan yalan söyler cinsiyet meselesi değil açıkcası
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Yalan söylemek cinsiyet ayırmıyor. Güvenilecek kimse kalmadı.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. kadınların kafa şeytanlığa çalışıyor
yalan makinesi gibiler
arada iyi karakterli olanlar üzerine alınmasın
10 YorumlaKadınlar tabikide erkekler bu konuda ders almalı kadınlardan 😄
10 Yorumla
+1 yılBuna yeteneği olup kişiliği elverişli olanlar desek daha uygun olur
10 Yorumlaben mal tipsizim kadınlar yalanı anlar erkekler de yalan söyler bence
10 YorumlaCinsiyet ile alakası yoktur yalanın. İki cinste de güzel yalan söyleyen vardır elbet Allah onlar ile yolumu kesistirmesin
10 YorumlaYalanın cinsiyeti mi olur? Onursuz Korkak insan yalan söyler
11 Yorumla- +1 yıl
👏😇
Erkekler yalanda daha başarılı. Kızlar kör kütük aşık olduğu için yalani farketmezler. adam alır başını yürür
00 YorumlaTabii ki kadınlar daha iyi yalan söyler. Tüm yönleri düşünülmüş bir yalanı erkeklerin söylemesi beklenemez. Onlar daha yüzeysel yalanlar söylerler.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKadinlar tabiki cunku yakalanmalari zordur :)
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBuradaki kadınların yalanlarını gördükten sonra kadınlar diyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ne gördün kizz
Yalancıların cinsi yoktur
11 Yorumla- +1 yıl
👏😇
+1 yılKadınlar profesyonel..
20 Yorumla- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği