Hiç fiziğiniz ve tipiniz sebebiyle nefret edildiğiniz oldu mu?

Fiziğim tipim hakkında hiç dışlanmadım. Hiç kimseyi de bu yönden dışlamadım dışlamam da...
Lise zamanında biraz zayıftım diye cansız melek lakabı takmışlardı 😄 zaman geçtikçe onlarda söylediklerine pişman oldular ama işte iş işten geçmişti 🤭
Benim oldu gözlerim iri ve renkli diye nazar degdirdigime inanıyorlar vede göz rengim köyü bir renk bazıları moralimi bozmak için bazen çok ciddi, sinirli gözüküyorsun diyor aynaya bakıyorum gayet normal kıskançlıktan söylüyorlar bence kendi göz rengimden soguttular beni ya s"alaklar
Arkadaş ortamımda, maddi durumumun iyi olmaması nedeniyle güzel giyinemiyordum. Yaşlılar gibi giyinirdim. Tipimden nefret ederlerdi. Sonradan kpss ile memur oldum, maaşım yükselince tipim değişti.
Cevap
28Cevap
Benim boyum uzun olduğu için 1-2 ufak tefek şey yaşadım hepsinin karşılığını verdim. İnsanlar kıskandığı, çekemediği şeylerin üzerinde durup moralini oradan bozmaya çalışıyor. Boyun uzun olması bence dezavantaj ya da kötü bir şey değil o yüzden hiç de etkilenmedim ya da takmadım zaten, aşırı bir uzunlukta yok hani 2.30 falan da değilim 1.93 boyundayım öyle dev gibi falan olsam hadi belki kusur gibi olabilir de dediğim gibi işte, kimseyi takma takıyorsan da cevabını ver geç, kim ne diyebilecek? Sana laf yapan insan kendisine baksın özellikle bu konularda kimseyle dalga geçme, dışlama vs şeyleri ne ben yaparım ne yaptırım. Nefret ettiğim şeyler bunlar.
Lisedeyken her yıl sınıfım ve arkadaşlarım değişti. Ve her sene de mutlaka benden sebepsiz yere nefret edenler dışlayanlar aşağılayanlar oluyordu.
Dershanede bi kız vardı o da hiç sevmiyordu beni hatta nefret ediyordu. Aslında sessiz kendi halimde bir insandım.
Üniversitede de oldu. Hatta farklı ortamlarım oldu girdiğim orada da oldu. Kızlar sadece benimle konuşmuyorlardı diğer arkadaşlarımla konuşuyorlardı hep. Ben bir şey söyleyince takmıyorlardı farklı şeylerle ilgilenip, suratları düşüyordu. Şimdi birkaç ay önce taşındığım binadaki komşular da aynısını yapıyorlar. Suratlrı değişiyor beni gördüklerinde. Bi de her çıktığımda kötü kötü bakanlar oluyor. Yolnu değiştirenler falan oluyor. Yani oluyor. Çeşit çeşit insan var hayatımızda
Gözlerim büyük diye dalga geçerlerdi halbuki ben onlardan daha fazla hayatı full hd izliyorum ve büyük gözler bence harika her duyguyu anlayabiliyorsun mesela bana bakınca her duygumun çok net okunduğunu söylüyorlar ve büyük göz tatlı bakışlar demektir😅
Çok
Eskiden kekemelik vardı
Düzeldim
Ve sadece hızlı konuşma kaldı oda arada oluyor
Çok ezildim
Kilo verdim düzeldim laf diyen olmadı
Şimdi stresten kilo aldım
Yine
Kalıplı ve yaşımdan büyük gösteriyorum, eski kekemeydim diye çok edildim
Bu toplum
Düşene bir tekme daha vuruyor
Bir ömür tek başıma mücadele ettim
Kazandım
Ama halen unutamadım geçmişteki anıları
İnsanların dalga geçmelerini
Ergenlik dönemim böyle geçti. Gerçi ben de hafiften saftoriktim ama bence tipimin de etkisi oldu. Çünkü bakımlı değildim. Dişlerim ayrıktı, üstümde saçma bir hırka yaz kış giyiyorum, saçım dümdüz toplu falan.
Dışlanmadım ama cocukken laf aldım yarım dünya şişko vs şişman bir çocukluk geçirmiştim ki sonradan 50 li kilolara gelmeyi başarmıştım şu an yine yükseldim ama yaşamiyorum boyle seyler cevremde bu kafada insan barındırmam
Çocukken süt dişlerim düşmüştü ön iki dişim nöbetçi öğretmen beni azarlamıştı "dişlere bak fare gibi" diye herkesin önünde sınıftakiler gülmüştü gururum o kadar kırılmıştı kı ağlayamadım bile hâlâ unutmuş değilim aşırı zoruma gitmişti
Küçüklüğümden beri gerek genetik açıdan gerekse tiroid rahatsızlığımdan dolayı çok zayıfım kilo alamıyorum. Kendi yakın arkadaşlarımdan tutun akrabalara kadar hep zorbalığa uğradım. İnsanlar ne konuştuğunu, o inanın buna karşı ne hissedeceğini düşünmeden konuşuyorlar.
*İnsanın*
Oluyor maalesef böyle şeyler, yanlız değilsin. Ortaokulda iken, kepçe kulak olduğum için, konuşmamda, gülmemde yasaktı. Çok kafaya takmamak gerek.
Evet bir zamanlar dış görünüşümden dolayı akran zorbalığına maruz kalmıştım. Benim için çok zor zamanlardı her konuda fazlası ile yıprandım O günden sonra tüm insanlardan bir nefret geldi.
Nefret edilmek nasıl oluyor?
Yani sen çok güzelsin / çirkinsin deyip nefret mi ediyorlar. Güzellik / yakışıklılık sebebiyle çekememezlik olduğunu gördüm de nefreti hiç görmedim
Seni dış görünümünü yadırgayanlar ve alay edenler boş insanlar boş ver takma her şey gelip geçicidir Baki olan içimizdeki sevgidir
Çocukluğumda aşırı kiloluydum ve hoşlandığım kız tarafından hep itelendim ötelendim örselendim bıçaklandım. 😂
Saçımı erkek gibi kestirirdim genelde. Bu yüzden bana beybi feysli erkeğe benzediğimi söylerlerdi.
9 yaşımdan beri spor yapıyorum. Kimse buna cesaret bile edemedi, edemez. Bana laf edecek birinin benden iyi görünüyor olması gerekir. :)
Çocukken panda derlerdi ama yinede sınıfın yarısı aşıktı
Nedendir anlamam
Orta halli biriyim. Kimse kıskanmaz veya gözlerini kapatmaz
Çok şükür olmadı. Kimseye de öyle davranmadım.
Herkes güzel olcak diye bir şey yok dalga geçmekde ne hadlerine herkes dönüp kendine baksa bir çok kişinin kusuru çoktur kusursuz insan yoktur.
Böyle bir şey yaşamadım. Ama yaşasamda sorun etmem. Öyle düşünen için üzülürüm. Sende öyle düşün.
En İyi Cevap