Geceleri 2-3 saat uyuyorum Sabahları İse Çok Erken Kalkıyorum
Düşünmeyi Bırakamıyorum, Stresten Nasıl Kurtulabilirim?
Geceleri 2-3 saat uyuyorum Sabahları İse Çok Erken Kalkıyorum
Düşünmeyi Bırakamıyorum, Stresten Nasıl Kurtulabilirim?
Hangimiz kurtulabiliyoruz ki... Düşünmeden yapamazsın, buna engel olmak içinse beynini başka şeylerle oyalaman gerekiyor. Tamamen uzaklaştıracak bir uğraş bul, spor yap stresini atmaya çalış. Yani o döngüyü bozman gerekiyor yoksa rutinde hep aynı devam eder.
bunları uyguluyorum ama işe yaramıyor
Takıntı yapıyorsun çünkü. Yapma anı yaşamaya bak. O düşünceler seni bir sonuca götürmüyorsa birazda kendi çabanla üstesinden gelmeyi bilmelisin. Yoksa binbir türlü derdimiz var ama hayat devam ediyor.
galiba intihara meyilli birisiyim çünkü çok uzun zamandır bu şekildeyim.
söylediğin şeyler ile bu zamana kadar kendimi hypeladım, tükendim artık
Hiç ama hiç sevmediğim insan türü o intihar düşünceli kişiler yanlış anlama.
Hayat mücadelelerle dolu. En büyük örneği son yaşadığımız deprem. Bir kişi sadece bir değil kaç kişiyi birden bir gecede kaybetti toprağa verdi hepimiz gördük. Çocuğunu, annesini, babasını, eşini, sevdiklerini kaybetti insanlar. Ve gerçek şu ki hayatta başına ne gelirse gelsin o nefesi alıyorsun, o mücadeleyi veriyorsun. Demem o ki şükret ve isyan etme. Çünkü her şeyden büyük Allah var, o taşıyamayacağımız yükü vermiyor.
Selamlar,
Çevrenize ve hayatınıza yeni arkadaşlar edinin. Güvenebileceğiniz insanlarla yakın ilişkiler kurmak stresi azaltır ve duygusal tatmini yükseltir. Belirsizlik durumlarında güvenebileceğiniz insanlardan alacağınız sosyal destek size daha rahat ve güvenli bir yaşam sunacak.
Ve stresle başa çıkma yeteneğinizi geliştirmeniz için son bir söz; deneyin. Diğer herhangi bir beceriyle de olduğu gibi stres yönetme becerisi de tekrarlamayla kolaylaşır ve verimliliği artar. Bu ilkeyi kullanarak denemenin, denemenin ve bir daha denemenin ne kadar gerekli olduğunu anlayabilirsiniz.
Stres dediğin şey korkudur. Korktuğumuz şeylerin çoğu başımıza gelmez ama korku birçok şeyden bizi alıkoyabilir. Korku en büyük düşmandır. hayatı/insanları fazla ciddiye almamak lazım. Eğer alırsan senin için her şey bir tehdite, bir sıkıntıya dönüşür. kalk ve dik dur. Uzun vadede hepimiz zaten birer ölüyüz. Onun bilincinde ve cesaretinde olmak lazım.
Cevap
2Cevap
Psikiyatriye gözük
Kahve içerek, tabii ki. Başka ne olacak?
Yürüyüş yap
yapıyorum her akşam
Sucuk yer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?