Geçmişe bir dönüp baktığında ne görüyorsun? Eskiden nasıl biriydin, şimdi nasıl birine dönüştün?

Ben eskiden daha bilgeymişim sanki. Eski hesaplarıma bakıyorum da daha güzelmiş sorularım vs
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçmişe bir dönüp baktığında ne görüyorsun? Eskiden nasıl biriydin, şimdi nasıl birine dönüştün?

Ben eskiden daha bilgeymişim sanki. Eski hesaplarıma bakıyorum da daha güzelmiş sorularım vs
Eskiden hoppa, terellelli, delişmen, çılgın bir kızken şimdi biraz da hanımcık bir kız oldum, eskiden insanlara güvenirken şimdi daha temkinliyim, eskiden korkakken, kendimi savunamazken, manipüle edilmeye açıkken , kolaylıkla manipüle edilirken şimdi oltaya düşmüyorum, canımı yakan , içimi oyan korksun, çünkü canını fena yakarım canımı yakanın.
Eskiden dolu dolu hayaller kurarken şimdi eskisi kadar hayal kuramaz oldum, eskiden kendimi kandırırken şimdi yüzleşiyorum, insanların adiliğiyle, *, pişkinliğiyle yüzleşmek çok zor oldu başlangıçta, başa çıkamayacağımı sandım , zordu yüzleşmek lakin huzuru da buldum yüzleşerek, yüzleşebildiğim de utandım , kendimden utandım, çok s a lakça davranmışım, eskiden boş konuşan, laf salatalığı yapan, alakasız konuşan birisiyken şimdi kelimelerimi israf etmiyorum kimse için, beni anlamayana anlatmak için didinmiyorum kendimi, eskiden fedakarlık lar yaparken, şimdi kılımı kıpırdatmıyorum kimse için, eskiden kardeşinin dahi kullandığı , sömürdüğü bir insanken şimdi kardeşime bile resti çekiyorum, bak başının çaresine , sen de böyle yaptın, aynısını yaptın diyorum, eskiden tartışamazken şimdi sonuna dek haklarıma sahip çıkıyorum , eskiden kendime düşmanların o pis gözleriyle bakarken şimdi kendime şefkatle bakıyorum , eskiden bamya yemezken şimdi bayılarak yiyorum :) eskiden olumsuz özelliklerimi söylemeye hicap duyarken şimdi ben böyleyim diyorum lakin değişmeyen özelliklerim de var tabi eski şarkılara, eski müziklere, eski Türk filmlerine hâlâ aşığım, hâlâ aşka aşığım , hala beyaz atlı prens hayallerim var, bunlar hiç değişmedi bende, hala sevgilim kişisinin her bakımdan yaşça da benden olgun olmasını istiyorum , hala duygusalım, hala naifim ve içimdeki çocuk , o küçük kız çocuğu hala benimle , benden hiç gitmedi ki, gitmesin de , o kızı kabul etmeyenler çok oldu, hala kediden , köpekten korkuyorum halbuki korkulacak o tehlikeli yaratık insanken , eskiden affediciyken şimdi affetmiyorum , eskiden olduğu gibi şimdi de papatyalara, saman kağıtlarına aşığım , vosvos arabaya aşığım , kitaplarıma aşığım , eskiden korkakken şimdi daha cesurum , çünkü korkularımı biliyorum, eskiden insanları okuyamazken şimdi hem kendimi hem de insanları okuyorum , insanları tanıdıkça da kendi varlığıma şükrettim ve daha çok sahip çıktım kendime ve o eski benden utanırken şimdi o eski beni tüm kalbimle seviyorum
O kadar güzel anlatmışsın ki 🥺 sanırım benimde olmak istediğim kişi böyle biri lafını esirgemeyen, kimseye boyun eğmeyen ve korkularıyla yüzleşebilecek kadar cesur biri..
Eskiden çok canım çok fazla hata yaptım. Şimdi daha zeki ve temkinliyim
Ben eskiden iyiyim aslında yani iyi derken duygularım var dı bir aralar ama bu sırlar benim maalesef duygularım pek kalmadı. yani aslında eskiye göre şu an çok fark var. mesela eskiden insanları daha çok düşünürdüm ya da alıngandım biraz şu an ise kimseyi umursamıyorum yani kendimi düşünüyorum sadece. bunların dışında artık hayatı da ciddiye almıyorum yani önceden bazı şeyler için üzülürdüm. değiştiremeyeceğim şeyler için. şu an ise sadece değiştirebileceğim şeylere odaklanıyorum geçmişi düşünmüyorum hiç bir şekilde. bu yüzden de aslında eski olduğum ben ile şu an ki ben arasında ki farklar bunlardır.
şu an daha olgunum empati yapabiliyorum ama benim hakkımda eleştiri yapanları umursanmıyorum çünkü öz güvenim artık yüksek. ve şu an olduğum kişiden memnunum her ne kadar mutsuz olsam da...
Ama geçmişten ders almazsak geleceğimizi de inşa edemeyiz ve bence umudunu kaybetmemeli kimse
Evet haklısın katılıyorum
Daha mantikciydim şimdi içimdeki duyguları durdurup
Tekrar eskiye dönmeye calisiyorum
Cevap
15Cevap
Eskiden herkesi kendim gibi sanırdım, sevdiğim değer verdiğim insanları herşeyin üzerinde görürdüm, bana yaklaşımlarını onlarında bana değer verdikleri için davrandıklarını sanırdım ama ne yazık ki öyle değilmiş. Şimdi ise herkes herşeyi bile isteye yaptı kaybım yok iyi ki öyle yaptılar diyorum geriye dönüp baktığımda. Gözümüze soka soka tecrübe ediniyoruz...
Katılıyorum ve bu da bir nevi farkındalık katıyor aslında insana. Çoğu insan da yanımızda ya da bizi sevdiğini söylüyor çünkü bizi sevmek ona yakışacağı için
Rabbim hayırlı ve iyi insanlarla karşılaştırsın.🙏🌹
Amin cümlemizi 💜🐾
Eskiden asi bir genç kızdım özgürdüm herkese herşeye muhalif olan ama hayalleri olan sonra yavaş yavaş hayallerim öldü sonra hayatın gerçekleri vurdu yüzüme asla olmam dediklerim gibi oldum ama içimdeki asi susmuyordu onu susturmaya çalıştıkça vicdanım susmuyordu. Sonra kendimi öyle bir inandirmisim kimsenin beni sevmeyecegine kimseyle olmayacağımı bir anda her şey değişti biri oldu hayatimin dönüm noktasini yaşadım vazgecmem dediklerimden deli cesaretiyle vazgeçecek noktaya geldim sonra her şey eskisi gibi oldu. Ama yeni bene içimdeki yaralı alışamadı o yüzden son zamanlarda mutlu anlatımı lendim sabote ediyorum...
Ama bunları da aşıp o ideal sene ulaşacaksın inşAllah 💜
Daha akılcı düşünürmüşüm sanki eskiden. Daha mantıklı daha doğru kararlar verirmişim . Şimdi düşünmeye bile mecalim yok gibi. Aklıma ilk geleni uyguluyorum, sonucu umursamıyorum Kısaca eski halime göre ben kendimi çok yıpratmışım sanırım …
Eskiden daha mantıkli bakardım daha mantıklı her adımı düşüne düşüne atardım. Herkesi ben gibi düşünürdüm ama olmayışlari acı acı deneyim bıraktırdi bana
Ama iyi tarafına bakarsak artık kimse kandıramıyor seni çünkü gerçeklerin fakrındasın
Çok daha yardım sever çok yardımcı olmaya çalışan anlayış göstermeye alttan almaya çalışan biriydim sonra bir baktım olmuyor artık bunlara bir son verdim ve kendimi tamamen özgür bıraktım
Tek taraflı olmuyor çünkü çoğu şey. Hep yardım eden, anlayan taraf sen olunca yoruluyorsun vs olmuyor be
Evet bu durumda fazlasıyla yaşadım çok yoruyor dediğin gibi bu yüzden hiç gereği yok
Eskiden daha az düşünür ve daha rasyonel bakardım hayata. Kolay kolay hiçbir şey üzemezdi beni. Şimdi daha duygusal ve sabırlı bir hale geldigimi görüyorum. Ve bu bi miktar sinirimi bozuyor. 😅
Niye kız bence çok güzel bişi
Benim için hiç değil... Kalbimin sesini duymak istemiyorum artık ya. Mutluluk vermiyor bana.
Duygusal olmak evet biraz sinir bozucu olabiliyor ama sabır muazzam bir olay
İşte o ben, ben değil... Fazla sabır bünyemde acı ve öfke biriktiriyor gibi. Neyse ya...
Gerçi haklısın da her insanda farklı etkileri vardır, farklı bakış açıları vs
😄💐💐
Bilmiyordum, öğrendim, daha öğreneceğim pek çok şey var.
Sanırım biraz daha sakinliği huzuru sever olmuşum
Şahsi olarak daha dik daha güçlü ve çok daha tecrübeli.
Sadece duygularımla hareket ederdim
Şimdi mantığımı kullanıyorum.
Gururlu özgüvenli hassas kimseyse güvenmeyen kendi halimde mutlu huzurlu bir insandim şimdi daha Özgüvensiz daha mutsuz daha huzursuzum
Bence hala öz güvenlisin sadece kafanda çok endişe var o yüzden düşünmeden hareket etmiyorsun
Beni çok iyi anladın zaman la geçecek Allaha sığınıyorum geçmeye başladı bile...🙏💗✨🥰
İnsan anladığı ve anlaşıldığı yerde çiçek açar çünkü 💜🥺 İnşAllah yakında hepsi geçecek ve eskisinden daha güçlü, daha güzel bir insan olacaksın
İnşallah 💖💖💖 çok teşekkür ederim 🙏🥰🥰🥰🥰
Rica ederiim 💜💜
Eskiden insanlara daha çok bağlıydım, sürekli etrafımdaki insanlar ne der, ne tepki verir diye düşünürdüm. Artik bunları aştım...
En güzeli ve rahatı da bu
Eskiden sadece sınav kaygım var idi şimdi ise gelecek kaygım var ve sadece geleceğimi umursuyorum
Hayırlısı olsun
Teşekkür ederim
eskıden fiziken ve ruhen nasılsam şimdilerde de öyleyım yalnızca saçlarıma bıraz aklar karıştı o kadar
Eskiden çok saftım iki tatlı söze kanardım , şimdi akıllandım üç tatlı söze kanıyorumm 😂😂😂
bhvjhbvjjbm
Eskiden m*ldım, şimdi de m*lım değişen bir şey yok yani djsksj
aga bee vhbjkhvgchvj
Eskiden daha fazla tahammül edebiliyordum şimdi ise tahammül seviyem fena düştü.
Peki sence bu nasıl oldu? Yıllar geçtikçe mi, içinde bir şeyler kırıldıkça mı?
İçimden bir şeyler kırıldıkça oldu. Yaşanan hayal kırıklıkları da etken tabi
Eskisine göre daha boş ve anlamsız bir insan oldum.
Neden?
Herşeyin korkusu yüzünden. Korku. Beynimin dengesizliği saćma şeyler ama aşamadığım konular yüzünden.
İnşAllah aşabilirsin bunları 🐾
Amin, Allah hepimize yardımcı olsun.
Amin
Eskiden cok mutlu neşeliydim şimdi hayattan soğumuş gibiyim resmen
Depremler, seller mi konu başka şeylerden dolayı mı?
Eskiden neysem şimdi de aynıyım
Eskiden çok neşeliydim şimdi değilim o kadar
Pek bir değişiklik yok daha olgunum galiba.
Eskiden sevgi vardı şimdi çıkar var
Aynıyım değişen bir şey olmadı
Eskiden nasılsam şimdide aynıyım
Ama değişmeyen tek şey değişimdir
Eskiden çok mutlu biriydim
Ya şimdi?
Olsun be yeniden çook mutlu olursun inşAllah
Seni öldürmeyen şey seni güçlü yapar💪
Kesinlikle, işte aranan enerji budur
Gitgide daha da sessizleşiyorum
Herkese karşı mı seni anlamayanlara karşı mı?
Herkese karşı
Konuşma isteğin olmuyor mu, sustuğun her şeyi bağırıp haykırma isteği?
Konuşmanın bir faydasını görmediğim için sessiz kalıyorum artık. İçime atmaya alışkınım zaten.
Patlayacak gibi olursan kapım açık sana çünkü bir süre sonra içine attıkların seni boğuyor, o hissi bilirim
Teşekkür ederim. Patlama zamanlarım genelde hüngür hüngür ağlamayla dışarı çıkıyor. Göz yaşı olarak atıyorum sinirimi ve üzüntümü. Çok ağlayan biri değilim zaten. Sadece taştığım zaman ağlıyorum. İyi geliyor.
Rica ederim, ağlamak kalbi temizliyor bence ya. Derin bir nefes alıyorsun yeniden bakıyorsun hayata falan
Eskiyle arada sadece % farkı var.
Eskiden daha saftım artık daha az safım
vgjhgchvj
Eskiden çok kibar ve anlayışlıydım.
Şimdi?
İdealist ve sert biriyim
Zayiftim smdi kiloluyum
Umursamaz
@Raisa3 iyi akşamlar burada yeniyim ben de bir soru sordum kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım rica etsem mesaj atar mısın ben yazamadim xper yetmiyormuşiyi akşamlar burada yeniyim ben de bir soru sordum kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım rica etsem mesaj atar mısın ben yazamadim xper yetmiyormuş
Neysem oyum
Yani hala aynı devam?
Kabuğumu kiramadim asf
Hep aynıydım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?