Yaklaşık 10 yıldır ayakta dönerek, dans ederek müzik dinleyip hayal kuruyorum ve bundan çok zevk alıyorum, nasıl kurtulurum?

Arkadaşlar benim çok ilginç bir bağımlılığım var ve bunu bırakın bir psikoloğa falan anlatmayı aile bireylerime bile açıklayamıyorum. Annem bunu kilo vermek için egzersiz olarak yaptığımı sanıyor ben de hakkımda kötü bir şey düşünmesin diye evet o yüzden yapıyorum diyorum ama o yüzden değil.

23 yaşındayım, yaklaşık 10 yıldır belki daha da fazla bir süredir sevdiğim, enerjik müzikleri açıp kulaklığı takıp dönerek hayal kuruyorum. Her gün olmasa bile bunu haftada 2-3 mutlaka yapıyorum. Üniversite dönemimde yurtta kalırken yapamıyordum ve resmen bir sigara bağımlılığı gibi canım çekiyordu kendimi banyoya kitleyip falan yapıyordum.

Pandemiden sonra çok ciddi bir hal almaya başladı, arkadaşlarımı ekmem, okula gitmemem vs gibi şeylere sebep oldu, sonrasında hayat dengemi tamamen bozdu. Bunu durduramıyorum. Kimseye de anlatamıyorum utanıyorum.

Benim gibi olanlar var mı? Benim yaşadığımı yaşayıp bu alışkanlıktan kurtulabilen var mı?

Yaklaşık 10 yıldır ayakta dönerek, dans ederek müzik dinleyip hayal kuruyorum ve bundan çok zevk alıyorum, nasıl kurtulurum?