Herkesin başına gelebiliyor, örnek olarak -de'yi ayırmayabiliyoruz bazen.. Siz yazım yanlışı yapanlara sinir oluyor musunuz?

Evet, sinir oluyorum
Hayır, sinir olmuyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Herkesin başına gelebiliyor, örnek olarak -de'yi ayırmayabiliyoruz bazen.. Siz yazım yanlışı yapanlara sinir oluyor musunuz?

Hem evet hem hayır. Mesela burada mesajı düzeltme özelliği yok. Dolayısıyla telefondan yazınca kelimeler otomatik yanlış tercih edilebiliyor. Onları zaten anlıyoruz az çok. Ancak bilerek kelimeleri saçma sapan kısaltmak çok mantıksız geliyor. Mesela Günaydın yerine Güno yazılması. ne bileyim bunlar ilerleyen zamanlarda daha da çoğalacağı için bence dikkat edilmeli ve özellikle siteye düzeltme seçeneği getirilmeli. İmla noktalamaya dahi dikkat etmek lazım. Ancak Şuanda telden yazdığım için çoğu zaman dikkat edemiyorum veya etmiyorum.
Ben yazdığım her kelimeye dikkat ederim en gıcık olduğum da
selam, s. a, a. s, teşekkür ok canım ; gibi insanlar kelimeleri kesince beyin hücrelerini öldürüyor aslında zor değil yazması ama üşeniyor sonra beyin tembelliğe kolaylığı doğru yönleniyor seneler önce biriyle bu yüzden tartışılmıştım bana öğretmen olduğunu söyledi 2 gün sonra da özür diledi bir insan nasıl alışırsa öyle gider sen söylesen de bişey değişmez
Sinir olmuyorum. Ben imla kurallarına tutkuyla, saygıyla, vefayla itina ediyorum bu bana yeterli. Müzik güzel, kahve güzel, tatlı güzel, KS güzel, insanlardan her türlü beklentiyi kestim, kafam güzel 😄
Görüşüne çok sevindim çok teşekkürler 😍😍
❣️❣️
Teşekkürler EİC tercihin için 😍
selam, nbr, canım bunlara biraz
Sayit Fayik Ablasıyanık, Tostayeski, Lütfü Zivaneli bunlara aşırı derecede
De'yi da'yı daha ben ayıramıyorum ki ayıramayana sinir olayım jxmdmxmd
*selam*, *canım * yazıyorum onu niye düzeltiyosun a sistemm jckdmxkdmd
Bak yine düzeltti
Sesli harfleri çıkar anla işte bebek jxkdmdldldldkd
Daha örnekler vardı da aklıma bunlar geldi 😂
Ben sistemlere tehditim ondan sevmiyorlar beni jxkemdkdmd
Teşekkürler bebekkk ❤️
Cevap
30Cevap
Ya aslında çok çok üzerinde durmam ufak tefek şeylerin hepimiz insanız TDK çalışanı değil. Fakat bazıları da cidden çok berbat yazıyor, o zaman da uyarma ihtiyacı duyuyorum tabi ki.. Keyifli geceler..
🥰
Yoo takılmıyom detaiiilara :D
Hayır sinir olmam. yani anlaşabileceğim sürece buna takılmam bugün de ne çok yazım yanlışı sorusu gördüm :D 3-4 tane gördüm herhalde
ben takılmam ama anlaşılmayacak kadar kötü yazıyorsa o zaman uyarırdım daha dikkatli olması için
Yazım kurallarına önem veririm genel olarak. Fakat kimse de - da yı ayırmak zorunda değil. Öyle kötü Türkçe kullananlar insanlar var ki. Çoğu zaman tek derdimiz de bu olsun yahu diyorum.
Açıkçası evet oluyorum.
Sosyal medya kullanımının, var olan bu sorunu daha da büyüttüğünü düşünenlerdenim. birtakım anlamsız kısaltmalar, kelimelerin uluorta yanlış yazılması, kelimelere hatalı manaların yüklenmeye çalışılması, birtakım yabancı kelimelerle karışık yazmalar hiç sevimli değil.
Bu yüzden özellikle burada yaptığım uyarılar da olmuştur ve senin bu soruda kullandığın görsel gibi, benim için de "TDK geldi" gibilerinden eleştiriler yapılmıştır.
Oysa yazı, dilimiz en önemli anlaşma aracı. Buna sahip çıkıp düzgün kullanmamak demek, birbirimizle doğru düzgün iletişim kuramamak demektir. Dikkat etmek lazım.
Hayır aslında çok takılmıyorum. Kendim de bu hataya mümkün olduğunca düşmemeye çalışıyorum. Zaten klavye yazın yanlışını gösteriyor o yüzden mesajı göndermeden önce düzeltiyorum.😄
sinir olmuyorum ben TDK çalışanı ya da dil bilimci değilim yazılanların okunabilir olmasına değer veriyorum
ha okunabilir durumda değilse o zaman ufaktan bir gıcık olmuşluğum var
Sinir olmuyorum ama surekli duzeltesim geliyor bu da hos olmuyor cogunlukla insanlar icin. Ben olsam duzeltilmek isterim
Yazım da harf hatası ve -de -da mevzularını çok takmam klavye ve anlık olaylar.
Ama bilmediğini bilmeyecek kadar yanlış "telaffuzunu" metne dökenler, gerçek cahiller.
Örnek; "allasen"
Evet, aşırı sinir oluyorum. Eski kız arkadaşım böyle dikkat ederdi, sonra bana da bulaştı. Yazım hatası değil de düzgün bir anlatımı olmayan insanlara çok gıcık oluyorum nedense.
Edebiyat öğretmeniyim. Ancak ugulama bazen yazımı bozduğu için bu platform içinde önemsemiyorum.
evet biri vicdan yerine vijdan yazmıştı uyardım diye hakaret etmişti 😂😂😂
Evet yanlız yazanların kafasına bir tane vurmak istiyorum hep 😂
Defalarca okumak zorunda kalırsam anlamak için zamanımı çaldığından dolayı sinir olurum evet.
Evet, çokça rahatsız oluyorum. Elimden geldiğince dikkat ediyorum.
hayır olmuyorum çünkü hatasız kimse yazamaz imkansız
Konusur gibi yaziyorsan ne yazdiginin onemi yok.
Ay özellikle de'yi ayrı yazmayanlar sinirimi bozuyor.
Devrik cümle yazdığı için terkedilenler var lütfen dikkat edelim bunlara ama ben sinir olmuyorum hiç çünkü imlayla hiç alakam yok
Devamlı yanlış yapanlar sinirlerimi bozuyor
Buna sinir olsaydım herkesten nefret ederdim :D
Yazım yanlışı yapana sinir olmam bana yaptığı tek yanlış yazım yanlışı olsun
Yazım yanlışı yapmayanlara sinir oluyorum asıl. samimiyetsizliktir.. alçaklıktır.. haysiyetsizliktir selamı sabahı keserim
Dikkatimi çekiyor hemen..
İster istemez yanlış oluyor ben yazılanı anlamaya çalışıyorum. Hepimizin başına gelmiştir
Sınavda mıyız hayırdır? Bence önemli olan anlatmak istediğini anlatması ve benim anlamam ve sonuçta bende imla bilimci değilim.
Direk o insandan soğuyorum yalan yok .
Sinir oluyorum tabi ğ yerine y kullananlar gibi
Alla alla
Kuznmsin gomemem seni burada.
Abbsnansnas
Bebekimleee ozlemimizi falan gideriorz güzelim ahhahas
Hayır , siner olmuyorum
İstediği gibi yazsın
Ben rahatsız oluyorum bazen
@Akbulutmersin sinir olmuyorsun dimi 😆
Hajahhajsjxj knka farkli dilde yaziyorsun resmen sen🤣
@Akbulutmersin kddndjdndnndnddj
Hayır olmuyorum
Takılmam öyke şeylere
Hayır ya buna mi takılacağım
hukuki bir yazisma degilse :) cok da onemsemem :)
Okuduğumu anlasam yeter.
Sinir oluyorum
Yok olabilir diyorum
Yoo olmuyom
Sinir olmam
resmi evrak yazmıyoruz sonuçta
Sinir oluyorum mesela ğ yerine y kullananlara
Hayur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?