Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet bunda oldukça çok fazla katılıyorum ayni aslında hayat dediğimiz şey bizim elimizde değildir yani kader de değildir aslında biz sadece bize sunulan yollarda ilerleriz ve seçim yaparız ama seçim yapıp yapmamayı seçemeyiz çünkü çoktan o seçim bize sunulmuş olur. bu yüzden de biz ne kadar plan yaparsak yapalım aslında bazen planlar tutarken bazen de planlarımız tutmaz maalesef. bu yüzden de her zaman için istediğimiz her şey olmaz bazen plansız gidebiliriz bazen planımı tutar bazen de sadece ve sadece anı yaşarız aslında bu daha çok şans ve nasıl kararlar aldığımız ile ilgilidir bence.
Kısmen katılıyorum.. yaptığımız planların kaçı gerçekleşebiliyo.. elbetteki tamamen kaderci olmak da yanlış.. çabalamak gerekiyo yaptığımız planların gerçekleşmesi için ama bizim elimizde olmayan nedenlerden kimi hayalimiz.. yaptığımız planlar yarım kaliyo ya da hiç gerçekleşmiyo.. hayat kumar gibi aslında.. verdiğimiz kararlar.. örneğin mesleğimiz.. evlilik.. ya kazanıyorsun ya da kaybediyosun sonunda. günlük yaptığımız planların bile gerçekleşme olasılığını düşününce uzun vadede ancak hayal kurmak iyi geliyo insana..
Teşekkür ederim çok incesiniz 😊
kimi sevdiğiniz, kimi incittiğinizdir. kimi mutlu, kimi mutsuz ettiğinizdir.
sizin olanları koruyabilme ya da mahvedebilmenizdir. dostluklarınızdır.
neyi söylediğiniz ve neyi kastettiğinizdir. hangi önemli hüküm ve kararları verdiğiniz ve de niçin verdiğinizdir.
içinizde sevgiyi taşımak, büyütmek ve dağıtmaktır. ama en önemlisi, yalnız başınıza asla gerçekleştiremeyeceğiniz bir şeyi yapmak, hayatınızı, başka insanların kalbine dokundurabilmektir
Hayat, aslında biz planlar yaparken akıp geçen zamandır. Planlarımızı gerçekleştirdiğimiz de olur gerçekleştiremediğimiz de. Ama her ne olursa olsun hayat hep devam edendir. Ve önümüze çıkardığı zorluklara rağmen yaşamaktır hayat. Acısıyla, tatlısıyla pek çok anı yaşatandır.
Cevap
13Cevap
Maruz kalırken kaderimi, hikayemi yaşarım, planlarken çabamı ve mücadele gücümü yansıtırım. İkisini de yaşarım, arada mucizeleri de hatta 🍀🍀😄
hayat maalesef ne kadar çok beşeri plan olursa olsun farklı değişkenlere sahip olduğu için bireysel davranılamayacak bir yer. bu sebeple biraz anda kalmaya ve yapıan planların gerçekleşmemesi durumunda kendini korumaya almayı gerektiren bir yer.
Aynen öyle sen arabanın tüm bakımlarını yaparsın yola cikarsin yolda belediyeden ötürü çukur oluşmuştur çukuru farketmezsin cumburlop
Mümkün olduğu çerçevede planlayabiliriz. Ben plansız yaşamam. Siz planınızı yapmazsanız, hayat sizin için yapar. O da işinize gelirse...
Sen yön verebilirsin bazen ama hayatını baştan sen seçip tasarlayan değilsin, bence.
Hayat biz plan yaparken başımıza gelen şeydir bu söze kesinlikle çok katılıyorum.
Bir laf vardır insan plan yapar, kader göz kırpar.
Türkiye’de planladığın değil maruz kaldığınla yaşıyorsun.
Tamamen öyle değil her şey istediğin gibi olmuyor. Yani biraz hayırada yormak gerek :)
Yarıya yarıya katılıyorum, bazen planlarımızı gerçekleştirebiliriz. Bazen de plan yaparız ama hayat buna izin vermez. 👀
Maruz kalmaktan ziyade doğaçlama takılınan biyer diyebiliriz aslında
evet plana göre değil o an'a ayak uydurmak gerekli
Hayır be ors oldugunu kabul eden kadın bulayım da gör nasıl hayat güzel
Soruyu anlamdım
Anlamadınız
Anlatama
Anlatamadılar😂😂
Maruz kalınan şeyler var fakat planlarda işler
Maruz kalınan bir hastalık, ölünce geçiyor.
Neyê maruz kaldım acaba
dünyaya gelmek saldırıya uğramaktır
Kısmen diyelim
Evet hayat kademe kademe ilerler planlayarak değil
Maalesef
Sayılır
Saçma
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?