Herkesin inancı farklıdır da bi sorayım dedim. Hadi ankete katıl
Maymundan geldim
Topraktan geldim
İkisine de inanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
zamanın birinde bir noktadan bilinmeyen bir güç büyük bir patlama gerçekleştirmiş.
o patlama sonucunda - bilim adamlarınca uzayda tahminen 200 milyar kadar galaksi olduğu düşünülmekte
bu 200 milyar galaksinin anlaşılması için galaksi dediğimiz şeyin büyüklüğünü kafamızda tasvir etmemiz gerekli öncelikle.
bizim güneş sistemimiz, sarmal yapıda olan samanyolu galasisi içerisinde bulunmakta. samanyolu galaksisinin büyüklüğünü anlamak için; düşünün galaksimizin bir ucundan çok güçlü bir fener tutarsak diğer ucunda bekleyen birisinin bu ışığı görmesi için geçmesi gereken süre 100 bin ışık yılı. yani ışığın 100 bin yıl boyunca yol alması gerekli ki diğer taraftan görülsün.
ışığın saniyede kat ettiği mesafe yaklaşık olarak 300 bin km. dikkat edin saniyedeki mesafe. yani yaklaşık olarak dünya etrafında 8 defa dönebilmekte saniyede. işte bu ışık 100 bin yıl boyunca yol alacak ki diğer taraftan görünsün. ve bu sadece bizim samanyolu galaksisinin büyüklüğünün tasviri. tabiki içerisinde de milyarlarca gezegen, yıldız (güneş) bulunmakta.
işte tüm bu olayların arasında nasıl oluyorsa milyon milyar kattirilyon da 000000000,1 ihtimalle belki de daha düşük bir ihtimalle bizim gezegenimiz, yani dünya, kendi güneşine en uygun uzaklıkta, açıda gibi özellikleri ile toz bulutundan döne döne kütle çekim ile falan yavaş yavaş mağma halinde meydana geliyor ve zamanla soğuyor. daha sonra milyonlarca yıl boyunca dünyamıza düşen kuyruklu yıldızlarla taşınan buzların birikmesi ve erimesi ile bildiğimiz yaşamın olması için gereken en önemli madde yani su dünyamıza gelmiş oluyor.
daha sonra bu suyun içinde uygun şartlar bir şekilde oluşuyor ver birden tek hücreli bir canlı meydana geliyor. o canlı kendini çoğaltıp mantar benzeri yapılar meydana getiriyor. onlar da sonra balığa falan dönüşüyor milyonlarca yıl sonra. o balıklar da kendi içlerinde evrim geçirip çeşitli balık, kabuklu, yumşakçaya falan dönüşüyor. daha sonra o balıklar birgün yeter hep suda yaşadık biraz da karada yaşayalım diyip karaya ayak basıyorlar. ordan milyon çeşit (bu sayıyı abartmış olabilirim) canlı türüne evriliyorlar. içlerinde de sadece insan düşünüp, mantık kurabiliyor. makina icat edip kullanabiliyor. karmaşık matematik, fen vs ilimlerini öğrenip kullanabiliyor falan filan.
yani kısaca topraktan geldik deyin olsun bitsin :)
Cevap
4Cevap
Evrim maymundan geldiğini söylemez arkadaşım onu kastettiysen
Nurdan yaratıldım ben haha
tabiki de monke
bilim topraktan yaratıldığımızı ispatlıyor zaten.
topraktan geldik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?