İnsanların kendi kişisel iş veya ihtiyaçlarını bendn istemesi beni aşırı irite ediyor. Kırmadan nasıl istememesi sağlrım?

Mesela evde çayını suyunu isteyen insana tahammülüm yok. Hizmetçin mi var kalk kendin al diyesim geliyor. Böyle deyince de ben kötü insan. Benzeri arkadaş ortamımda da oluyor mesela yurtta kendime çay hazırlatacağım arkadaşım hemen kendisini araya sokup bana da yapar mısın vs diyor. Bardağı vs de kirli bir de 🤦🏼‍♀️ Hayır desem tavır almaca demesem hizmetçi gibi kullanmaya çalışıyor bazıları bir süre sonra hemen biri bir şey yapsa da yamansam diye bakıyor 🤦🏼‍♀️ İş görüşmesine gittim orada da benzer şeyler isteneceğini anlayınca girmedim işe çünkü başka çalışanları yokmuş ve benim mesleğimle alakası olmamasına rağmen temizlik çay kahve vs benden isteneceğini anladım. Yani bazı insnalar gerçekten beyin yaşı gelişmiyor mu anlamıyor neden sürekli kendi kişisel ihtiyaçlarını başkasından bekliyorlar. Ben kimseden bir şey isteyen biri değilim. Kalkar kendim halllederim işlemrimi ama bazı insnalar gerçekten aşırı toksik bu anlamda. Bu tiplere nasıl bunun doğru olmadığını, kendisinin yapması gerektiğini kırmadan anlatabilirim?

İnsanların kendi kişisel iş veya ihtiyaçlarını bendn istemesi beni aşırı irite ediyor. Kırmadan nasıl istememesi sağlrım?