Kibarca, kabaca, alaycı, geçiştirici, esprili, görmezden gelici vs vs... Uzar da gider.
Nasıl bir reddetme stiline sahipsiniz?

Kibarca, kabaca, alaycı, geçiştirici, esprili, görmezden gelici vs vs... Uzar da gider.
Nasıl bir reddetme stiline sahipsiniz?

kibarca yapmaya gayret ediyorum çünkü ben her daim duyguları incitmenin büyük sorunlar doğuracağını ve o insanların duygularını incitince canlarının acıtıp bunu bir başkasından çıkaracaklarını düşünürüm
Hayır teşekkürler derim genelde. Ama bu hayatta en kaçındığım ve başıma gelmesin istediğim şeylerden biri bu durum. Birinin beni sevmesi.. çünkü reddetmek harbiden çok zor ve kalp kırmış oluyorsun ne kadar kibar olursan ol
Kibarca davranmak benim için önemlidir, istemediğimi nazik bir dille söylerim ikincisinde devam ederse yine nazik olurum ama üçüncüde ısrar ederse içimden canavar çıkabilir. Isrardan nefret ediyorum.
Israr iyi olmuyor gerçekten ya.
Kibarca reddederim, üstelerse sinirlendiğimi hissettiririm. Ukalalıktan hiç hoşlanmam alaycılığım yoktur.
Cevap
10Cevap
Bazılarına geçiştirici, bazılarına direkt bam bam :D
Ben genelde hayatımda hiç bir kızı reddetmedim çünkü bana teklif eden bir kız olmadı maalesef. ama bunun dışında diğer konularda genel olarak sevmediğim bir şey varsa ilk önce kibarca güzelse reddetmeyi deniyorum. çünkü insanları kırmayı sevmiyorum. bazen sürekli ısrar edebiliyorlar işte o zaman genelde artık nazik olmaktan çıkıp sert bir dille hayır diyorum. ama zaten genelde bir kez nazikçe hayır demek ve reddetmek yetiyor benim için.
Reddedemiyorum yapamayacağım şeyi istemeyin diyorum reddetmem gerekiyorsa... uzak dururum kibarca anlatmaya çalılırım ama çok kasılırım bu benim ciddi bir sorunum
Görmezden gelerek işe yaramaz ise gecistirerek... Bu da olmazsa kibarca doğrudan reddederim.
Kibarca zira herkes taciz etmeyecek şekilde bir şeyler teklif edebilir gayet doğal 😇.
Kişiye göre değişiyor 💅
Bak ya sjshsh kaçak çaycı seni
😂😂gayrimeşruh işlerin kızıyım 😎😂😂😂
Ciddi ve net bir şekilde direkt söylerim...
İşte cesaret, işte feraset, işte adam gibi adamlık. Gözünü sevdiğimin netliği. 😂🤍
Sandviç tekniğini kullanıyorum genelde
O nedir?
Önce olumlu bir ifade, araya eleştiri -reddetme, kapanışta yine olumlu bir cümle.
Biz sizi sonra ararız..
Ben herzaman kimseyi kırmadan üslubuna dikkat ederek konuşurum uslub çok önemli
Kibarca ya da görmezden gelerek
Kibarca ederim bazen kaba
Genelde kibarca reddediyorum
Hiçbir şey demeden. Onlar zaten anlar.
Genelde görmezden gelici veya kibarca
Tam olarak "geçiştirici" sanırım 🤷🏻♀️
Kibarca ve akillica reddediyorum
Kibarca maalesef
Neden maalesef?
Bazen sert olmak gerekiyor