çevremizde yaşadığımız olumsuz deneyimler sonucu gerçekte olduğumuz kişiyi bulmamız neredeyse imkansıza yakındır. Siz kendinizi bu travmalardan sıyırıp nasıl buldunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Daha çok gerçek kişiliğimi acı çekerek buldum diyebilirim yani ne zaman acı çektiysem ya da yalnız kaldıysam bu daha çok kendimi dinlemek insanlara bir daha güvenmemek ve benim için kendimi tanıyıp hata yapmamam için bir fırsat oldu
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ooo adamım barış gelmiş
Soran
+1 yıl
şunu farkettim çoğu kişi yalnız kalarak kendisini buluyo bu yüzden arkadaş edindiğimiz insanlar bizim için cidden çok önemli maalesef insanlar kişiliğimizi çok değiştiriyo
Çevreden ve toplumun normlarından sıyrılıp, kendi öz benliğim ve biricikliği keşfettiğimde gerçek kişiliğimi buldum. Her ne kadar insan olarak sosyal varlık olsak da, yer yer toplumdan beslensek de bizi asıl biz yapan bireyselliğimizin yüce varlığıdır. Birey olmayı başarmak da toplumu reddetmekle başlar. Bu reddediş özgürlüğü beraberinde getirir. Toplum ve çevre bireyi gerileten bir prangadan ibarettir. Kurtuluş kendimizle bütünleşmemizle başlar.
Ben daha çok yalnız kaldıkça buldum. 1 sene 9 ay ağır bi depresyon sürecim oldu. Bu sürede odamdan dışarı hiç çıkmadım ve kimseyle bir iletişimim olmadı. Bu sürede çok şey keşfettim kendimle ilgili.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
geçmiş olsun, depresyonun ne kadar can sıkıcı olduğunu bilirim ve ordan çıkış yolu bulursan cidden çok değişiyorsun. tebrik ederim