Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumamak degil calismamak mutlu ediyor bence. Cunku bu ulkede kadin olarak calismak demek bircok zorlugu ve yükü kabullenmek demek. Kadin olarak ne kadar kariyer sahibi olursan, ne kadar meslegini iyi yaparsan yap bu ulkede eve girdigin an kadinsan yemek, temizlik, cocuklarin bakımı her sey sende oluyor. Bir de ustune çalışıyorsun.
Turk erkekleri bu konuda eşlerine destek olsa bir sey demem ama olmuyorlar. O yuzden ev hanımları daha mutlu. Eşleri de ekonomik siddet uygulamıyor, kadina gerekli maddiyati sağlıyorsa sorun olmuyor. Diger turlu tum yuk kadinin ustunde oluyor.
Ayni anda eve giriyorsunuz erkek mesaisini bitirip gidip uzanıyor, dinleniyor, sen kadin olarak iki tabak yemek yapayim da karnimiz doysun derdine dusuyorsun. Yemek yaparken mutfak dagiliyor, bulasiklar çıkıyor onlari hallediyorsun. cocuk varsa tam bir kaos zaten. Işteki mesain ayri, evdeki ayrı.
Calisan ciftlerde adaletli ev işi ve cocuk bakimi dagilimi olsa bir sey demem, hatta kadin elbette calismali derim ama diger turlu olmuyor. Sen kadin olarak erkegin ev geçindirme yukunu hafifletiyorsun ama senin kadin olarak yukunu hafifleten olmuyor.
Disardan destek alsan bakici, temizlik ya da yemek icin destek alsan bunlarda az para değil. O kadar emegi bakiciya, temizlik icin gelene falan vermek icin mi okudum, calisiyorum, kendi parami baskalarina vermek icin mi milletin agiz kokusunu cekiyorum diye dusunuyorsunuz.
Eger evlendiginiz erkek sorumluluk sahibiyse kadin calisabilir. Ama vurdumduymaz, işe gidip gelmekten baska kendinde bir sorumluluk gormeyip, üstüne sizden yemek, gomleklerinin utulenmesini, evin duzenini bekliyorsa bu cok zor. Bu durumda ya calismayacaksiniz ya da evlenmeyeceksiniz.
Bende evliyken calisanlardandim. Işi bıraktım. Kolay degildi bu karari vermek, o kadar okudum evde oturmak icin mi okudum dedim ama önümde iki secenek vardi. Eşimi degistiremedim, ev islerine dahil edemedim. Bu gibi seyler agac yasken oluyor. Kazık kadar olmus adama aliskanlik ve sorumluluk kazandirmaya calismak sizi ekstra yoruyor kadin olarak.
Ya boşanacaktım ya işi birakacaktim. Hepsini birlikte inanın goturemedim ve durup kendime baktigimda mutsuz oldugumu, kosturmaktan yoruldugumu, kendime vakit ayiramadigimi farkettim.
Bunlari dusunurken zırıl ziril agladigimi biliyorum. Artik psikolojik olarak ustumdeki yukler o kadar tasiyamacagim bir noktaya geldi ki işten sonra eve gelip aglayarak yemek hazirladigimi falan bilirim.
Eşimle konuştum, ne kadar yoruldugumu anlattim. Ayrilmayi dusundugumu bile söyledim. Senin icin sorun olmayacaksa calismak zorunda degilsin. Gecimimiz simdi ki gibi rahat olmaz ama geciniriz dedi. Cok düşündüm ve yuvami surdurmenin dogru oldugunu dusundum. Cunku cocuk istiyorum ve cocuk oldugu zaman illaki birakacaktim, en kotu ara verecektim zaten ve cocukla daha da zor olacaktı.
Calismayi sevsem bazen özlesemde şunu itiraf etmeliyim ki daha mutlu hissediyorum kendimi. Bu tembellik degil. O kadar okuyup, calisip boyle bir karar almak kolay degil, zordu benim icinde ama bir ipte iki cambaz oynamıyor.
Kadindan hem calismasini, hem bakicilik yapmasını hem iyi eş olmasini, hem yemek temizlik yapmasini beklemek cok utopik. Yapan kadınlar var ama kendilerine yazik bence. Ben bu tempoya dayanabilecek biri degilim.
Keske eşim ya da bu ulkedeki bazi erkekler ev islerini bilseler ve evde kadin olunca bu sorumluluklari kadina yikmak yerine kendileri de bu işleri sorumlulugunda gorup yapsalar da biz kadinlarda boyle ikilemlerde kalmasak, seceneklerden birini secmek zorunda kalmasak.
Kadin olarakta bu ulkede bosanmis kadin olmakta zor. Işi birakacagima kocayi degistireyim desem bosanmis bir erkek kendine yine bir suru secenek bulurken, bosanmis kadin olarak bu şansınız olmuyor.
Ya evli boşanmış erkekler size geliyor ya da cocuklu erkekler geliyor. Erkekler bosanmis halleriyle bekar kizla evlenebilirken, bosanmis kadin olarak bekar erkek, basimi agritmayacak bir erkek bulayim derseniz zor. Bosanmis olmasi da sorun olabiliyor cunku neden bosandi? Siddete egilimli mi, esini mi aldatti, kadin bu adami niye boşadi diye dusunup guvenemiyorsunuz.
Bosanmis bir kadinsaniz ya boşanmış erkek ya da bosanmis cocuklu erkek layik görülür size. Ve size gelenlerde bunlar oluyor bosanmis kadinsaniz. Bekar erkek isteme ve onunla evlenme hakki görülmez size. Erkege bu hak görülür de size gorulmez. Erkek en çıtır ve bekar kizla evlenir de siz bosanmis bir kadin olarak zor evlenirsiniz.
O yuzden işi birakmak kadar, kadin olarak bosanma karari vermek, kocayi degistireyim bununla olmuyor seklindeki bir yolda kolay bir yol degil.
Ki ulkenin erkeklerine baktığımızda baska bir versiyonda cok yok. Ben meslektasim olan kadinlarin kocalarinin farkli olmadigini görüyordum. Baska biri de evdeki gorevleri kadin gorevi olarak görecek, cogunluk bu sekilde zaten.
Sonuc olarak kadin olarak her işimiz zor oluyor yani. Bosanmakta zor, calismakta zor, ev hanimi olma fikri de zor. Ama calisma konusunda dedigim gibi. Esiniz destek oluyorsa ne âlâ, her işi yapiyorsaniz ve buna sesiniz cikmiyorsa, tempoya dayanabiliyorsaniz ona da ne âlâ çalışın ama ben ve benim gibi kadinlar seceneklerden birini secmek zorunda kalabiliyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Valla ellerine sağlık çok güzel konuları ele alıp anlatmışsın. Bir çok konuda kendi işimi gören bir erkek olarakta şunu belirtmek isterim bir çok kadın da bizim gibi erkelerden korkuyor çünkü kendime yetebiliyorum ve üstümde üstünlük kurabilecek bir şey bulamıyorlar (bir güç savaşı elbette oluyor bazı kadınlarda istediklerini eşlerine yaptırabilmek için aç bırakmak, çamaşırlarını yıkamamak gibi tehditler kullanmak istiyorlar, genelleme yapmıyorum ama bu ve bu gibi düşüncede çok kadın var sanki) hiç aldatmadım, 10 yıldır bekar ailemden uzak tek yaşıyorum çamaşır yılarım, asarım, bulaşık yılarım, bozulan prizi dolabı tamir etmesini bilirim, süpürge atar, paspas çeker, toz alır, perde yıkar, ütü yapar, yaprak sarmasına kadar yaptım, eşimin çalışmasını kendi kazandığı parası ile kendine istediklerini kimseye hesap vermeden alabilsin (tabiki gücünün yetmediği şeylere hesap sormandan destek olurum yanlış anlaşılmasın), çocuğuna benim başıma bir şey gelirse bakabilsin, benim dışımda da bir sosyal hayatı olsun, elime bakmasın gibi bence her bireyde olması gereken meziyetlere sahibim. Güzel bir ailem vardı. İyi niyetliyimdir kumarım, şiddetim yoktur, sadece biraz duygusalım. Tabi ki herkesin kendine has problemleri vardır. Evlenince işeme yardım etmeyi geçtim ev işlerini zaten 10 yıldır yapıyorum yapmayada devam ederim günde 12 saat çalışıyorum. Ama nedense bekarım? Anlamadım gitti. O kadar çok kendimden bahsettim ki egodan dolayı değil biraz isyan ettim aslında :)
En İyi Cevaplar
Okuyunca mutlu olacağını düşünenler var mı cidden belkide hiç sevmediğin bi işin olucak belkide diplomayı aldığınla kalacaksın bu çok saçma bi düşünce yapısı
22 Yorumla- +1 yıl
En azından okuyup, kimseye muhtaç olmak istemem.
- Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence bu kişiye göre değişir ama bir kadın kariyerini kendi ayaklarının üzerinde durmayı daha çok istiyorsa daha mutludur. bazıları da okumayıp kolay yoldan evlenir yaşarım düşüncesinde. bu yüzden daha mutlular. ama bence her zaman için hem kadın hem erkek ilk önce kariyer yapmalı ya da en azından kendi ayaklarının üzerinde duracak parayı bulmalı ondan sonra evlenmeli.
20 Yorumla
+1 yılMutlular tabi çünkü bir şey bilmiyorlar cahiller. Ülke ne durumda, insanlar ne halde, geçmişimiz nasıldı geleceğimiz nasıl... Evde oturur akşama kadar kahve sigara ve müge anlı. Dert yok tasa yok onlar mutlu olmasın da kim mutlu olsun
125 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka neden okumamış kadınları kucumsuyorsun ki cahillikle ne alakası var? Sen sanki çok mu akıllısın bir sen mi akıllısın. Cehalet elindeki diplomaya bakmıyor maalesef ne cahiller var tvlerde adamım diye geçiniyor profum diye geçiniyor ne akıllılar var da evinde oturuyor insanları tek bir kalıba sokmaktan vazgeçin artık ve şunu da söyleyeyim bence senin yaptığın cahillik. Cahil olmayan adam senin söylediğin bu sözleri söylemez
- +1 yıl
Okumamış kadınları küçümsemiyorum hayatın zorluğundan kaçıp evlenerek sorumlulukları atan kadınları küçümsüyorum. Sen ne kadar gocunsan da bu gerçek değişmez bu kadar yırtındığına göre sanırım sen de onlardansın
- +1 yıl
Ben okuyorum ama okumsmis insanlar hayatın zorluğundan falan da kaçmış olmuyor ders çalışmayı sevmemiş başka bir mesguliyet bulmuş kendine bu kadar
- +1 yıl
Ben kaçanlardan bahsediyorum işte okuyan biri de olsan anlamanda problem olduktan sonra bahsettiğim sınıftakilerden ayırt edemiyorum maalesef
- +1 yıl
Aynen kardeşim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olmak isteyen insan elbet mutluluğu yakalar
30 Yorumla
+1 yılBence öyle bir şey yok
Mutlu olan nadir dir
Okumak eğitimi tamamlamak
Ekonomik özgürlüğü kazanmak
Evlilikten daha önemli78 Yorumla- +1 yıl
Bence var mutluluğun olmadığı yerde paranın hiçbir önemi yok
- +1 yıl
Ben parayı kendim de kazanabilirim kadınlar da bu kafa ile evlense daha mutlu evlilikler ortaya çıkacak
- +1 yıl
Ahh ahh herkes senin gibi olabilse 🙁 şimdi kızları gectim kaynanalar kızını para ile evlendiriyor resmen. Komşum öz yengem kızına görücü geleceği zaman ilk baş damadın işini soruyor sonra mal varlığını soruşturuyor. Parası yoksa evine bile davet etmiyordu. Eninde sonunda bi petrol işleten zengin birini buldu verdi kızını. Düğünde bir para harcadilar aklın durur her eşyanın en iyisini aldılar. Düğünde 1.5milyon liranın üzerinde harcama yapıldı.
- +1 yıl
Allah akıl fikir versin bu insanlara
sorsan acaba kızı mutlu mu
Bu gibi kadınlar kızları eziyet görünce boş ver kocandır diyip susturan kadınlar
O yüzden ne yaparsan yap kimseye muhtaç mahkum olmayacaksın kimsenin ağzına Bakmayacaksın kimsenin ağzına laf vermeyeceksin kendi ayakların üzerinde duracaksın - +1 yıl
👏👏👏
Insanlığa dair umutlarımı yeşerttin desem inanır mısın 🥹
Genelde tüm kızlar düğün en iyi yerde en şaşalı şekilde olsun. Eşyalar en lüks en pahalisinda olsun. Altın kilolarca olsun vb seyler düşünürdü. Çoğu akrabalarına sırf hava atmak için yapardı. Milyonluk borca girmeyi göze alırlardı sırf hava yapmak için 🙄 - +1 yıl
Öylemi ne güzel bence umutlarını kaybetmemelisin👌🏻
Ben girmiş oldum 26 yaşından sonra insanlığa dair umudu kazandım
İnsan önce kendisinden başlayacak ondan sonra kendisine değer verecek asılsız gereksiz cahil olan hiçbir şeye canını sıkmıycak cahil ile aynı ortamda bile bulunmayacaksın o zaman hayat huzurlu böyle insanlardan uzak durmalıyız😌
İstediğimiz kadar para pul diyelim deprem onca evi ne hale getirdi yarının garantisi yok
- Kişilik & Karakter konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılİstedikleri şey evlenip kendi evlerini ailelerini kurup kendi düzenlerini kurmak ve bu evin hanımlığını yapmak olduğu için hayallerini gerçekleştirdikleri için mutlular.
Okuyanlarda; istedikleri bölümleri okuyup, istedikleri şekilde iş bulsalar onlarda mutlu olurlar.
Önemli olan herkesin kendi hayalini gerçekleştirmesi. Hayalini gerçekleştiren her insan mutlu olur10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiyede kimse mutlu değil!
- Kimi mutluluk rolü yapıyor
- Kimi hayatının olumlu yönlerini görüyor.
- Kimi mutlu olmak için bahane arıyor
Kısacası sosyolojisi, ekonomisi, adaleti bu denli bozuk olan bir ülkede kimse kolay kolay mutlu olamaz!
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇünkü tek vasıfları bu? Bilinçsizce evlenen insanlar ne yapacak pişmanım mı dicek kocasını övecek tabi. İdealleri hedefleri oydu ulaşmışlar.
Ayrıca okumak iş için değil eğitim içindir. Okuyan eğitimli kadının sık sık koçişkosunu övdüğünü duymadım. Çünkü gelişmiş söyleyecek sözü var odağı sadece çiftleşme değil.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılGenel olarak Türkiye de kadınlar ekonomik ve sosyal bağımsızlıklarını asla elde edemiyorlar. Özgürlüğüme aşırı düşkün bir insan olarak bana verilebilecek en büyük ceza beni esir etmektir. Ne kadar zengin olduğumun ne önemi var ki
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen bu sitede kocasını öven tek bir kadın gördüm. O da hayatinin reklamını yapma peşinde. Bir de herkesin mutluluk anlayışı farklı. Kadin evinde yemek yapıp, TV programlarini izleyip akşam gelince de kocasına sarılıp yatmaktan mutluluk duyuyordur.(tabi iyi biriyle evliyse) Baska bir kadına da sabahtan akşama evde durmak sıkıcı ve boş geliyordur. Yani mutluluk kişiye göre değişir. Kimseyi de böyle bir hayatla nasıl mutlu olur diye kinayamayiz.
10 Yorumla
+1 yıl- + Mutlu insan burada kocasını niye övsün. Evinde mutluluğunu yaşar.
- Mutluluğun sosyal statü veya okuma seviyesi ile çok alakası olduğunu da sanmıyorum.
20 Yorumla
+1 yılbiz bekarız bilemeyiz.. :D ne olsa korede böyle bir şey yok çinli kankana sor :D
12 Yorumla- +1 yıl
Tamam, hemen soruyorum. Jsjsjsj 😂
- +1 yıl
Sor sor.. ne olsa aylardır bir selam vermedin
- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılMutlu mu hayır çoğu mutlu değil maalesef keşke öyle olsaydı
13 Yorumla- +1 yıl
@Gertrudes ne saçmalıyorsun bide sen kendini tipine bakmalısın
- +1 yıl
Ahaha, 😂
- +1 yıl
@Gertrudes sjsjs aynaya dikkatli bakmanı öneririm
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öyle olanlar da var olmayanlar da. Çalışanlardan da aynı şekilde bence bununla bağlantılı değil, ikili ilişkiler ve hayata bakış açısı ile ilgili.
10 YorumlaHepimiz mutlulukdan ölüyoruz o yüzdende bu Plattform da toplandık. Okumayın kizlar gidin erkenden evlenin, evleninde sizde mutluluktan delirin.
21 Yorumla
+1 yılBazıları kendini kandırıyor ama bizi kandıramaz mutluymuş gibi gözüküyorlar ama değiller
Her birinin eşinden çocuğundan ayrı bir sorun var10 YorumlaO bence mutluluk değil. Kendini kandırmak ya da dışarıya mutlu gözükmek.
(Hepsi için değil tabii ki bazıları için) cahil mutluluğu
10 Yorumla
+1 yılMutlu olmanın sadece eğitimle ilgili olduğunu düşünmüyorum yani kişinin hayatında bulunan kişiler kendisine ne katıyor önemli olan o
10 Yorumla
+1 yılMutlu gibi değil MUTLU.
Çünkü iş beklentileri yok, kafa rahat, stres yok...
En iyisi valla. İyi bir de koca buldunmu ohhhh😂😂😂10 YorumlaO kadınlar daha mutlu değiller ekonomik özgürlükleri yok kocaları onu aldatsa bile kapıyı çekip gitmek çok zor
10 Yorumla
+1 yılhayata erken atılıyor sonra görücü usulü gidiyor ve giderken kişinin mali durumunu biliyor o yüzden
10 Yorumla
+1 yılValla benim memur arkadaşlar keşke kocam zengin olsa da çalışmasam evimde otursam diyorlar. Hem ev hanimligi hem iş yapiyorlar çünkü
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılO öyle değil. Erkeğe her istediğini yaptıran kadınlar mutlu.
20 Yorumla Hayat kaygılarının sadece kocalarına nasıl göründükleriyle ilgilendikleri için
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 852 cevap paylaştı. özenilecek yanları yok evlenmeyi başarı sananlara acıyorum
20 Yorumla
+1 yılBir süre için mutlular sonra hayat hiç de öyle olmuyor
10 YorumlaMutlu olanlar var ise bana biraz tüyo versin. Lakin ben okumuşluğumla mutluyum.
10 Yorumla
+1 yılOkumak her zaman daha iyi değerlendirmesuni bilrdsen
10 YorumlaBenim çevremdekiler evleniyor sonra boşanıyor 😂 demek ki çokta gerekli değilmiş 🙄
10 Yorumla
+1 yılAit olmanin huzuru bence inşallah bana da nasip olur en kısa zamanda
11 YorumlaVe eşleri de onları aldatıyor çünkü nafakayla geçinemezler. Resmi kölelik
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle görünmek hoşlarına gidiyor bence, ezikliklerini böyle bastırıyorlar.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendinde diyorsun işte “gibi.” Aslında o kadar da mutlu değiller, dışarıya öyle yansıtıyorlar bir çoğu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstisnalar hariç öyle mutlu gibi gözüküyorlar bence içleri kan ağlayıp da güleni de mutlaka ne yazık ki vardır
10 Yorumla
+1 yılBelki de başka bir şey olmadığı için onları bu kadar çok övüyorlardır ya da gerçekten bu tercihlerinden dolayı mutlu hissediyorlardır. Bence insan gerçekten güzel giden bir şey hakkında her yerde ve herkese çok fazla anlatamaz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı. Okumak eskiden iyiydi şimdi bir işe yaramıyor diplomalı işsiz dolu
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle öyle şimdi çocuğum kocam vardı şimdi hiçbir şey yok akıllı olan okumaz
20 YorumlaEvet öyle. Ne kadar modernleşsek modernleşelim içgüdülerimiz hala var. Bunu kabullenmek gerek. Hem kariyeri hem de çocuğu olan bir kadına sorduğumda çocuk yapmak bu hayattaki en doğru kararım diyor…
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 839 cevap paylaştı. Çünkü kadından kariyer bekleyen yok eşine destek olsun çocukları büyütsün evi çevirsin yeter
10 YorumlaLiseden arkadaşım 18'inde evlendi, 20'sinde çocuk sahibi oldu. Okuyor mu bilmiyorum ama mutlu görünüyor. Sebebini bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılAşk çok güzel bişey çünkü keske bende okumak yerine evlenseydim. Ama bilmiyorum düşününce yok çocuğu o bu şu uzun iş yorucu
10 YorumlaKişiye göre değişir okuyup okumamakla alakası yok bence
10 Yorumla
+1 yılKarsilastiginiz kisiler ya doğru eşe sahipler ya da yalan söylüyorlar. 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence daha mutlu değiller. Herşeyin bir bedeli vardır, evli olmanında okuyup kariyer yapmanında
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü okuyup egolu olup boşa zaman harcayacağına artık hayatın boş şeyler için zaman harcanmayacak kadar değersiz olduğunu anlıyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılgibi işte sadece öyle görünmeyi seviyorlar
20 Yorumla
+1 yılCehalet mutluluktur.
20 YorumlaCahil olmak mutlu olmayı gerektirir çünkü
10 YorumlaSevildikleri için olabilir belki
10 Yorumla
+1 yılHerşeye boyun eğen mutlu olamaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılOnlarda para var huzur var
10 Yorumla çok bilmeyen, her zaman daha mutludur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmeyi düşünen varsa beri gelsin
10 Yorumla
+1 yılVeren hep mutlu olur
10 Yorumla
+1 yılKocası zengindir
10 Yorumla
+1 yılBizden daha çabuk büyüyorlar belki ondandır.
10 Yorumlaİtaatkar ve sorgulamayan oldukları için
10 Yorumla
+1 yılHepsi değil
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir şey yok
10 YorumlaKocası bakıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHepsi itten pişman
10 Yorumla
+1 yılCehalet mutluluktur
10 Yorumlacahiler çünkü.
10 Yorumla- Devamını Gör (1)