1-) Kendi rızalarıyla
2-) Savaştılar ve soyunuzdakiler kaybetti. Dedeleriniz öldürülken neneleriniz cariye oldu. Soyumuz öyle geldi. Burası da kafa karıştırıcı hmm 🤔
Son zamanlarda çok sorguluyorum ve artık saçma gelmeye başladı.
Dinlerin büyük bir kısmı yeryüzüne acı, kan, gözyaşı ve savaştan başka bir şey getrimemiş. Savaşların en az yarısı dinler yüzünden olmuş.
İnsanlar hatta bebekler öldürülmüş , kadınlara tecavüz edilmiş ohoo daha çok var 🤔
Bu görüş hangi bilimsel çalışmanın sonucu. Üzerine uzun araştırma yapan birkaç yazar ise sadece yüzde 7 si dinler yüzünden çıktığı hakkında kitap yazmıştı.
Klasik düşüncesini dikta etmeye çalışan gerçek nedir ne değildir araştırmayan KScan 'ın boş beleş sorusu. Savaşların çoğunluğu kadınlar yüzünden ve çıkarlar yüzünden çıkmıştır birinci dünya savaşı 2. Dünya savaşı da dahil
Boş beleşse yorum yapma kardeş
Sorgulardım eğer emin olmasaydım. Ama en doğru dinin islam olduğundan eminim. Peki o cinayetlere hangi din göz yummuş? Mesela islamda. Kadınların ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsun sanırım. "Cennet annelerin ayakları altındadır" sözü yeterince açık bence ¿
İslamiyet de cariyelik var bilirsin. Esir düşen bi kadının evli de olsa nikahı düşer cariye olur. İslamiyet köleliği de kaldırmadı çoğu kişi kaldırıldı diye bilir ama alakası yok. Yine İslamiyet adına onlarca savaş da oldu. Ne için peki?
Hayır islamiyette değil, osmanlı döneminde vardı. Savaşların hemen hepsi diğerlerinin de dediği gibi çıkar ve sömürge faaliyetleri yüzünden çıktı. İslam için tabi ki savaş olacak. Peygamber efendimizi öldürmek için çırpınanlar varken ne yapılması bekleniyordu tam olarak? Buyurun istediğiniz kadar deneyebilirsiniz mi demeliydi müslümanlar? Ki islami savaşlara da cihat denir. Nereden duydun ya da bu sonuçlara vardın bilmiyorum. Ama kaynaklarını değiştirmen ya da emin olman gerekiyor
İslamiyet de cariye vardır sen bilmiyon maalesef :d Osmanlı devamıdır. Savunmadan bahsetmiyorum daha sonra dünyaya yayılmaya çalışıldı savaşla
Sözd müslümanım ama bilemiyorum agnostik tarafım daha ağır basıyor. Çok da kafa yormuyorum öylesine yaşıyorum işte. Böyle sorgulaman çok güzel din baa bu yüzden çok yakın gelmiyor başka sebepler de var tabi
Cevap
8Cevap
Ben ateistim zaten inancım yok
Asla
Müslümanım
Ama günahkâr bir adamım Allah affetsin bizi
İyim aga sen nasılsın
Şakamısınız? İkide bı buna benzer sorular görüyorum
Yioo ciddiyim
Sormayın
Sorcam
Yaş kaç?
Yazıyor orada
Evet ama senin soruların cevabı basit
Benimkilerin cevabı üzücü
Sorgulamıştım hep sorgularım ama yine islamı yakın buluyorum.
dostum tarihi bir daha oku istersen, emparyalizm için çıkan savaşlarla İslam Fetihlerini bir kıyaslamanı öneririm.
Agamm noldu sana
Filozof oldum agaa evereni sorguluyorum fsfsf da gerçi geçen yıldan beri öyleydim şimdilerde arttı
Tövbe csfsf
Ee sonuç ne Müslüman değil misin artık
Ne olduğumu ben de bilmiyorum
Çoktan dinden çıkmışsın sen hayırlı olsun hdjdg
Csfsfsf
Ee peki depremde ölsen sen şimdi ne olcan pompacı fhdg
Ölmüş olacam
Yok cehennemlik olacan
Sen de cennete mi gidecen :d
Belirsiz benim durum :d Günahım çok
Agaaaaaa
Uyanıyorsun