Zamanla başkalaştığını düşündüğün anlar oluyor mu? Ben bu değildim bambaşka birine dönüştüm anlamında başkalaştığın durumlar olur mu?

Zamanla başkalaştığını düşündüğün anlar oluyor mu? Ben bu değildim bambaşka birine dönüştüm anlamında başkalaştığın durumlar olur mu?
Evet. Olabilir. Oluyor da. Herkes değişir, inkâr etmek bunu değiştirmez. Hepimiz zamanla fiziken de ruhen de değişip bsşkslslsbilşyoruz. Ben dr eski ben değilim. Daha olgun, daha gerçekçi ve reslistim. Eskiden reddettiğim şeylerden pek çoğunu kabul ettim ve bu beni rahatlattı. Önemli olan bu başkalaşmasın insanın kendisine ve çevresine zarar verip vermediği. Olumlu yönde başkalaşmak en güzeli. İnkar etmeden pozitif bir yaklaşımla başkalaştığınızı kabul edin ve evrene bir mesaj verin çevrenize de faydanız olsun. İnat etmek insana başta kendi olmak üzere herkese zarar verir. Keyifli geceler efendim. 😎
Küçük değişimler oluyor elbette, ancak yıllardır çok da fazla değişim olmadı, çocukken çok oluyordu. Fikirlerim yıllardır çok oturmuş halde ve hayata dair çoğu şeyi iyi analiz edip sentezleyebiliyorum bu saatten sonra da bir u dönüşü yaşamam, yolumu ve kendimi seviyorum ayrıca kendimi çok çok iyi tanıyorum, hayat ve insanlar için de aynısını düşünüyorum. Her zaman olduğu gibi kendime bir şeyler katarak ilerlemeye devam edeceğim. Özellikle felsefi, siyasi, ekonomik, sosyal alanlarda falan çok çok oturmaya başladı fikirler ve hep pozitif artılar ekleniyor çok fazla da değişim yok. Değişime ve fikirlere aşırı açık biri olarak kendimi değiştirecek ve farklılaşacak yaşları geçtiğimi düşünüyorum. Kendimi değiştirdim ve sıra bence kesinlikle zamanı ve dünyayı değiştirmekte...
Tabi ki hoşuma da gitmiyor her zaman bu durum bazen kendime hayret ediyorum bu sen olamazsın dıyorum bazen aferin diyorum ne çok büyüdün diye kendimi tebrik ediyorum ama başkalaşım değişim adına ne deniyorsa artık insanın tecrübeleri ve birikimlerinin onlara kattıkları ve yansımaları gibi o yüzden normal karşılıyorum
Düşünmeme gerek kalmıyor her an hissediliyor bunun tek farkında olan ben değilim.
Çok katılaştım yani olumlu bir başkalaşma diyemem. Eski beni özlüyorum...
Cevap
43Cevap
Değişiyoruz evet. Düşüncelerimiz, duygularımız, dostluklarımız, ilişkilerimiz, kısaca her şey 😊
Zamanla insan özünü keşfediyor
Evet tabi ki zaman içinde değişmeyen insan yoktur zaten. her insan yaşadığı olaylar nedeniyle değişiyor. yani gerekse çektiğimiz acılar gerekse yaşadığımız hayal kırıklıkları ya da yaptığımız hatalar bizim kim olduğumuzu belirliyor.
Bu yüzden de insan zaman içinde değişiyor olmadığı birine dönüşüyor hatta bel ki de tahmin edemeyeceği kişiye bile dönüşebiliyor.
O kadar başkalaştım ki
O kadar acılar çektim ki
Hayatımda aklımın ucuna
Gelmez dediğim şeyler yaşadım
Ama her zaman güçlü oldum
Bundan sonraki adımlarım
Daha sağlam ve daha güçlü olacak
inanıyorum inşallah bugünlerde geçecek.
Başkalaştım ama kötü anlamda değil.
Karakterim gelişti daha da iyi oldu
İyi anıları biriktirip kötü anıları geride bırakma zamanı ✍️
Tabii ki oluyor iki yıl önceki ben ile şu anki ben aynı değil ya da şu anki ben ile birkaç yıl sonra ki ben aynı olmayacak büyük ihtimal çünkü değişiyorsun her gün bir şeyler oluyor kararların görüşleri değişiyor en önemlisi acı çekiyorsun acı çektikçe galiba büyüyorsun bazen aldığım kararları sorguluyorum gülüyorum bazen de diyorum ki iyi ki yapmışım yani evet zamanla başkalaşıyorum galiba
Yaşadığım her gün bana farklı şeyler öğretiyor... Bazen bu rutin hayatın içinde kayboluyorum kendimi bulamıyorum ama yine de karakterim ve ruh halim değişmeye devam ediyorum... Benim şanssız yanım karakterim değişirken ve bu hayatta birşeyler öğrenirken hep mutsuz olmam...
İnsanoğlu doğduğundan bu yana; fiziksel ve zihinsel olarak hep bir değişim içindedir. Yani bu yüzden evet "başkalaştığımı düşünüyorum" ama buna şaşırmıyorum artık.
yani bu başkalaşım olumlu yöndeyse hiç sıkıntı yok bence:) yani eskiden çok kafaya taktığın durumları artık kafaya takmıyorsan dert ettiğin şeyler artık sana önemsiz geliyorsa olgunlaştın demektir bu da karakterimizi oluşturan gelişmeler
Bence başkalaşmayan/değişmeyen insan yoktur. Herkesin az da olsa karakterinde bir değişiklik olur. Bende zamanla değiştiğimi, zaman geçtikçe de değişeceğimin farkındayım
Evet bazen kendimi tanıyamıyorum 'bu ben değilim' felan oluyorum. Önceki benle şimdiki ben.. çok farklı
Neden farklı?
Zamanla yaşadıklarımdan, karşılaştığım, farkına vardığım şeylerden
Evet düşünüyorum eskiden erkeklerden utanırken çekinirken şimdi onları arzuluyorum ve erkeklerle çok konuşmak istiyorum. Eskiden kitap okumazdım kendime güvenim yoktu şimdi var
Başkalaşma değil de daha da olgunlaştığımı ve artık neyin ne olduğunu nasıl olduğunu nasıl olması gerektiğini öğreniyorum ve bu beni iyi anlamda değiştiriyor...
inanır mısın aşırı solculuktan aşırı milliyetçiliğe geçişim oldu. Eskiden kötü gelen iyi, eskiden iyi gelen kötü olabiliyor. Hayatın kendisi bu, her şey varmış içinde..
Evet bende kendimi birkaç aydır tanıyamıyorum bu ben değilim ki benim yapabileceğim şeyler değil bunlar diyorum sonra neden böyle oldu diye düşünürken insanlar geliyor aklıma hayatına giren insanlar ya sen onları değiştirirsin ya da onlar seni işte bu durumdur kendini farklı görmen ve bir daha eski seni yakalayamıyor olman.
Değiştiğini düşündüğünde, şerefini, haysiyetini kaybetmeddiğini tam tersi bir durum olduğunu hissettiğin anda, gerçek bir insan olduğunu hissedersin. buda seni sorumluluk sahibi bir insan yapar
Başkalaştigim zamanlar yok artık tamamen baska biri oldum zamanla insanlığımı nerhametimi elimden geldiğince ölü tutarak yasamaya çalışıyorum oteki turlusu can yanmasindan baska bisey degil
Hemde fazlasıyla hayat beni baya değiştirdi yaşadığım olumlu olumsuz tüm olaylar bütünü beni başka biri yaptı
Öyle bir olayda kendimden başka saçma bir haraket yaptığımı bilmiyorum. Ama yıllar geçtikçe değişip olgunlaşıp karakterinin oturduğunu gördüm.
4 yıl öncem ile şimdim…
4 ay öncem ile şimdim…
Farklıyım… Her sn yaşadığımız her şey yeni şeyler öğretiyor insana.
Evet her geçen gün başka birine dönüşüyorum. Tırtılın kelebeğe dönüşümü gibi bir şeydir inşAllah ¿
Allah bu duruma düşürmesin. Fabrika ayarlarımla oynanmasın
Tabiki oluyor. Her insan değişir. Çünkü hayat aynı yerde kalmaz. Dolayısıyla insanlar da değişir.
Eskiden daha güler yüzlü daha mutluydum artık daha surat iz ve gerginim
Evet artık duvarlar ördüm kendime insanlar iyi niyetimi somurdukce
Bambaşka birisi oldum ve kendimden oldukça mumnunum
Şu an kendimi tanıyamıyorum sen düşün artık.
Kim olacağımız kendi tercihimiz, zamanla sadece tercihler değişir
Aynen 1 yıl önceki benle şimdiki ben o kadar farklı ki inanamıyorum eski halimi ozledim.
Herkes zaman gectikçe başkalaşır. Başkalaşmıyorum diyen yalan söyler
Her zaman söylüyorum lise öncesi ve lise sonrası olarak
Evet fakat bunlar da demek ki bende var ki öyle oluyor sonuçta
Hayal kurarız hayat bozar hayallerimiz bozuldukça bakışımız değişir hayata karşı
Karaktersizliğin genel başlık teşkil ettiği kapsam dahilindedir.
Sanmıyorum.
Zamanla insan olgunlaşır görüşler ve değerler degisebilir
Ben aslında hiç ben olmadım. Her gün başka biriymişim gibi roleplay yapıyorum.
Bu ülke ve insanları acımasızlaştırıyor beni, gün geçtikçe daha fazla.
Zamandan bağımsız olarak yaşadıklarım ve tecrübe ettiklerim sayesinde bambaşka bir insana dönüştüm..
Zamanla olgunlaşma oluyor ama içindeki çocuk hep aynı
kesinlikle evet eski ben ile yeni ben arasında büyük farklar war
Baskalasmaktan çok bazen insanlara gereken cevabı verdiğimde kendimi daha çok seviyorum
Düşünüyorum ve öyleyim de. Eski ile yeni ben arasındaki farkları görebiliyorum. Bazen tekrar eski ben olmak istediğim yönlerim oluyor. Yeni benden memnun kaldığım yönler de var tabiki.
Evet kendimi tanidikca ben aslında o gördükleri kişi değilim ben aslında o değilim ben buyum dediğim zamanlar çok oluyor daha çünkü kendimi yeni yeni tanıyorum.
sey oluyo ben boyle biri degildim degismeye zorladilar diye dusunuyorum çünkü bana nasıl davranıyolarsa karsımdakine aynısını yaptım ve bu beni bazen kotu biri olarak gosterdi bazen iyi
İçimden geçenleri yazmışsın evet oluyor hemde çok oluyor kendimi tanıyamaz oldum açıkçası neden bu hale geldim diye çok düşünüyorum inan
evet, önceden çok düşünceli içinden gelerek iyilik yapan biriydim gittikçe bencillestim ve bu hoşuma gitmiyor
Evet.
Zamana ayak uydurmak lazım az da olsa:))
Hayır. Ben hep aynı ben. Ve sevdiğim kişi hep o kişi idi. Yıllardır sevdiğim Eti Burçak
Önceden mutsuz insandım şu an daha mutsuzum
sanki hep aynıydım gibi ya ben 🙄
Kimse hiçbirşeyin farkında değil
Evet büyüdüm diyorum 😂
Oluyor değişiyorum.
Uzun zamandır bu şekilde düşünüyorum.
Ben 3-4 sene önceki halimi tanıyamıyorum
Yaş aldıkça başkalaşır insan zaten
Her anlamda
Zaman insanı değiştiriyor
Evet büyüdükçe her şey daha çok oturuyor ve bende değişiyorum
Kimsenin net bir duruşu, dengesi yok ki artık.
Her zaman aynı olduğumu düşünüyorum.
Evet bambaşka biri oldum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?