Gereksiz gurur ve küslükler, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden çıkan tartışmalar ve kalp kırmalar o kadar boş geliyor ki artık. Vaktimiz varken sevdiklerimize sımsıkı sarılıp kıymetlerini bilmeliyiz. Yarın geç olmakla meşhur..

Gereksiz gurur ve küslükler, incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden çıkan tartışmalar ve kalp kırmalar o kadar boş geliyor ki artık. Vaktimiz varken sevdiklerimize sımsıkı sarılıp kıymetlerini bilmeliyiz. Yarın geç olmakla meşhur..
Buradan aldigimiz ders deprem olur olmaz o bölgedeki askeri güçler hemen tertibatı almalıdır. Ülkede her ilde deprem arama kurtarma ekibi olmali o ekipte kamu kurumlarında çalışan memur işçi ve işyerleri fabrikalarda çalışanların yüzde otuz eğitilmesi bu ekipler afette hemen görev yerlerine gitmelidir. Çevredeki illere deprem büyüklüğüne göre kademeli uyarıyı tv lerce yapınca herkes görev bölgesine gitmelidir. Bu konuda madenciler ve askerdeki istikam gurupları öncelik tanınırken tüm tüm diğer gruplarla birlikte çalışmaları sağlanmalı Kızılay lojistik ve kan bagislarini çadır prefabrike konutları afet için hazır tutulmalı bu işi afet ve diğer kuruluşlarla yapmalidir
bu gibi şeyler zaten insanların çekirdek yapısını dağıttı ve moleküler aile yapıları ortaya çıkmaya başladı. o onla küs öbürü ötekiyle küs dayı emmi hala teyze küs ama çocuklar kuzenlerle dialog halinde fakat ailelerin haberi yok çünkü haberleri olursa bu seferde evde hesap vermeler başlaycak sanki bi katille konuşuyormuşuz gibi birde suçlu pozisyona geçilecek
kavgalar neden peki ee sen benim evimi kıskandın öteki mersedes aldık onu kıskandığı için hayırlı olsun demediniz falan filan yemin ediyorum ot b. ok sebepler bitane ele alınır bişey yok
boş işler inşallah artık gündem olmaz böyle şeyler
hayat çok kısa
bir dakika da her şey bitebilir..
o anı yaşarken hissettiğim tek şey buydu
bu yüzden artık daha fazla yorulmayacağım sadece olması gereken olacak
Bu depremden ben ne anladım biliyormusunuz...
Allah yaşarken iman için birçok fırsat veriyor,
Hala ölmedin ve fırsatın var , düzel artık diye bı uyariydi bana..🥹
Cevap
24Cevap
Dikkatli olmak gerekiyor.
Merhametli ve şükretmeyi bilen insanlar dilerim toplumda kibirli ve nankör kişilerden fazla olurlar.
İnşallah ablacım 🤲🏻❤️
Sevgiler, amin 🙏💚
benim çıkarttığım ders hiçbir zaman ders çıkaramayacağımız.2-3 ay sonra unutulcak sonra başka deprem olduğunda enkaz altında bizlerden biri kalmayacağımız belirsiz. Hiçbir zaman akıllanmayacağız
Aynen üzücü
Ülkecek ayrışmışız bikere. Yardım konusunda bile parti siyaset düşünüyorlar. Yardım tırlarına siyasi partinin ambkemini koymak nasıl bir çiğliktir bana biri anlatsın😡
~Depremin öldürmediğini, çürük binaların ve ihmalkarlığın öldürdüğünü bir kez daha görmüş olduk.. 😔
Çıkardığımız dersler ; yine hiçbir önlem alınmayacak. 2-3 ay sonra unutacağız. Başımıza gelen her şeye "kader" demeye devam edeceğiz
Küs olduğum için pişman olmam ama enkaz altında kaldığını bilsem çıkarılması için elimden geleni yaparım
Perde arkasındaki 'kapitalizm'i hissedebiliyor musunuz?
Gördükleriniz Hacivat/Karagöz kesilmişlerdir.
Kimse bir ders çıkarmayacak...1 yıl sonra unutulacak...
Cok sey denirde.. kurallar herkes icindir binayi uygun kurallar cercevesinde insa edin
Fay hattında oturmayacağım İnşaat şirketini araştıracağım vesaire
Kimseninn bir ders çıkardığını sanmıyorum ama bu ülkede yaşanılmayacağını anladım
Yaşamanın kıymetli olduğunu akşam yemeğini ailesiyle yapanlar sabah cenazelerini çıkarttılar 😓
cok paralar harcayarak aldığım ve kullanmaya kıyamadığım çoğu seyin 2 dakikalık bir sarsıntıyla harap olabilecegine sahit oldum su sıralar evde favori sweatlerimi giyiyorum pijama niyetine yani malın mülkün pek bi değeri olmuyor olsa bile deprem esnasında aklınızın ucundan dahi gecmiyor
Fay hattına birkaç kilometre uzakta olduğu halde dağın üstündeki evlerin hasar almadığı
Hayat çok kısa para mal mülk güzellik gençlik hiçbirinin garantisi yok ve kötülükten uzak iyi kalpli merhametli bir insan olmak gerekiyor
Her an deprem olucak hissiyatını içimden atamıyorum bu yüzden o ana odaklanamıyorum sonra içimden diyorum ki her anın tadını çıkart sonra her şey saçma sapan bir hal alıyor
Eyer dersten kadigimiz zaman canımızdan oluyorsak bu ders deyil toplu cinayettir suçu millete yikmayin
İşini düzgün yapmamak, bilim adamlarının sözüne kulak tıkamak, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğinin hala farkına varamamak.
Hayat çok kısa ve nasıl ne zaman sonlanacak bilmiyoruz
Ayn ckk haklısın deprem olduğundan beri akıllandım o insanları görünce empati yapınca ölümü bi kes daha hatırlynxa artık sevgilimle her gün kavga etmiyoruz
Erken öl temiz öl
Sanmıyorum, millet üç güne eski hallerine döner...
zaten döndüler seni tebrik ediyorum bütün yorumlara baktım bitek sana yorum yapma ihtiyacı duydum
şuanki oturduğum sitede adeta başka bir gezegende yaparcasına bir hava esiyor yemin ederim ben maraşdan döndüm. sordular nerdeydin falan diye akrablarımın çoğu ölmüş dedim ya öylemi başın sağolsun geçmiş olsun hadi iyiakşamlar saolun sizede iyiakşamlar yeminle dialog aynen bu şekilde
yani şundan kesinlikle eminim bikaç yıl sonra insanlar normal arabayı evin önünde duran bir ufo imiş gibi anlatacaklarından yüzde bir milyon eminim
Ders çıkarmak için depremi beklemiyordum.
hep bildiğim bir şeydi
Bu millet ders çıkarmaz.
haklısın ölümlü dünya hep kırılıyoruz
Aynıyım değişmedim değişmeyeceğim
Kesinlikle
Sevdiklerimize her an sarılmalıyız
Çıkarmadım bir şey
Taş gibisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?