Şizofren olmaktan korkuyorum yardım eder misiniz?

Arkadaşlar bundan 2-3 gün önce bir yerde şizofreni ile ilgili bir yazı okudum. Çok korkuyorm ben de olabilir miyim diye. Ben aşırı takıntılı bir insanımdır. Bir şeyin etkisinde kalınca günlerce hatta haftalarca aklımdan çıkmıyor bu olay. Bugün de sanki bir erkek konuştu gibi hissettim dışarı baktım pencereden dışarıda biri m i konustu acaba diye. Çok takıntı yaptım sağlıklıyken resmen kendi kendimin sağlığıyla oynayacağım. Ortada bir şey yok takıntı yapıyorm. Durup durup ses dinliyorum acaba bir ses mi var diye. Bir de evde yalnızım ev arkadaşım bir kaç günlüğüne evine gitti kuruntu yapıyorum iyice. Ama bir süre sonra o içimdeki sıkıntı geçiyor rahatlıyorum. Felak Nas surelerini okuyorum. Yardımcı olun lütfen sizce sizofren olma ihtimalim var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Özellikle bu dürtüler gece ortaya çıkıyor, sabahları bir şey yok gece korkmaya kuruntu yapmaya başlıyorum. Mesela dışarıda duydugum araba sesine bile acaba bu araba aslında yok da ben mi duyuyorum sadece sesini demeye başladım. Şizofreni de normalde ses ya da görüntü yoktur ve hayalimizdeki insanla konusur ya da onu görürüz ya, sanki arabayı ben hayal ediyomusum yokmus gibi düsündüm. Ne zaman bu tür yazılardan ya da görüntülerden kaçmak istesem mutlaka bir yerde okuyp etkisinde kalıyorum
Şizofren olmaktan korkuyorum yardım eder misiniz?