- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen oldukça severim, ruhani bir kitaptır. Karşılaştırmadan oku.
Sen Tevrat tarzı kitap seviyorsun anlaşılan. Emir veren bir Tanrı. İncil daha çok felsefe kitabı gibidir. Mektuplar hele şahanedir.
Misal...
İnsanların ve meleklerin diliyle konuşsam, ama sevgim olmasa, ses çıkaran bakırdan ya da çınlayan zilden farkım kalmaz. 2 Peygamberlikte bulunabilsem, bütün sırları bilsem, her bilgiye sahip olsam, dağları yerinden oynatacak kadar büyük imanım olsa, ama sevgim olmasa, bir hiçim. 3 Varımı yoğumu sadaka olarak dağıtsam, bedenimi yakılmak üzere[a] teslim etsem, ama sevgim olmasa, bunun bana hiçbir yararı olmaz.
4 Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. 5 Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. 6 Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. 7 Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır.
8 Sevgi asla son bulmaz. Ama peygamberlikler ortadan kalkacak, diller sona erecek, bilgi ortadan kalkacaktır. 9 Çünkü bilgimiz de peygamberliğimiz de sınırlıdır. 10 Ne var ki, yetkin olan geldiğinde sınırlı olan ortadan kalkacaktır. 11 Çocukken çocuk gibi konuşur, çocuk gibi anlar, çocuk gibi düşünürdüm. Yetişkin biri olunca çocukça davranışları bıraktım. 12 Şimdi her şeyi aynadaki silik görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman bilindiğim gibi tam bileceğim. 13 İşte kalıcı olan üç şey vardır: İman, umut, sevgi. Bunların en üstünü de sevgidir.15 Yorumla
Soran+1 yılAllah bizi yarattı ve yeryüzünde sandığımız kadar özgür bırakmadı yasak ve helallar var bubdünya bir imtihan dünyası. Ben bir Müslümanım. Benim kitabım kuran dinim son din. Allah yahudiliği ve hristiyanlığı insanlar tarafından değiştirildiği için ellerinden aldı. Karşılaştırma diyosun eyvallah ama incilde yazılanlardan gram gerçeklik payı göremedim kardeşim bana sorarsan hikaye kitabından farksız. Neyse benim Görüşüm bubbi başkasının görüşüne saygı duyarım sen sev veya sevme bişey. Diyemem. Saygılar
- +1 yıl
Bu cevabının konumuzla bir alakası yok. Bir soru sordun cevap verdim.
Bana kalırsa ikinizin dinine de itibar etmiyorum. Ama felsefik düzeyde İncil daha yukarıdadır. Ben Tevratı da sevmem.
Soran+1 yılO senin görüşün ister ister sev ister sevme beni ilgilendirmez.
- +1 yıl
E burada görüş paylaştık zaten, dikte etmedik.
Mesele yok.
Soran+1 yılAynen öyle saygı duyuyorum
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 816 cevap paylaştı.
+1 yılGorusune saygiliyim tabikide kurani kerimimiz hic bir kitabin arkadasnda olamaz kurani kerimi hic bir kitap gecemez zaten
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle sinek kardeş :) yeryüzüne gönderilmiş son kitap ve son din islamdır. Allah yahudiliği ve hristiyanlığı onlara gönderdiği kitabı değiştirdiği ve kafalarına göre kurallar koyduğu için ellerinden aldı
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Bir tarafta kafirleri öldürün diyen bir kitap var bir tarafta sevgi bir çok günahi örter diyen bir kitap var bok olamaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılkardeş boşujna okuma zamanında tevratıda incilide okudum incil dediğin H. Z İSA ALEHHİSELAMA gönderilmiş olan vahiy değildir. putperestlerin İSA ALEYHİSELAM adına yazdıkları vede havarilerin üzerine attıkları bir biyografi kitabıdır ayrıca konudua kaldır çünkü burdaki hristiyan arkadaşlarla saatlerce tartışırsın. ben çok delil gösterdim anlamıyolar boşver kafa yorma bildiğin hikaye kitabı onlar ezop masallarını dinle daha iyidir
01 Yorumla
Soran+1 yılyok kardeşim saygısızlık ettiğimiz yok kimseye biz sadece kendi görüşümüzü belli ettik incilide okusunlar kuranıda karşılaştırsınlar bakayım oda sonra hangisi gerçek ve Allah tarafından gönderilmiş kitap anlarlar aklı olan anlar yani :) salla ister inanır ister inanmazlar kendileri kaybeder
+1 yılşimdi incil kuran ve tevrat gibi şeriat yani nasıl desem fıtrata dayalı bir kitap degildir çnkü islama göre kuran gökten indi öyle deilmi? ama hrsitiyanlara göre havariler isanın hayatını incile yazdı incil bu sen incilde kural hüküm vs arıyosan hrsitiyanlar eski ahitede tabidir yani eski ahit ve yeni ahit sen yeni ahit okumuşsun
03 Yorumla
Soran+1 yılkardeş 4 farklı incil var hangi birisi doğru Allah aşkına söylesene bana? okudum ve ilgimi çeken bişey bulamadım... hristiyan olabilirsin eyvalalh herkesin görüşüne saygımız var elhamdülillah
- +1 yıl
ee pavlus öyle demiyor ama? ahitten sünnetide çıkaran o putperest degilmiydi? incil bir biyografi kitabıdır putperestler tarafından yazılmış havarilerin üzerine atılmış en büyük iftiradır
- +1 yıl
4 farklı inci var evet ama şöle hani kuran bir bütündür ya incilde böle bişey söz konusu değil çünkü 4 insan isa ile ilgili kitap yazdı hepsi bu ayrıca ben hristiyan deilim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılbir video izlemiştim eğer tekrar bulursam linkini atarım.. incilde bilime aykırı bir çok bölüm var.. KUR'AN da ise hiç bir şekilde bilim müdahale edemiyor..
22 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim yahudinin birisi onların ibadet büyüklrine ne diyor bilmiyorum ama bizim şimdiki dinayet başkanı gibi onlarda da bir önemli adam İslam geleceğin dinidir diyor ve hristiyanlık şuanda bitti zaten son rollerini oynuyor
- +1 yıl
Aynen öyle..
ama değiştirmişler işte öyle değilmişki ondada kuranda yazan şeyler yazıyomuş sonuçta allahın kitabı oda
11 Yorumla
Soran+1 yılDeğiştirdikleri için Allah dinlerini ellerinden aldıya zaten son din olarak ta İslamı gönderdi yeryüzüne
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. incili bende okudum çok saçma açıkçası ama ayet kırıntıları var tabiki, kurana en yakın kitap tevrattır tevratıda oku bak.
03 Yorumla- +1 yıl
tevratmı şaka yapıyorsun peygamberlere türlü türlü iftiralar atıyolar ALLAHI aciz yerine koyuyolar ALLAH gelmişte yıkanmışta haşa Musa alehhiselamla yemek yemişlerde yahudilerin ALLAH inancı yiyen içne bir insan modeilidir vede tevraatta acayip dehşet vahşet ayetleri var yuh dersin yani
Soran+1 yılhepsi değiştirildi kardeşim ve bunların üzerine Allah cc da yahudilerin ve hristiyanların dinlerini ellerin aldı işte son din islamdır. isteyen inanır isteyen inanmaz
Bunu hristiyanlarda söylüyor zaten kendileride henüz açıklayabilmiş değiller bunu. kuranın her kelimesi kanıtlanabilir çok şükür :)
04 Yorumla
Soran+1 yılEllahdülillah müslümanız Haham da diyor zaten islam geleceğin dinidir maalesef ama cahiller bunubgöremiyor islamı kekelemek için bugün orta doğuda olduğu gibi Amerika ve İsrail ışid gibi örgütleri kurup İslam adına katliam yaptıklarını öne sürüyorlar. Anca böyle önüne geçmeye çalışıyor müslümanları diğer insanlara terörist göstermek istiyorlar medya yoluyla ama aklı olan insanları kandıramıyorlar :) Allah oyunlarını ve tuzaklarını kafirlerin başlarına versin
Soran+1 yılVaay osmanlı tarihini bilen ve seven bir kız helal dostum senin gibi sine rastlamak zor açıkcası. Konumuna dönelim dediğin gibi osmanlı 3 kıtaya hükmetti ve islamın sancağını 3 kıtada dalgalandırdı Allah a sükür. Öyle kahraman bir neslin evlatları olmaktan gurur diyoruz Allah onlardan razı olsun
+1 yılYa zaten İncil`i din adamları tamamladı çünkü din tamamlanamadan İsa öldü. .
Tevrat`ı öneririm onu oku. .06 Yorumla
Soran+1 yılonuda okuycam o değiştirildi eminim hani bu dinlerin değişmesi üzerine Allah hristiyanlığı ve yahudiliği ellerinden aldı ve son din olarak yeryüzüne islamı gönderdi şöyle söyleyim de islam inancında ölen isa değildir onun süretinde başka birisidir isa gökyüzüne çekilmiştir ve kıyamet kopmasına yakın yeryüzüne inecek ve insanları islam a davet edecek.
- +1 yıl
Öyle bişey yok bahsettiğin olay (İsa olayı) İslamcıların bir uyduruğudur. .
İslam dinine gelince bozulmuş, uyduruk bir dindir Tevrat hakkında kimse bişey konuşamıyor dikkat ettiysen çünkü kimse bişey bilmiyor veya bilemiyor, bilen zaten gerçeği görür. .
Soran+1 yılkardeş ben müslümanım ve benim dinim yeryüzündeki son dindir değiştirdiniz tevratı ALLAH ta elinizden aldı dininizi fikirlerine kendine sakla adam akıllı konus bir dine karşı. Kuran son kitapdır ve islam son dindir bunu mezarın altına girdiğin bigün sende anlarsın yahudilerin bugün filistinde yaptıkları ne ulan? İslama göre bir insanı sebepsiz yere öldürmek bütün insanlığı öldürmektir diyceksin bugün suriyede Işid in yaptığı ne ışid dediğin grup amerika ve israil oyunundur islam geleceğin dininir ve islamı kötü göstermek için bir grup kurdular adını da ışid koydular sebep ne islamı kötü göstermek ve terorist din olarak algılatma böylece önüne geçmek Işidin başındaki adam ebu bekir el bağdadi de mosad ajanı çıktı ahh olum ahh sizin o un ufak beyinleriniz islamı ve kuranın büyüklüğünü algılıycak düzeyde değil ancaboş laf yaparsın bak bakıyım haham ne diyor kendi gözlerinle gör kendi kulaklarınla duy Geçemiyceksiniz önüne zaferin islamın olucak!
https://www.youtube.com/watch?v=B5e6adxxGzc
Soran+1 yılboşuna laf yapıpta kendini yorma derim boşa konusup kendini yorma ve küçük duruma düşürme haham noktayı koydu zafer islamın ! hadi Allah a emaent ol Allah ıslah eylesin seni ve birdaha yorum yapıcaksan düşünerek ve araştırmaya bağlı doğru yorum yapki birdaha küçük duruma düşme hadi eyvallah
- +1 yıl
Boş veya sınırlandırılmış beyinle yorum yapılmaz, sunduğun bilgilerin tamamı "komplo teorisi" her açıdan belgelerle çürütebilirim. .
Soran+1 yılyalan yanlış bilgi yok olum dansözlükl sizin işiniz sen önce bir git beynini geliştir gel sonra islamı eleştir. İslam büyüyor bilader ne buna yahudilerin parası durdurmaya yeter nede hristiyanların türlü türlü oyunları yeter son din islamdır ve kıyamet kopana kadarda öyle kalacaktır. sen kendini yalan yanlış bilgielrinle kandırmaya devam et ve benim zamanımıda boşa harcama senin gibi ne anlatırsan anlat kafasına girmiycek ve doğrualrda uzak bir insana harcadığım her vakti heba olmuş sayıyorum yalanlarınla kendini kandırmaya devam et Hahamında dediği gibi Geleceği dini islamdır. Allah Hz. muhammedten razı olsun. Zafer islamındır!
Papazlar yazmız zaten ne kadar Mantıklı ve gzüel oalbilirki? 70 küsğr İncilden 4 taneye indiriyolar Zorla.. Her önğüne glen incil yazmışşş. ç.. O yüzden Son din İslam geliyor uaaa
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah yahudilerin ve hristiyanların dinini insanlar tarafından değiştirildiği için ellerinden aldı
Kişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı. incille oynandığı açık ya onu insanlar kendilerine göre değiştirmişler
010 Yorumla
Soran+1 yıltevrat da aynı şekilde yaradan hristiyanlığı ve yahudiliği onlara gönderdiği kitapları değiştirdiği için ellerinden aldı ve son din olarak yeryüzüne islamı gönderdi
Soran+1 yılonuda değiştirmişlerdir israiloğulları çok lanet bir milelt
Soran+1 yılnediyor Allah zenginliği istediğime İlmi isteyene veririm diyor sende oku sende ilim kazan iş kişinin kendisinden bitiyor diyceksin ki şimdi Alalh neden yahudilere zenginliği verdi.. Allah dünyayı onlara Ahireti bize verdi bu dünyada rahat yaşayıp rahat ölüceklerde öteki tarafda müslümanlara yaptıklarını acı acı ödüycekler şüphen olmasın
Soran+1 yılabi şimdi israiloğulları Allah ın belası bir kavim bugün bakarsan avrupa ve hristiyanlarda zengin onlar kadar olmasada.. Nede olsa bu dünya bir imtihan dünyası deme? Bizim imtihan edildiğimiz gibi onlarda imtihan ediliyor onların imtihanıda parayla kimisinin yoksulluklar aslı olan bu taraf değil ahiret hayatı bizim peygamberimizde fakirdi yemeye ekmek bulamadığı zamanlar oldu bunları göz ardı etmeyelim. daha fazlasınıda Allah bilir
Soran+1 yıltarih sahnesini aç araştır kardeşim yaptıkları ortada :) ben bilgilerime dayalı konusuyorum herşey en iyisini Allah bilir ama bu konuda söylenmiş sözler olunca insan haliyle fikir yürütebiliyor ki bundada bir sakınca göremiyorum
Harikasın nasıl okudun nerede buldun? Masal kitaplarını severim :D
02 Yorumla
Soran+1 yılBoş ver gelip burada bide saygısızlık ediyorlar diyecekler salla
Ona inanıyolar işte :D
02 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim Allah yahudiliği ve hristiyanlığı rahat durmadıkları için ve onlara gönderdiği kitabı değiştirdikleri için elllerinden aldı ve son olarakda islamı gönderdi. yeryüzündeki son din islamdır isteyen inanır isteyen inanmaz ama belli insan tarafından değiştirildiği.. neyse
- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılHiç okumadım merakta etmiyorum açıkcası :)
01 Yorumla
Soran+1 yılboş ver okuma kardeşim besbelli insan tarafından değiştirildiği tabi ama herkesin görüşüne saygımız var neyse :)
Kuran okudunmu peki
025 Yorumla
Soran+1 yıl2 defa hatim ettim
Soran+1 yıltürkçe ve arapça 2 sinide
- +1 yıl
kuranın meali değil tefsiri okuyup anlaşılır meal ayetin Türkçe karşılığını verir anlamını değil
Soran+1 yılhem tefsir hem meal 2 side var bir kitapda. ne saçmalıyon olum sen nerde yazıyor kuranda öyle bişey söyle bakıyım?
Soran+1 yılben niye göremedim? boş beleşden laf yapıp kafanıza göre kelime uydurup ortalığa atmayın
Soran+1 yılvallaha dediğine hiç bir yerde rastlamadım kardeş bence uyduruyosun büyük ihtimal hristiyansın burada islam a kusur arıyosun yazdıklarımdan dolayı. sana baştada dediğim gibi bu benim görüşüm senin veya bir başkasının inancına saygısızlık etmedik etmeyizde okey? sana gelince bir laf atıyosun ortaya kanıtlıyamıyosun bari halen onun mücadelesi verme güzel kardeşim hadi iyi geceler sana fazla yorma kendini
Soran+1 yılne alaka şimdi burada incil okumayın diye bir ayet var mı veya bir söz? Allah aşkına
Soran+1 yılulan kardeşim incili okuyorsun ve bilgi sahibi oluyorsun bir inanç hakkında ki senin ve diğer dine mensup insanların inançları arasındaki gerçekleri görebilesin diye okudukça bilgin artıyor ki bilgin artıkça yorum yaptığın zaman daha sağlıklı ve kendinden emin yorumlar yapabiliyorsun. Allah cc ilk emri ne OKU diiyor oku ki geçrekleri göresin oukmazsan cahil kalırsın ve fazla bilgininde zararı olmaz bu hususta bu sana göre boş iş olabilir bana sorarsan hiçde öyle bişey değil haliyle boşa zamanda harcamış olmuyorsun yani anladın mı güzel kardeşim? ortaya bir laf atıyorsun bari arkadasında adam akıllı dur sağlam kanıtlar sun yok gerçeklik payı yoksa söylediklerinin kapa çenini otur aşya ki kendini daha fazla rezil etme neyse daha fazla yorma bence kendini Hadi Allah rahatlık versin
Soran+1 yılsağlıklık düşünemiyorsun benim dinimdede Allah ın emri OKu diyor bir konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsam veya gerçekleri görmek istiyorsan okuycaksın ki ağzın boşa laf yapmıycak boşa laf sallamıycaksın senin burada boşa çene laflatası yaptığın gibi o beynin kullan arada dostum boşuna hamallığı yapma yararınnı görürsün emin ol
Soran+1 yılAllah katında gönderilmiş son din İslamdır! Sen ister inan veya ister inanma dinde zorlama yoktur. Herkezin inancı kendine senin inancınada kimse burada saygısızlık veya kusur etmedi boşuna gelipte laf ebeliğ yapma burada parmaklarını boşa yoruyosun konustukça batıyorsun dostum
Soran+1 yıll*n ne idugu belirsiz bir yazı diyenmi oldu onun incili okumakla veya incili okuyup boşa zaman harcamakla ne alakası var ayar etme adamı. Allah ın ilk emridir OKU okuycaksın ve gerçekleri göreceksin neden değiştirilmiş yaradan neden dinlerini ellerinden almış başkalarının inancı hakkında yorum yaparken okuyasın ki doğru yorum yapasın okumazsan cahil kalırsın haliyle cahillerin yaptığı gibi boşa kürek çekersin kuru laf gürültülüğü yaparsın senin burada yaptığın gibi anlamamak ısrar ediyosun umrumdada değil açıkcası. bende görüşümü bildirdim burada boş yere laf kalabalığı yapma o zaman.
Cahillerle tartışmaya girmeyin, zira ben hiç yenemedim..!"(halinden ne olduğun belli oluyor az kullan o beynini aslan)
-NECİP FAZIL KISAKÜREK !
Hadi iyi geceler Allah ıslah eylesin seni
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat