5 yıldır depresyondayım. Mutlu olmak istiyorum.
1 ay
Kendimi depresif hissediyorum, nasıl mutlu olabilirim?

Mutluluk ve mutsuzluk aslında bir seçimdir.
Bunun mutlaka bir sebebi vardır ama sen istemediğin sürece bu depresif halden hiç bir zaman çıkamazsın. İnsan sürekli mutlu olamaz. Sürekli mutlu olsak o zaman da mutluluğun bir anlamı kalmaz.
Hayat zor, yaşamak zor, ayakta ve güçlü kalmak zor. Ama biz bütün bu zorluklara rağmen ayakta durup hayata sıkı sıkı tutunmazsak hayat bize istediğimiz o mutluluğu vermez. Çünkü mutluluk gizli detaylarda gizlidir. O mutluluğu bulmak içinde bu büründüğümüz bu depresif ruh halinden çıkmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor.
Umarım her şey gönlünce olur..
Öncelikle, psikolojik olarak depresyon moduna girmişsin. yani kendini önce o psikolojiden çıkarmalısın mutlu olduğunu düşün öncelikle ve daha sonra bunu uygula yani mutlu olabileceğin her şeyi yap. sevdiğin her şeyi yap kendine vakit ayır kendini sev gez dolaş eğlen önce psikolojik olarak depresyon modundan çıkman gerek.
mutluluk da mutsuzluk da anlık hisler ve hepsi hayatın doğal akışının bir parçası. çağımızın vebası sürekli mutlu olmalıyım takıntısı aslında. sürekli mutlu olacağız, bak herkes çok mutlu, ben neden mutsuzum gibi sorularla kendimizi yiyip bitiriyoruz.
olması gereken, yaşadığımız anları hissedip kıymetini bilmek. mutluluk da mutsuzluk da geldiğinde evet bunu da yaşamalıyım diye kabul edip yola devam edebilmek. yoksa her şey biterken mutlu olmak için ne gerekiyorsa yaptım neden olmuyor hırsıyla daha da mutsuz veda edeceğiz hayata..✍️
Cevap
10Cevap
Bende onaylıyorum
Evet
Anlamadım
Metod derken
Insanlardan uzak bir şekilde yasayamazsin karanlığı göreceksin ki ışığın kıymetini bileceksin
şu an sıcak yatağın değilde enkazın altında olduğunu düşün bir nebze şükreder mutlu olursun kendin için
Merhaba bunun altında yatan farklı neden ve sebepler olmalı
Kendini mutlu edecek şeyler yap mesela alışverişe git ya da hobbilerin varsa onları yap arkadaşlarınla buluş kendini daha iyi hissedersin hem bende depresyondaydım ama bunları yapınca geçti 2 ay sürmüştü sadece
beş yıl az değil. belki de bir yardım alsan senin için çok daha iyi olur
Mesela para harcamak seni mutlu eder mi?
5 yıl azmıs ya
Bende öyleyim
Birbirimize destek olalım mı
Sadece ben değil
Sapık.
Ben sapık değilim
Yine de teşekkür ederim Allah razı olsun hayırlı günler …
mutlu olmak istemen mutlu olmanı sağlar
5 🙄
Ben kendimi bildim bileli öyleyim
Olamazsin
Kaç yaşında başladı
çok zor
Zevk alarak
En İyi Cevap