Öyle bir insan düşünün ki onun gözünde hayatında hiçbir şey yolunda gitmiyor, her şey çok kötü. Pesimist kim deseniz herkes parmağıyla onu işaret eder bence🙄 Bu insan hayatını güzelleştirmek için ne yapmalı? Dövmek çözüm olur mu?
Her duruma negatif yaklaşan, olumsuz düşünen bir insan hayatta mutlu olabilir mi?
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Selamlar,
Hayır maalesef her durumda negatif düşünen bir insan mutlu olamaz. çünkü her zaman için her konuda negatif yani olumsuz düşünecektir. bu da o insanın başarısız olmasına ya da mutsuzluğuna yol açacaktır. aslında ben daha çok gerçekçi bakmak tarafındayım yani olaylara aslında olumlu ya da olumsuz gibi ayırmıyorum. yani hep derler ya bardağın dolu tarafından bak ya da boş tarafından bakıyorsun diye.. ben ise bu durumda realist düşünüyorum ayni gerçekçi. bir olay benim için kötüyse o olayın kötü olduğunu kabul ediyorum. ama düzelmez demek yerine düzelmesi için bir şeyler yapıyorum her zaman. çünkü her durumda negatif düşünmek insana fayda getirmeyebilir. bende bu sırlar her konuda negatifim hatta hiç bir şey yolunda gitmiyor benim için. ama yine beklenti kurmadan yani çok olumlu düşünmeden negatif bakış açımı azaltıyorum... ama şöyle bir şey de olabilir mesela bir insan çok negatif düşünmesine rağmen hayatında şanslıdır ve bir şekilde hiç beklemediği bir anda o insanın mutlu edecek bir şey çıkabilir belki hayatında. yani bu biraz bulunduğunuz konum ya da şansınız ile de ilgili. bazen olumlu da düşünsek olmaz. bazen olumsuz düşünsek de olur. yani aslında hayata bağlı ve bakış açınıza bağlı.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu insanın karakterine ve yaşadığı şeylerden ders çıkarmasına göre değişir ben daha kötü durumdaydım. Çok değil 7 8 yıl öncesine kadar gezen, içen, sorumluluğu olmayan, gecesi gündüzü birbirine girmiş, insanlardan nefret eden biriydim. Keza hala insanlardan nefret ediyorum ama hayatım şu an gayet tıkırında :] Aşk acısıydı, ölüm acısıydı, maddiyattı, dost kazığıydı, okul ve aile hayatıydı bir çok şeyi tecrübe ettim ve bir gün oturup düşündüm nereye kadar böyle gidecek... Tabi kolay süreçler değildi neyse özet olarak kendimi eve kapattım ve ne yapabilirime yoğunlaştım. Nasıl bir hayat beni mutlu eder, hangi meslek bana göre vs. Bu arada bilgisayar bağımlığı da biraz vardı. Dedim bilgisayarla ilgili bir şey olmalı ne olabilir derken iç mimarlığı keşfettim programlarla 3 boyutlu çizimler yapılıyormuş vs. milletin 6 ayda 1 senede öğrenemediği programı 2 3 ayda öğrendim ve üstüne koya koya gittim. Güzel bir arabam, üst düzey bir bilgisayarım ve güzel bir mesleğim var. Artık canım ne isterse onu yapacak pozisyondayım. Demek istediğim istediğin kadar negatif düşün, istediğin kadar olumsuz ol, istediğin kadar intiharın eşiğine gel hiç fark etmez. Kendi değerinin farkına vardığında işler değişiyor. İnsanlara ve hayata inat yaşamak istiyorsun ve bir insan ne yaparsa yapsın kendine yapar.
"Ama hayata hep pozitif bakmalıyız, iyi düşünelim ki iyi olsun." Hayır. Öyle bir şey yok. Olumlu meselelerin varlığı kadar olumsuz meselelerin de varlığı önemlidir. Bana kalırsa burada asıl kıstas realist olmaktan geçer. Bu düzlemde; her iki uç noktalardan birinin varlığı her an vuku bulabilir ancak, öteki uç noktanın oluşmasına bir sebep olmamakla birlikte, gerçekleştiğinde daha hissidilebilir kılınacağı ortamı hazırlar. Aynı mantıkta her iki hava da zaman zaman birbirine baskın olabilse de eninde sonunda karşı hava da belirginleşektir. Bu döngü insanlar bazen fark etmese de sürekli yaşanılan psikolojik bir gerçektir. Çünkü neye çok maruz kalırsan vücut -ister mental bağlamda ister maddesel bağlamda- buna tolerans geliştirir. Çok mutlu olursan, bir süre sonra mutluluk eşiğin yükselmeye başlarken; aynı zamanda tersi olan üzülme eşiğin de düşmeye başlar. Tarafların ruh halleri değişse de mekanikleri değişmez. Yani en pessimist insan bile bir gün mutlu olacaktır, mutluluk eşiğinin düşmesi hasebiyle.
"ışığa sahip olabilmek için karanlığa sahip olmalıyım." Bob Ross Amca
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Her duruma hem olumlu hem de olumsuz yanlarından bakabilmek bence mühim olan. Tek bakış açısı ile bence insanlar başarı elde edemezler. Keyifli geceler..
Hayatta mutlu olması en mümkün olmayan insanlar onlarmış gibi geliyor bana. Güzel bir şey olsa bile muhakkak bir olumsuz taraf buluyorlar. Hayatı güzel bile olsa size öyle bir dert anlatır ki; acırsınız. Böyle bir düşünce tarzı da zamanla gerçekten olumsuzlukları çekmeye başlar.
Çok zor. İnsan neyi düşünüyorsa, her yerde onu görür o yüzden her şeye de negatif, olumsuz yaklaşan biri hayatta sadece negatif, olumsuz şeyleri görecektir.
Her duruma negatif yaklaşan biri genellikle mantıklı olanı, olabilecek ihtimalleri kafasında kurup konuşuyordur. Her olaya negatif bakan biri olarak psikolojisinde kesinlikle sorun vardır mantığı duygusunun önune geçiyordur tıpki ben gibi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayır olamaz; kendisinin caba göstermesi lazım mutlu olmak için