Yoksa gardınız çabucak düşebiliyor mu?

Bakmaya gayret ediyorum, hayat ne getirir bize bilinmiyor, her gün yeni sürprizler ile dolu hayat, tıpkı sürpriz yumurta gibi belirsiz, ama umutluyum, ve ne olursa olsun kahkahalarım tutsak değil hiç bir şey bozamıyor onları.
Kişiden kişiye göre değişebilecek durum. Zira bakış açılarına ‘olumlu’ ya da ‘olumsuz’ gibi anlamlar yükleyen biziz. Yani böyle klişelere girmek istemiyorum ama kime göre olumlu neye göre olumsuz? mesela hayatın gerçeklerinden biri (hatta belki de en büyüğü) olan ölümü, kimine göre yok oluşu düşündüğümüzde, bu bazı insanlar için dehşet vericiyken bazıları için ‘hayatın bir parçası’ diye kabullenilebilen bir durum. Tabii kişinin kendi sonunu kabullenmesinden bahsediyorum burada. Hayata telaşla ve korkuyla sarılmayı olumlu, ölümü kabullenmeyi karamsar ve olumsuz bir bakış olarak da değerlendirebiliriz, aksi de mümkün. Yani bakış açımızı olumlu veya olumsuz olarak anlamlandırmadan önce gerçekçiliğini sorgulamak daha sağlıklı.
İnsanlar hayatta ilk kez kuvözde düşürüyor gardını bence. O ilk ağlayış sonrası toparlanıp çözüm yolları bulmayı öğreniyor. Bence hayat lop lokma olsaydı tadı kalmazdı. Derin bir nefes alıp mental olarak şimdi ben nasıl bir çözüm üretebilirim diye düşünmek zaferi de zevkli kılar. Ama bence burada üç mühim ayrıntı var.1:Kibrine değil, Allah'a güvenmek 2:Başka kimsenin kulhakkini ve ahini almamak.3:Her güzelliğe şükretmek😇😇❤️❤️
Hayata pozitif baktığım gibi etrafımdaki insanlara da baktırmaya çalışıyorum. Hayata pozitif bakarsanız pozitif görürsünüz, negatif bakarsanız her şeyi problem görürsünüz. O yüzden de huzurlu ve mutlu olmak adına pozitif bakabilmek önemli ama bu pozitif bakış da polyannacılık olmamalı. Realiteden de şaşmamalı. Hayalcilik hayata pozitif bakmak demek değildir.
Cevap
12Cevap
Gardım düşsede çabuk kaldırıyorum yerden.
Ben sürekli bir döngü halindeyim pozitif olmaya zorluyorum kendimi, ayağa kalkıyorum aktif oluyorum sonra birşeyler oluyor ve yine salıyorum. Ama bunu kendi içimdr yaşarım kimseye belli etmem. Tek sıkıntı şu aralar aşırı asabi olmam ve hal ve hareketlerimden insanların çıkarımlar yapması 😒
Aslında zor bir soru.
Hayata daima gülümsenebilir mi? Bu imkanı olmayan bir durum nezdimde.
Peki, hayata genelde tebessüm edilebilir mi? Bu akla daha yatkın.
Açıkçası hayata genel itibariyle tebessüm etmeye gayret eden biriyim. Bana eşlik edenle de az karşılaştım. Genelde takdir edip, sonra da kendine dert ederler bunu :)))
Rabbim en iyisini bilir, hayırlısını versin diyelim.
Her zaman pozitif bakarım. Bunu bilinç altıma kodladim en olumsuz durumda bile var olan o minik ışığı yakalamayı çok iyi bilirim.
Olumsuzlukların aslında en büyük olumlulugu gizledigini farketmek insanın bu hayattaki en büyük silahı
Her olumsuzluk benim daha da ileriye sıcramama neden oldu. Çünkü en iyi şeyleri zor zamanlarda öğrendim.
Pozitif bakıyorum ama hayat bana pek pozitif bakmıyor. Herkes bir şeyi kolayca gidip alırken ben hep mücadele etmek zorunda kalıyorum o can sıkıyor.
Baka baka boynum tutuldu bakıyoruz öyle öyle geldik bu yaşa
Olar
Aslında gülmek için çabalıyorum çünkü üzülsem nereye kadar ya da elime ne geçer neyi değiştirir o yüzden bir kahveden bile zevk almaya mutlu olmaya çalışıyorum 😊
Evet herzaman.
Bazen kötü şeyler oluyor ama yılmıyorum düşersem kalkar devam ederim hayata.
Ağlamakla hayat geçmiyor.
Hayatta her zaman negatif birşeyin içinden bile didik didik pozitifi çıkarırım. Sağlık konuları hariç hiçbir neden gardımı düşüremez :)
Fazlasıyla baktım zamanında hala da zaman zaman bakıyorum bakmayınca da Bi şey olmuyo bakınca da gerçi de neyse işte
Olabildiğince pozitif bir insanım zaten genel yapı itibariyle.. Hayat kısa ve akıp gidiyor.. Keyifli günler..
Her şeye rağmen yüzüm gülüyorsa veyahut umudum hâlâ daha tükenmemişse pozitif düşüncelere, hayata açılan bir pencerem var demektir.
Bakıyorum sayılır olumsuzlara odaklı olsam fazla yaşamam çünkü
hayata tek pozitif bakışım bir gün bu hayatın son bulacak olması
Hayır en ufak bir problemde hemen kötümser olup bütün enerjim bitiyor.
Polyanna tarzı takılıyorum. Arada isyan da etmek iyi geliyor.
Evet hiç kolay şeyler yaşamayan biri olarak özellikle hiçbir şey yaşamamış gibiyim
Bazen bazı durumlarda mümkün olmuyoor malesef, üzerinden zaman geçmesi gerekiyor..
Anı yaşıyorum hayat önüme ne getiriyorsa. Pozitif olmaya çabam yok
Evet her ne kadar içimde koca bir enkaz olsa da halen pozitifim ✨
Hep dolu tarafından bakmaya çalışıyorum vardır bir hayır mutlaka diyorum
Her daim pozitifim ama duygusal olduğum günler hariç.
Evet, pozitif enerji konusunda gayet iyiyim. Olması gereken bu. Karamsarlığı ve negatif enerjiyi sevmiyorum.
Zaman zaman gardım düşse de, çoğunlukla hayata pozitif bakıyorum. Biraz idealist ve iyimser biriyim. İmkansıza inanmıyorum.
pozitif ya da negatif değil, gerçekçi bakıyorum. neyse o yani
Genelde pozitifimdir ama karşıma modumu düşürecek bir angut illaki çıkar
Deniyorum elimden geldiği kadar
Sadece pozitif değil objektif bakmalı. Burası cennet değil, dünya. Burada her şey olur. Ağlamak da gülmek de bizim için. Buna göre yaratılmışız.
Gülemiyorumda gardımda düşmüyor ama arada şu lamba tarzı şok tabancasıyla kendime elektirik veriyorum iyi oluyor
Pozitif bakıyormuş gibi görürüm içimde yusuf yusuf😅
🙏🙏
Bi çok şey yaşadım ağladığım yıkıldığım oldu ama diğer gün uyandığımda gülmeyi başarmıştım
Elimden geldiğince Ewt bakabiliyorum % 75 pozitif bakabiliyorum ve gülebiliyorum 🙂😅
Tabii ki, yaşadığın kötü şeyleri umursamazkıktan gelip 1 günde unuturum
Pozitif bakılacak bir tarafı kaldıysa tâbi ki.
Her konuda pozitif olamıyorum
Evet, ben her zaman pozitif bakmaya çalışırım🙃
Bazen her şeye rağmen bakıyorum.
Her şeye rağmen evettt
Bakmaya çalışıyorum diyelim.
Hayatta bana pozitif bakacaksa olabilir
Pozitif bakmaya çalışıyorum diyelim
bakıyorum ama bıktımm
Hayata pozitif bakabiliyorum
Olumlu düşünmeyi ve öyle görmeyi seviyorum.
çabuk düşer ve berbat bir şey
Yok maalesef gulemem, depresyona meyilliyim.
Hiç negatiflik yok gibi🤷♀️
Deniyorum ama pek beceremiyorum.
Bakmaya çalışıyorum
Mecburum umut fakirin ekmeği
Z kuşağı gibi bakıyorum hayata...
Bu aralar bakıyorum😂
şükretmeyi bildiğim için evet..
Evet, karamsarlığa düşmem kolay kolay.
evet
Dıştan gülüyorum
Bazen
çoook aw