Eskisi gibi hissediyorum, sizce neden veya çözümü var mı?

Hepinize selamm, yaklaşık 2 yıl önce bir iftira nedeniyle çok üzücü seyler yasadım. Ailemden çok siddet ve zorbalık gördüm. Haklı olduğumu bir türlü kanıtlayamadım ve çok katı oldular bana karşı. Her sey böyle giderken bir de birinden çok ama çok hoşlandım. Ve onun herkesten farklı olduğunu düsünürken o da herkesin bana hep yaptığı gibi kullanıp attı beni.
Bu durum beni çok üzerken haklılığım kanıtlandı. Ben rahatlama beklerken çok sert bir intikam duygusu ve öfke hissetmeye başladım. O güne kadar sanki hiç bu kadar sinirlenmemiştim. Eskiden sinirlenince ya ağlardım ya da kaçar gider sakinleşip gelirdim ama simdi zarar vermem hiç önemli değildi (sinirli olduğum kişiye) eski neşem ve mutluluğum yok ve evet çok şükür pek şeye sahip olsam da tam olarak neyle mutlu olurum bilmiyorum. Sadece öfkeliyim ve bu beni gün gectikçe daha sahte, sinirli ve daha kendini beğenmişliğe kayan bir duruma doğru gidiyor. Eskiden daha sevecen, içtendim ve dogru insanlarla doğru arkadaşlıklar, doğru ve içten, birbiirmize güvenebileceğim bir ilişki isterdim. Şimdi ilişki bile istemiyorum güvene dair gram ümidim yok gibi. Herkese karşı. Bu durum bazen iyi gibi olsa da iyi mi bilmiyorum. Ya da ne yapmalıyım. Yanıtlayın bakalım :)
Eskisi gibi hissediyorum, sizce neden veya çözümü var mı?