Sonunda 🥳
Depresyondan nasıl çıkıyorsunuz?

Sonunda 🥳
Yaptığınız bi şeyler var mi..
Yataktan çıkası gelmiyor insanın
Depresyon insanın bütün hayat enerjisini alıp, geriye sadece olumsuz duyguları bırakır ve onun dışında hiçbir duygunun tutunmasına müsade etmez. Bu hayatta aşılmayacak şey yoktur. Yeter ki kendinize karşı güveniniz olsun.
Depresyon içerisinde olabilirsiniz sadece bu durumu çok büyütüp korkulacak bir hal aldırmayın. Çünkü korkular bizleri bir adım ileri değil geriye doğru ilerletir. Sonsuza kadar depresyonun içerisinde olacakmışsın gibi düşünme, her şeyin bir sonu vardır. Bizler sadece o sona yaklaşmak için işleri biraz hızlandırmamız gerekir. Örneğin; dışarı çıkabilirsiniz. Bu basit gibi görünen ama sizin o konfor alanından çıkıp biraz gezmek ve yeni yüzler görmek biraz olsun iyi gelecektir. Çünkü oturmakla sonuç elde edemezsiniz ancak dışarı çıkmakla, arkadaşlarınla iletişim içerisinde olmakla bir şeyler elde edersiniz. Bir işi yaparken ben mutsuzum ve hep öyle olacağım kafasında yaparsanız o zaman siz bir yol kat edemezsiniz. Çünkü ne yaptığın önemli değildir, hangi duyguyla yaptığın önemlidir. Sen kendini olumsuz yönde kodlarsan o yöne doğru çekilirsin.
Katılıyorum çok doğru konustunuz
Selamlar,
Depresyondan çıkmanın birçok farklı yolu vardır. Bu insansan insana ve içinde bulunduğu duruma göre değişiklik gösterir. Geçmişe takılı kalmayın. Geçmiş hatalar üzerinde durup problem odaklı yaklaşmayın. Olumlu duygu ifadelerini artırın.
Negatif anlamda duygu ve düşüncelerinizi yerinde ve zamanında, uygun dozda ifade etmekten kaçınmayın. Unutmayın ki zamanında sergilenen uygun ifade ve aktif davranış, birikimi engelleyecek ve küçük artçı depremler büyük depremin önüne geçecektir.
Bu süreçte illaki dalgalanmalar olabilir ve zaman zaman depresif belirtilerde artış görülebilir. Bunu normal karşılayın. Sevdikleriniz ile beraber vakit geçirmeleri önemlidir. Zaman geçirme ev içerisinde ufak bir aktivite ile sağlanabileceği gibi ev dışında da yapılan aktiviteler ile de sağlanabilir. Mutlaka bir uzmandan destek alın.
Cevap
15Cevap
Depresyonda çıktığını da girdiğini de çok anlamayan biriyim değişken bir ruh halim var çünkü
Üniversite okuyor musunuz? Okul arkadaşlarınızla dışarı çıkın eğlenin tek başınıza birşeyler yapmak istiyorsanız evde meditasyon yoga yapabilirsiniz dizi film izleyebilirsiniz kitap okuyabilirsiniz üniversite okumuyorsanız çalışmaya başlarsanız ya da kurslara katılmanız sizin için iyi olacaktır kafa boş oldu mu takar bir uğraşınız olsun zaman nasıl geçer anlamazsınız bile ben depresyonda olduğum zaman arkadaş eksiğim vardı eski arkadaşlarımı çok özlüyordum sonra bir kızla tanıştım yakın arkadaş olduk o zaman depresyondan çıkmıştım arkadaşlığımız 1 sene sürdükten sonrada beni sattı olmadı psikolojik destek alabilirsiniz buda size iyi gelecektir😊
Seni eve bağlayan zincirin ta kendisidir depresyon.. o zinciri kırıp kendini birkaç gün dışarı sosyal hayata salarsan (gezmek. alisverisyapmak. sinema. doga. piknik ne varsa) oh be diceksin.. denemesi bedava..
Ruhu depresyonda ise ya
Rahatlama meditasyonları yap, müzik dinle, istemesen de dışarı gezmeye hava almaya çık. YouTube dan iyi psikologları izleyerek de bu süreci atlatabilirsin.
@hotforcrime güzel kızım
Aynen öyle, çok severek takip ediyorum kendisini. Adam psikoloji konusunda duayen. Onun sayesinde anksiyetemi yendim, duygularıma bakış açım değişti.
Teşekkürler zaten bi kaç psikolog takip ediyorum
@71_li_ hangi bilimsel bilgi veya herhangi bir şey kanıtlamıştır misin? Sanmıyorum çünkü
Fahrettin Koca adını verdiğim bir tekniğim var...
Depresyonla mücadelenin yolu girmemektir...
O yüzden mottom vur mabadına rahvan gitsin
Yürüyüşe çık. Çok kötüysen hislerini anlamlandırmaya çalış. Çok çok kötüysen çalışma, başka şeyler düşün. Benim tecrübelerim bunlar. Eklemek istediğin bir şey olursa yaz 😅
Ne kadar ciddi bir durumda olduğuna bağlı.. ilaçları cok kötü degilssn kullanma
Psikiyatri belirliyor diye biliyorum onu zaten
Evet var seni o yatağa bağlayan şey aslında şeytan vesvesesi ve en büyük düşmanın nefsin olduğunu aklımna getkr ve bismillah diyip kalk ben çok denedim oldu
Çıkamadım. cikamiyorum. kendi içimde debeleniyorum nasıl çıkarım bilmiyorum bende.
Hayat böyle geçmez çok yanlış
O yüzden sordum arada her insan bu modda olabiliyor
Şifa enerjileri iyi hissettirecektir
Hayatın tümü bize kolaylıkla neşeyle ihtişamlar gelir size iyi gelen kişilerle konuşun 🙏🏻
Depresyondan değilde, yataktan çıkmak için kendimi ikna etme şeklim
Sigara kahve fikri.
Lityum temiz hava hareket
Hiç çıkamıyorum maalesef
Antideprasan kullanan biri olarak yazıyorum cidden şu s. ktiğim depresyonundan nasıl çıkılır? Bilen varsa beni aydınlatsın bir zahmet.
İlaçları bıraksam dahada kötü olucam kafan mı güzel?
@71_li_ lazım ki yazmışlar değil mi ona göre bile gramaj belirleniyor ne unvanla bunu diyebiliyor musun merak ediyorum
depresyon fiziksel bir halin ruhsala yapismasidir cikamazsin fizigin kotuyse
Saçmalamayın yaa 1.80 boyunda 60 kiloyum fiziğimin neyi kötü? Ben ailem yüzünden antideprasan kullanıyorum mal mısınız
Uyuyarak müzik dinlemek film izlemek
Bence bunlar daha depresif yapıyor
Düşünürek izleme o anın tadını çıkar
Denerim
Dene
Çıkmaya çalışmamaktayım, zamanla geçiyor.
Ama o zamanı en kısa şekilde yapmak lazım iste
Kendiliginden geçiyo
Psikoloğa giderek
Hiç girmedim ki
En İyi Cevap