Güven yeniden kazanılabilen bir şey mi?
Siz güveni kaybettiğiniz bir ilişkiye devam eder miydiniz?
Siz güveni kaybettiğiniz bir ilişkiye devam eder miydiniz?
Selamlar,
Bana göre burada önemli olan şeylerin başında o güvenin nasıl kaybolduğudur. Eğer ortada gerçek anlamda yıkıcı bir ihanet durumu varsa. Bu güvenin tekrardan kazanılması en azından benim adıma imkansız bir durumdur.
Fakat hepimiz insanız hayatımız boyunca ufak tefek hatalar yapabiliyoruz. Bu hatalar yüzünden insan kaybetmeye gerek yok bana göre herkes en azından ikinci bir şansı hak eder. Ayrıca ikinci şansı verdiğiniz insanlara eskisi kadar yakın ve samimi olmak imkansız hali geliyor. Mutlaka arada bir soğukluk yaşanıyor.
Güven bana kalırsa tek bir anlama gelmiyor. Güvenin çeşitleri vardır. Örnek veriyorum birine sır verme konusunda güvenirken, başka birine seni yarı yolda bırakmayacağı konusunda güvenirsin. Bu örnekler tabii ki arttırılabilir. Güven ise hangi türü olursa olsun elbette tekrar kazanılabilir. Sonuçta hepimiz insanız hata yapabiliriz. Klişe olacak ama önemli olan gerçekten bu hatadan ders çıkarmak, içten bir şekilde pişman olmak, sonuçlarını görmek ve tekrar etmemeye çabalamaktır. Son olarak; istisnai büyük hatalar tabii ki olmamalı. Bu koşullar oluştuğunda tekrar bir arkadaşlık veya aşk ilişkisi olabilir elbette
Teşekkür ederim 🌸
Güven kaybedildiyse demek ki daha önce güvenmişsinizdir. Yani güvendiğiniz kişi güveninizi kırdıysa yeniden güvendiğinizde yeniden kırabilme ihtimali her zaman var. Bunun garantisini kimse veremez ve bu kişi de her zaman bunun farkında olarak yaşar. Kısacası bir daha asla tam olarak güvenemez. Bitti gitti o iş artık.
Merhaba, bence çok zor da olsa kazanılabilir ama güveni kim kaybettirdiyse bayağı bir uğraşması gerekiyor yani öyle böyle değil. Sabırla ve pes etmeden büyük bir özveri göstermesi lazım. Ben güveni kaybettiğim bir ilişkiye devam etmezdim yani büyük konuşmayım ama kolay kolay güvenemezdim artık. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
11Cevap
Hayır. Güvenin olmadığı yer de her şey biter. Ağzınla kuş tutsan yine olmaz. O şüphe girdi ve inanç bitti ise bir kere geri dönüşü mümkün değil.
Bence çok zor
Çok zor heleki benim için hastalık derecesinde bazen güvenmeyebiliyorum
Yani hersey ap açık ortadadır ama hala rahat etmediğim bir durum vardır çünkü
Bir kere zedelenmiştir dönüşü zor
güven yeniden kazanılabilir , önemli olan karşınızdaki insanın samimiyetine üzüntüsüne inanmak.
Bu çok zor bir şey.. Tekrar emin olmak, ikna etmek, o ön yargıyı silmek büyük iş..
Kazanılmaz, bir defa yıkılan gurur bir daha toparlanamaz, ne yaparsa yapsın ya da yap, bir insan neyse odur.
Güven kaybedilmesi kolay kazanılması zor bir kavramdır o yüzden bir kere kaybedilince aynı güveni aynı kişiye duyamayız
Güven kazanılan değil kendiliğinden oluşan bi şeydir
Guvendimiz daglara kar yagdi derken karın icinden çicek açı veriyor iste :)
Kaybettiğin güveni aynı kişide aramassın yani ahdjaja
Bence kazanılmaz en ufak bir düşüncede o güvensizlik gelir aklına kolay tamir olmuyor kırılan güven
güveni ne konuda kaybettiğine bağlı. Aldatma gibi bi mevzu ise kazanılmaz bence.
Kumar masası değil ki kaybedince sil baştan başlasın
Güven tek kullanımlıktir gittimi gelmez
Güven tek kullanımlıktır.. Sonrası hep şüphe.
Karşındakinin gayret ve cabasına bakar
Kazanılır ama aynı güven olmaz
Kazanılmaz hep bir şüphe kalır
Asla kazanılmaz her insanın 1 şansı var bende
Güven tek kullanımlıktır
Haykr bemce çok zor
ne yapıp güvenimi kaybetmeme bağlı
Hayir
Hayır
Kazanilabilir
Tabiki kazanılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?