Merhabalar Herkese 🌸

Pek çok kişi, bir insanın kendisiyle dalga geçebilmesinin bir öz güven alameti olduğunu söyler.
Fakat kimileri de, bunun altta yatan öz güvensizlikler kaynaklı olduğunu iddia eder.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Merhabalar Herkese 🌸

Pek çok kişi, bir insanın kendisiyle dalga geçebilmesinin bir öz güven alameti olduğunu söyler.
Fakat kimileri de, bunun altta yatan öz güvensizlikler kaynaklı olduğunu iddia eder.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Kişi kendini biliyorsa, kendisiyle dalga geçmesi özgüvendir. Bu dışarıdaki insanlara şu imajı verir; kusurlarımın farkındayım ve onlarla mutluyum. Bunu bilen kişiler ona göre davranır. Yorumlarda birisi özgüvensizlik demiş insanlarda dalga geçer demiş. İnsan kendisiylr dalga geçiyor diye karşıdakininde dalga geçebileceği anlamına gelmez bu saygısızlıktır. Burada durumun özgüvenle veya güvensizlikle alakası yoktur bence..
Bu her yerde olmamalı. Girdiği her ortamda kendisiyle dalga geçiyorsa farklı bir sıkıntı vardır demektir. Her şey yerli yerinde güzel insanın kendisiyle barışık olması çok önemli fakat bunu herkese gösterme çabası gereksiz bana göre. Yeri gelir bir şaka yapılır o an çok uygundur yapar geçersin bu özgüvendir. Çünkü karşı tarafta aklında soru işareti bırakmazsın. Ama diğer türlü nanay
Dalga konusunun ağırlığına göre değişiyor. Mesela bir hata yaptıysa o hatadan dolayı kendisiyle hafif şekilde dalga geçebiliyorsa bu o insanın özgüvenli olduğunu gösterir. Fakat ağır ve negatif telkinler barındırıyorsa orada bir sıkıntı var demektir
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Kendisiyle aşırı derecede dalga geçmek ve zerre kadar bile dalga geçememek/ kendisini aşırı ciddiye almak; ikisi de özgüvensizlik ve kompleks belirtileridir. Dengeli bi tutum ve tavır elzem daima. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Cevap
11Cevap
Özgüven göstergesidir kendinle dalga geçmek. Kişi kendini tüm özellikleri ile birlikte tanıyıp kabul etmeli. Olumsuz ve komik yanlarını da eğlenceli bulabilir ve bununla alay edebilir.
Ben geçiyorum ne olduğunu hiç düşünmedim
Öz güvendir ama kendine şaka yapmak ile kendini küçük görmek ayrı konulardır. bende kendimle sürekli dalga geçiyorum. mesela biri beni eleştirirse güler geçerim ciddiye bile almam. yeri gelir kendimle de dalga geçiyorum. çünkü kendime güveniyorum yani şakalara çok anlam yüklemiyorum. bazı kişiler alıngan oluyor şakaları kaldıramıyor
Bu Ap. talligini daha ne kadar sürdüreceksin diye sorarım kendime. Acıdığım yardım etmek istediğim insanlar oldu. sonuç ne oldu biliyor musun Bana askintı oldular. Ona cinsel yönden yaklaştığımı sandılar. Bunu söylemek istemezdim ama bu kadar rezil insanlar var.
Nasıl yani?
Acıma fakire diye başlayan bir söz var
Öz güven olabilir ama olmaya da bilir. O anki tavırları her şeyi gösterir. Ama başkalarının yanında kendin hakkında olumsuz şeyler soylememelisin. Kendi kendine kalınca istediğini de ama farkına vararak. Yani nasıl bir tavırla söylüyorsun. Kendine gülüyorsan guveniyorsundur. Ama suçluluk kızgınlık vb varsa bu lafları sen çocukken büyüklerin sana söylemis demektir ve gerçeği yansıtmıyor.
Şimdi insan kendisini özünü biliyorsa ve bununla alakalı da şaka yapabiliyorsa kendisine takılabiliyorsa bence özgüvenlik örneğidir.
Dediğim gibi özünü biliyor çünkü yaptığının davranışlarının farkında. Ama bu değildir ki her zaman takıllsın şaka yapsın. Eğer bunu her konuda yapıyorsa yani kendine hak verdiği yerde yine dalgaya alıyorsa kendini işte özgüven sizi kısmı burada başlıyor.
Bana göre insanın bir duruşu olması gerekiyor. Kendimle ne dalga geçerim. Nede dalga geçilmesine izin veririm.
Özgüvendir kendi ile barısık olmak
Kusurlar ve yetenekler ile
Kabul etmek
Gevşekliktir, düşük karaktersizliktir, kendimle niye dalga geçeyim canım mıyım ben?
Senin adını görünce korkuyorum ajfjsjx
Hahahhaa istersen bir daha sorularına gelmem
Yeter ki sen korkma
Kendim ile şakalaşmayı eleştirmeyi çok iyi yaparım. Kusursuz bir insan değilim elbette benim de hatalarım vardır. Özgüvenimin yerinde olduğunu düşünüyorum
Kendisiyle dalga geçenler, kendisini sevenler kendisiyle barışık kişilerdir. Özgüvenlidirler.
Dalga geçmek değilde kendinin eksik yönlerini görebilmen , öz eleştiri yapabilmen özgüven göstergesidir
özgüvensizlik tabi ki insanlar da kendine böyle davranan kişilere bir süre sonra dalga geçmeye başlar
Yok ben geçerim bazen kendim ile. Şunu böyle yapıyorum bunu böyle yapıyorum şöyleyim böyleyim filan diyerek.
Ben kendimle dalga geçmem ama kendimi çok eleştiririm bunun da öz güvenle pozitif ilişkili olduğunu sanmıyorum çünkü fazlasıyla öz güvensiz biriyim
Kendisiyle dalga geçen kendini hiç beğenmeyen özgüven eksikliği yaşar evet
Kendimle dalga geçiyorum öz güvenim fazlasıyla var aşağılık komplekse sahip değilim🙃
kendimle dalga geçiyorum buna da bayılıyorum. bence özgüvendir
Özgüvendir derler yalniz fazlasi kesinlikle komplekslerini gizlemeye calismaktir diye dusunuyorum.
Çok aşırı olmadığı sürece özgüvendir bence kendini her halinle görüp kusurlanırını bilip gülüp eğlenebilmek güzeldir bir başkasına fırsat vermemek
Özgüven değil bence birşeyleri saklamak
Bence özgüvendir
Tam tersi özgüvenlilik olurdu.
Öz güvensizlik.
Guven
Özgüven
Özgüvendir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?