Genel olarak baktığında reelde bazı insanlar maske takarlar kendilerini başkası gibi gösterirler. Bu bazen olmak istedikleri kişi olur. Bazen de gerçek yüzlerini saklamak için kullandıkları paravan. Belli bir kısım olduğu gibi davranma olgunluğuna sahiptir.
Belli bir olgunluğa gelmeyen insanlar burada anonimliğin verdiği rahatlıkla çok daha rahat ve cüretkar olabiliyor. Siteden örnek verelim. Daha ömrü hayatında bir kadınla muhabbeti olmayan insan burada gelip rahat bir şekilde sarkıntılık yapabiliyor. Ya da farklı resimler atabiliyor. Reelde bunları yapabileceklerini sanmıyorum pek.
Ben sosyal maskeler ardında saklanan bir insanım. Topluma nadiren girerim. Girdiğimde ise mutlaka maskemi de takarım. Yaşantımda konuşkan bir insan değilim. Çok acil bir durum haricinde konuşmayı tercih etmiyorum. Bu özgüvenli olmadığım anlamına gelmiyor elbette.
Sitede maskemi belirli bir noktaya kadar çıkarabiliyorum. Burada, yeteri kadar konuşkan olduğumu görebiliyorum.
Sanalda veya yaşantımda özgüven sahibi olduğumu düşünüyorum. Yaşantımda biraz daha kısıtlıyım. Bu yüzden sanalda daha özgüvenliyim demek istiyorum.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Özgüven var katılıyorum Kendinize sakladığınız aşikar yaşınızı 100 yapmışsınız 😅
Tabiki hayır. Normalde ikinci üçüncü buluşma aşamasına sanalda ilk yorumda ulaşıyorum. Bence sebebi de hoş sohbet birini bulamazsam anında başka birine yorum yapabilmek. Ayrıca yoruma yazdığım için ilk sohbeti başlatan da ben değilim:)
Sanalda farklı olma çabasına girmiyorum neysem oyum. Ancak kimileri sanalda farklı olma çabası içinde olmakla birlikte klavye delikanlılığı yapmakta. Reelde iki kelimeyi bir araya getiremez burada kendisini bir halt sanar.
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle öyle bazıları da vardır ki liseli ergenler gibi çıkışta bekleriz. Misali hshshsh
Reelde daha özgüvenli biriyimdir. Sanalda kendi halimde takılırım genelde. Kimseye bulaşmam.. Dikkatimi çeken biri varsa bir şekilde iletişim kurarım zaten ama daha ağır bir şekilde.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Reelde daha öz güvenliyim. Çünkü reelde jest, mimikler ve hatadan dönme şansım var. Sanalda karşı tarafın yanlış anlaması ve tüm iletişimin bitmesi saniyeler içinde gerçekleşiyor.
Özgüvenim yerin az çok konuşan biriyim normalinde asosyal bir insanım ama sıkıntılarımdan dolayı sosyalleşmiyordum. sanal ile tamamen farklıdır. Sanalda bir kişiye cevap verirken en az 10 dakika düşünüyorumki mantıklı bir cevap verebileyim. Realde böyle bir imkan olmadığı için yüzeysel konuşup gidiyorum.