Özgüvensizlik az mı üzülüncek bişey sizce yoksa çok mu üzülüncek bişey?
Siz olsanız ne kadar üzülürsünüz, her gün üzülür müsünüz?
Siz olsanız ne kadar üzülürsünüz, her gün üzülür müsünüz?
Bende çocukken çok vardı şu anda da var maalesef. Ve evet gerçekten çok kötü bir şey. Başkasına gücü yetmeyen sürekli seni ezmeye falan çalışıp kendince havalı, güçlü olduğunu falan zannediyor. Özgüvenli insanlara tavsiyem şu; Gücünüze güvenip kimseye bulaşmayın, sataşmayın. Benle girdiğim her ortamda dalga geçiliyor ve bazen gerçekten hayatımı riske atıp deliler gibi saldırasım geliyor. Az kaldı zaten en sonunda yapacağım da. Onun dışında çocukluğumdan beri intihar bile düşünüyorum. Gerçekten kimsenin sizin arkadaş ortamında alacağınız aptal övgüler yüzünden üzülmeye hakkı yok kendinize gelin artık!
hayat üzülecek kadar uzun değil yaşamaya bak gülmek umut etmek kadar güzel ne vardır
hayaller ile yaşa hedef koy korkma bir gün olur senin de gerçek olur
bence aynı anda hem çok atılgan olmak isteyip öz güven eksikliğinden dolayı girişim yapamamak, herhangi bir şeye. kendim öyleyim mesela çok böyle insanların içine karışayım fikirlerimi söyleyeyim falan isterim ama yeri gelince asla yapamam. ama elbette bunu kazanmanın yolları da vardır... kendimize inanarak başlamak gibi
Özgüvensizliğe sahip olduğunda sürekli olumsuz düşünürsün, kendini başkaları ile kıyaslarsın, kıskanırsın onları, kendini sevmezsin, hayatı sevmezsin, iş ve aşk hayatın berbat ilerler, arkadaş ilişkilerinde başarısız olursun. Böyle baktığında iyi bir şey mi sence?
Cevap
70Cevap
Öz güvensizlik üzüleceğimiz bir şeyd eğil. Dilediğimiz anda onu tersine çevirebilirz.
1- Öncelikle kendinizi tanıyın ve hiç kimsenin sizden üsttün olmadını bilin.
2- Hayır veya evet demeden önce bunu yapmak veya demek isteyip istemediğinizden emin olun. İstemediğiniz hiç bir şeyi yapmayıjn ve demeyin.
3- Her insan kendi hayatını idame için vardır ve asla kendinizi başkalarını mutlu etmeye adamayın.
4- Gördüğünüğz kadar saygı ve sevgi gösterin.
5- Sizi kıran kişinin yüzüne hayatınızın kapılarını kapatın. Sizi üzen kişileri asla hayatınızda tutmayın.
7- Size olumsuzluklarla gelen kişilere aldırış etmeyin. Kendinize inanın ve yolunuzu çizin. Hayat sizin ve herkes kendi hayatını planlar.
8- İnsanların takdir veya aşağoılamasına takılmayın, siz kendinizi takdir edin veya sorgulayın.
Kızzz kötü bisi tabii... hic bi işe yaramayan yüzüne bakmayacagımız insanlar bi ortama öyle bi özgüvenli giriyor ki onun o aurası enerjisi insanları hayran bırakıyor. Özgüvenin yoksa yapabileceğin seykeri bile yapamazsın her sey beyinde
Özgüvensizlik Hmm Özgüvensizlik Tabiki de üzülünecek bir Şey değil ki Hepimizin başına gelebilir bu Özgüven çekingen olma girintili olmama denir Yani kişi isterse Özgüven yüksek özgüvene girer ve özgüvensizlikten çıkar Öyle Hastalık falan değil yani @xkücükruhx
Üzecek bir şey olduğu kesin. Çoğu zor durumdan zararsız ya da en zarar edecek şekilde sıyrılmanın anahtarıdır özgüven. İkili ilişkilerde hakimiyet ve özfarkındalık getirir.
Eksikliği çoğu zaman sıkıntı maalesef. Ama onsuz yaşayan da çok. Tamamen yaşadığın bulunduğun zaman geçirdiğin ortamla alakalı.
Çok üzülmek çok düşünmek demektir. Bu senin enerjin, motivasyonunla birlikte eksik hissettiğin özgüvenini de toparlamana yani kendini iyileştirmene izin vermez. Kendini sevmeye değer vermeye bir yerden başlamalısın. Ondan öncede o bu şu düşünme an' da kalmaya bak olur mu. Sevgiler... :)
Hayır kendini geliştirerek bu durumu çok güzel atlatabilirsin. Hem daha da özgüvenli olursun.
Hiç yaşamadım ama üzülmezdim herhalde milletin ne dediğini çok kafama takan birisi değilim kendimle barışığım. Ama kötü bir şey değil yapı meselesi.
kişinin kendi öz benliğine saygısı olmuyor özgüvensizlik kötü toplum tarafından sürekli sui istimal edilecek konu. ama bu dna gibi kalıtsal bir durum değil kişi özgüvenini rahatlıkla aşabilir. eğer isterse...
Ben ozguvensiz olduğum için tabi üzülüyorum ama uzulunecek birşey değil aslında çünkü seni seven her halinle sever zaten o yüzden takma kafana sen erdemli olmaya bak.
Gerçekten özgüvensiz misin benim gibi, Yoksa hafif çekingenlik mi var?
Ozguvensiz biriyim ve çekingenlik çocukluktan kalma belki biraz var ama kiloluyum az önce tartıldım 105,5 kilo çıktım.
Diyete başlayacam mecbur
Bence özgüvensiz değilsin. Özgüvensizliğin ne demek olduğunu bilmiyorsun. Özgüvensizlik çekingenliğin ileri boyutudur. Sen çekingenlik belki biraz var diyosun.
Özğüvensizliği özsevgiyle karıştırıyorsun bence
Belki de ama özgüvenim yok diye üzülme egon olmadiktan sonra seni severler egom var diye çok itildim
Egolu olanı sevmezeler bile saygı duyarlar. Ben isterdim egolu olmak
@xkücükruhx saygı bile görmedim ama saygı duyuyorum düşüncene tabi ama şöyle soyleyim sevilmeyecek biri değilsin unutma bu halinle bile güzelsin senin küçük kalbin büyük bir hazine
Küçük kalpler ve küçük ruhlar görünmez. Dürüst olalım biri bile değilim aslında doğru düzgün
kötü bir şey kendimden biliyorum düşün bi şey rica bile edemiyorum çok kötüüü
Gerçekten berbat bir şey... Ben de hala bunu yenmeye çalışıyorum
Üzülürüm ama abartmam. Neden? üzülmek ile özgüven aşılmaz Özgüven inanmakla aşılır.
evet kötü , ne olursa olsun her zaman kendine güvenmelisin
Sen hariç kimseyi bağlamaz bu durum senin hayatını zorlaştırır
Aslında özgüvensizlik ve ya özgüven arasındaki fark şu;
Özgüven kötü bir şey değil, tabi sınırı aşmamak kaydıyla. Özgüveni olmayan insan bir çok yerde zor durumlarla karşılaşır ancak özgüveni fazla olan insan da "ukala" olarak anılır. Ortasını bulmak lazım yani.
Öyle bi şey yok. Cahillik var. Geçmişinde gelen bir sorunu yoksa kimse öz güvensiz değildir. ya cahildir ya tecrübesiz. yanımdaki elemanlarada söylüyorum ama kimse anlamıyor.
Üzülmenin sana bu konuda hicbir faydası yok ki. İstersen kendine kazandırabileceğin bir şey özgüven. Çabala bir şeyler başarmaya başladıkça artacak özgüvenin. Üzülecek bir şey yok.
Belki çok fazla takmaman gereken bir şeydir ama yinede geliştirmen lazım kendini.. Başkalarını kendinden daha özel hissedebilirsin zamanla bu yıpratır insanı.. Kendinle iyi anlaşmaya bak
Bunun için üzülmene gerek yok.özgüven güzel bir şeydir aşk hayatında , okul hayatında, sosyal yaşamda ama fazlası yanlış kararlar aldırabilir. Dozunu iyi ayarla
Bence evet. Özgüvensizlik aşılmazsa veya tedavi edilmezse gün geçtikçe başka psikolojik sorunları da beraberinde getiriyor.
özgüvensizlik kötü çünyü sonradan niye yapmadım dersin , pişmanlık daha kötü tıpkı dilek sayalıoğlunun çektiği gibi
Benim için felaket kötü! Özgüvensizliğim yüzünden sevgilim olmuyor, kızlara açılamıyorum. Özgüvenimi geçmişim yıktı. Toparlayacak halim yok.
değildir bence hayata döndürülmesi şarttır ama günümüzde bence kimse özgüvensiz değil 10 yaşında çocuklar sevgili yapıyor o derece yani.
Benimle en azından birkaç konuşup yazışan özgüvensiz kızlar bir yerden sonra özgüvenli olup çıkıyorlar :)
Bir zamanlar Özgüvensiz biriydim. İnan bana hayatın her alanında sorun teşkil ediyor
Nasıl düzeldin
Özgüvenli olmanın ve kendi irademi sağlayabilecek bir insan olmanın hayallerini kurarak ve gereğini yaparak atlattım. Ama en önemli etken topluluk veya toplu akraba buluşmaları içinde fikrimi beyan etmekle başladı
O zaman seninki basıt bişeydir. Yoksa kendi kendine halledemezsin o sorunu
Keşke basit bir şey olsaydı. Halletmem koca bir zamanımı almazdı. Senin sorunun nedir?
Ve şifa insanın kendisindedir buna inanırım hep
Hem iyi hem kötü aslında ama özgüvenli olmak her zaman iyi
Neresi iye
İyi
Yani boyle kendine has oluyorsun
Çok da üzülünecek bir şey değil sonuçta çoğu kişi özgüvensiz.
Çekingenlik ten bahsetmiyorum özgüvensizlik 30 40 kişide bi anca çıkar
Biliyorum.
Özgüvensizlik hiç iyi birşey değil..
Sosyal olun, kendinizi sevin, kendinizle barışık olun. Kendinize inanıp güvenin.. ozaman özgüven kazanırsınız
insan doğasında yapmadıkları karşı gelebilme gücünü taşır. bunu bilerek kendi hayatını şekillendirme li
Evet berbat bir şey bizzat yaşayan biri olarak söylüyorum
Sen de mi özgüvensizsin
?
Evet
Hiç öyle görünmüyosun ama. Bence hafif çekingenlikle karıştırıyorsun.
Özgüvensizlik üzülünmemesi gereken bir şey. Kişi önce kendisinin ve yaşadığı ortamın farkına varıp kişisel gelişimine odaklanmalı.
Kötü çekimser kalırsın bu da belki önüne gelebicek fırsatları değerlendirememeni sağlar
Tabii kötü bir şey sonuçta kisinin kendi özelliklerinin farkında olmaması demek ve seni geri plana atıyor.
Özgüvensizlik bence kötü bir şey. Ama yine de özgüveninizi artırabilirsiniz.
Özgüvenli olup bir arpa boyu yol katedemeyecek kadar bahtsız olmaktansa özgüvensiz olmak yeğdir.
Kadınlar için bence o kadar da kötü değil. Ama erkekte önemli
Hyr. Özgüvensiz Bi kıza da kimse bakmaz bence.
Neden özgüven sorunu var önce bunu öğrenip ona göre cevap vermek isterim
Tabiki kötü birşey. Üzülmez insan taaki özgüven lazım oluncaya kadar
Evet bazen burun yapısıyla özgüveni yitirebilirsin. Ama aşmak zorundasın
Öz güvensizlik ayaklarının ellerinin ağzının bağlı olması gibi bir durumdur insanı yaşamdan alıkoyar
Çok da kötü bir şey değil. Çok üzülünecek bir şey değil. Her gün üzülmem çünkü yorar beni Ruh!
Fazla özgüvende iyi bisey değil insanı parçalıyor kırıyor
Üzülmeye gerek yok öz güven arttırılabilecek bir durumdur.
Hiç üzülmem üzülmek çare olmuyor. Arttırmanın yollarını ararım.
özgüvensizlik üzülme depresyon belirtileri olabilir.
Üzülmek yerine nasıl aşacağını düşünmelisin , sorun nedir onu bilmelisin.
Kötü birşey insanın hayatını mahveder özgüvensizlik
Özgüvenli olmak iyidir zamanla oluyor zaten yeni ortamlar arkadaşlıklar edindikçe
özgüvensizlik = eziklik bence dünyanın en kötü şeylerinden biri. ama özgüvenin fazlası da kötü. özgüven istiyorsak önce kendimizi sevmek lazım. tip olarak olur huy olarak olur öyle her türlü özgüven gelir
Fazla ozguvenin zararli oldugu kadar ozguven eksikkigide iyi dwgildir hayati kacirabilirsin özguven eksigi bir insanin hayatinda cok piamanlimlar vardir cunki yanlizken kendisine cok hesap sorar
özgüvensizlik iyi değildir. çoğu durumda kendini savunamassın. insanların gözünde değerin olmaz
Evet oyle bir hal aldi ki asagilanmak normal geliyor
Üzülmek tercihim değildir hic bi konuda her hangi eksiģim varsa ve düzeltme imkanim varsa kendime kizarim biri bana kötümü davrandı benim suçum ona o haddi veren benim yani düzeltmek lazim
Hayatta hep kaybeder, başkalarının kazandığını hissedersin…
3 gün üzülür 4 gün mutlu gezerim 🥴
Bu konuda destek alman gerekir derim. Aşırı kitap okumalısın
Kitap oku gelişim Kitaplari olmazsa Psikologa git çözülmeyecek bir şey değil
Üzülmeyi geçtim bunu yaşamamak için bıçak altına yattım. İyi ki de yaptım😁
Özgüven en önemli şey ama neye ozguven duyduğunda önemli
Üzülünecek bir şey değil değiştirilecek bir şey ve kötü bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?