Merhaba 🧡 Kendimi kötü hissettiğimde telkinlerim olur ancak bu tek bir cümleyle sınırlı olmaz. Genelde zorlukla karşılaştığım zamanlarda daha önceki başarılarımı onların üstesinden nasıl geldiğimi hatırlarım. Bunu da başaracaksın derim. Üzüldüğüm anlarda bunu da yaşaman gerekiyor sonuçta karanlık gecelerin sonu aydınlık sabahlardır. Kim bilir seni ne güzellikler bekliyor ki şu an bunu yaşıyorsun derim. Cesarete ihtiyacım olduğunda korkma en kötü ne olabilir ki diye düşünürüm. Kafamda en kötü senaryoyu yazarım ve eee ne var ki bunda derim ve o işe koyulurum. Bunun süresini de çok kısa tutarım çünkü düşündükçe korkunun büyüdüğüne inanıyorum harekete geçmek ve sonuçları takip etmek hep bana daha iyi hissettirmiştir. En sık kullandığım cümle “ Önce yap sonra düşünürsün bir yolunu.” Sanırım ben yaşamın kendisine ve bana getireceklerine çok güveniyorum. 😇
Bir gün bir diyarın kralı vezini çağırmış ona demiş ki"bana öyle bir cümle kur ki. Mutsuz iken okursam mutlu olayım, mutlu iken okursam mutsuz olayım"demiş. Vezir tamam demiş ve biraz süre istemiş. Aradan biraz zaman geçmiş sonra buyur etmiş kralın karşısına. Buldum demiş krala. Kralda söyle demiş. Vezir" merak etme buda geçer elbet"demiş. Mutluluğa fazla kanma o anlarında geçici Ümitsizliğe fazla kapılma onlarda geçici.
Basit gibi görünen bu cümlenin beni kendimi ne kadar iyi hissettirdiğini tahmin bile edemez kimse. Geçtiğimiz senlerde psikolojik olarak zor zamanlardan geçtim. Birsürü çözüm bulmanın, psikologlara gitmenin yanı sıra bu cümleyle tanıştım. Arada bir aklıma dünyada yaşayanan kötü şeyler geldiğinde; kendi kendime baya sesli bir şekilde bu cümleyi söylüyorum. İdrak edene kadar da tekrarlıyorum.
"Sen güçlü birisin neler yaşadın bu mu seni yakacak zorlayacak" diye diye ruhumu 35 40 yaşında olduğumu 26 yaşından daha büyük hissettiğimi düşünüyorum Ben de isterdim olduğum yaştaki gibi düşünmek
Merhaba 🧡
Kendimi kötü hissettiğimde telkinlerim olur ancak bu tek bir cümleyle sınırlı olmaz. Genelde zorlukla karşılaştığım zamanlarda daha önceki başarılarımı onların üstesinden nasıl geldiğimi hatırlarım. Bunu da başaracaksın derim. Üzüldüğüm anlarda bunu da yaşaman gerekiyor sonuçta karanlık gecelerin sonu aydınlık sabahlardır. Kim bilir seni ne güzellikler bekliyor ki şu an bunu yaşıyorsun derim. Cesarete ihtiyacım olduğunda korkma en kötü ne olabilir ki diye düşünürüm. Kafamda en kötü senaryoyu yazarım ve eee ne var ki bunda derim ve o işe koyulurum. Bunun süresini de çok kısa tutarım çünkü düşündükçe korkunun büyüdüğüne inanıyorum harekete geçmek ve sonuçları takip etmek hep bana daha iyi hissettirmiştir. En sık kullandığım cümle “ Önce yap sonra düşünürsün bir yolunu.” Sanırım ben yaşamın kendisine ve bana getireceklerine çok güveniyorum. 😇
Teşekkür ederim 🙏🏼
Güzel görüşünüz için de ben teşekkür ediyorum 🧡🙏