Soru sığmadı. 👉🏻Bütün hatalarınızı ve başarısızlıklarınızı analiz edip onlardan yararlanmaya mı çalışırsınız, yoksa bunun sizin göreviniz olmadığı şeklinde tavır mı takınırsınız?

Soru sığmadı. 👉🏻Bütün hatalarınızı ve başarısızlıklarınızı analiz edip onlardan yararlanmaya mı çalışırsınız, yoksa bunun sizin göreviniz olmadığı şeklinde tavır mı takınırsınız?
Hatalarıma takılmıyorum, oldu bitti. Keyif alıyorsam ve pişmanlık duymuyorsam hatam bana ait ve tadını çıkartırım. Hatam bana zarar veriyor veya keyif vermiyorsa zaten tekrar etmem. Öyle bir hatam var ki ondan büyük keyif alıyorum ve seviyorum. Bana zararı olmuş olmamış umrumda değil. Acisiyla tatlısıyla yaşamayı tercih ediyorum. Kim ne der ne düşünür umrumda degil.
Bu kişi benim. Bir kâğıda yazdım hatalarımı. yazdıkça daha çok yazdım. bitmedi hatalar. sonra yanlarına beni o hatalara sürükleyen sebepleri ekledim. korkmadım kendimden. hatalarımdan. insan olduğumu hatırladım her cümlemde. sahiplendim onları başkalarını suçlamadan. benimsiniz siz diyerek kabullendim... Beni ben yapan şeylerdi çünkü hatalarım. ders aldıklarımdı. Öğrendiklerimdi.
Devam edeceğim biliyorum hata yapmaya. kağıdımda daha çok sebeplerim olacak. yazacağım sadece, silmeyeceğim.😬
Tamam silme 😬
Bot yine formundaa
Hatalarıma artık takılıp kalmıyorum. Olan olmuş durup düşünmede çok fazla gerek yok. Çünkü zamanı geri alma gibi bir şansım yok. Başarılarım kadar hatalarımda benim. Hatalarım sadece tecrübem olur. Sonra yola kaldığım yerden devam ederim.
Hatalarımın üzerinde uzun uzadıya durmam.. Yaşanmış bitmiş der yoluma devam ederim. Öyle derinden derine pişmanlık duyup kendimi kahredemem. Yeterince yoruldum ben hayatım boyunca o yüzden anın kıymetini bilerek yaşamaya gayret ediyorum.
Cevap
1Cevap
Tabi ki, aslında başaramadığım ya da hata yaptığım için başta üzülürüm ya da moralim düşer. ama aynı zamanda hatamı görüp bir daha o hatayı yapmamak ya da kendimi geliştirip tekrar denemek de aynı zamanda beni tekrar o işi yapmak için motive eder. böylelikle bir daha başarısızlık ya da aynı hataları yapmak gibi deneyimleri görmemiş olurum.
O şekilde bir tavır takinmam asla. Hatalarimi ve başarısızlıklarimi her zaman görebilen biriyim ve dersimi çıkarır düzeltmeye veya daha iyisini yapmak için uğraşırım.
Evet hatalarımdan ders çıkaran iyi ki yaşamışım diyen biriyim
Başarısız hatalr içindeyim ama yinee düzelmiyor biseywlr
Bazılarını gözden geçiririm, düzeltmeye çalışırım. Bazılarını umursamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?