Çevrenin etkisi mi, seni sevmeyen ve başarılı olmanı istemeyen insanlar mı?
Ailenin yeteri kadar destek olmaması mı?
Yeteri kadar imkana sahip olmaman mı?
Sence bu saydıklarımın bir kaçı mı?
Ya da sadece kendin mi?

Çevrenin etkisi mi, seni sevmeyen ve başarılı olmanı istemeyen insanlar mı?
Ailenin yeteri kadar destek olmaması mı?
Yeteri kadar imkana sahip olmaman mı?
Sence bu saydıklarımın bir kaçı mı?
Ya da sadece kendin mi?

Akademik hayatım konusunda mesela üniversiteyi uzatıp bitirdim. İlk yılı ilk dönem sevgili yapmıştım. Sonradan alttan 10 dersin 6-7 tanesini bıraktım. İkinci döneme ayrılmış idik. 7 tanesini geçtim. 3 tanesi kalmıştı. En azından daha az kalmıştı. Cidden ben, akademik hayatım devam ederken sevgili yapmaması gereken biriyim. Etki ediyor bende.
Duygusal ilişkilerim konusunda sinirliyken çok konuşuyorum. Bazen çok sinirli olunca ağır da konuşmuş olduğum zamanlar oluyor. Küfretmem sevdiğim kişilere ama bazen ağır konuşuyor olabilirim. Çünkü hak da ediyor ağır konuşmayı bazen karşı taraf. Aranıyor yani. Ben, sonra olanı deyince de bozuluyor.
motivasyonsuzluk oluyor bazen. bu da beni -kotu- etkileyen insanlar yuzundendi.
Başarısız olduğum da genellikle şanssızlığımdan bazen benim hatalarımdan kaynaklanmıştı tabi ki de.. kendi hatalarımdan olan konular da tabi ki de hatalarımdan dersler çıkarttım her zaman ama şanssızlık olduğu zamanlarda ise bir şey yapmadım çünkü bazen elimizde olmayan şeyler mesela hayat şartları ya da bazen işte böyle olması gerekiyor gibi düşünürüz. o zaman da kendimi suçlamayı bırakmıştım
Teşekkür ederim 🦋😊
Rica ederim 🦋
Cevap
6Cevap
Konuya, içinde bulunduğum şartlara göre değişiyor bu..
Acele etmemden kaynaklı oluyor gadası
tecrübesizlik, aşırı güven, zaman yönetimi ve toleranssızlık. Herkesin başarı ve iş yapış anlayışı farklıdır. Kimse bunu kabul etmez.
Bulmaya çalışıyorum. Acaba neden böyle oldu diye. Benden mi kaynaklı diye.
Genellikle sansızlığımdan kaynaklı başarısızlıklarım
Evet ders çıkarabiliyorum
Sebebi şanssızlık
Mutlaka çözerim ben
Evet bulabiliyorum
Bulabiliyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?