Güzellik algımdan ötürü kendimi kadın gibi göremiyorum. Fakat sürekli derler dişil enerjinin güzellikle ilgisi yok diye ama ben ikisinin doğru orantılı olduğunu düşünüyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben evlenince eşimin tavırları ve hayat şartları yüzünden o dişil enerji yok oldu. Zaten hayat zor ve sürekli mücadele , zaten hayat enerjisi kalmıyor ki dişil enerji kalsın. Normal günlük rutinler bile zor gelmeye başlıyor. O dişil kimliği çıkarıp kenara bıraktım , yerine herşeyle ve evliliği daim kılmakla mücadele etmeye ve hassasiyeti bir kenara bırakan bir kimlik oluştu bende. Böylece unuttum ben nasıl bir kadınım? Güzel miyim mesela? Ellerimi tutsaydı eşim böyle üzüldüğümü gördüğü anlarda kalbim ve ellerim böyle kuru ve bakımsız olur muydu ki? Eşimin ailesinin oğullarına sürekli çocuk gibi davranmasını izlemeseydim , ben de böyle savunmasız ve duygusal olduğum anlarda eşime sığınıp şefkati arar mıydım? İçimde biriken cümleleri rahatça söylememe izin verselerdi ben de yine böyle öfke biriktirir miydim yoksa o narin kadın olarak karşımdakine de naif davranır mıydım? Başka kadınları gördüğünde gözleri parlamasaydı eğer, beni beğendiğini söylediğinde ona gerçekten inanır mıydım? vs.
Ah be , söyleyecek öyle çok şey var ki.
25 Yorumla
Soran+1 yılGünümüz evliliklerinin çoğu bu hüsrana uğruyor maalesef. Hayat sadece fiziksel ihtiyaçlardan ibaret değil duygusal ihtiyaçlar da yaşamsal bir fonksiyon. Umarım eşiniz size karşı daha duyarlı ve anlayışlı olur.
Soran+1 yılEvlilik nasıl ki mutlu olmak için yapılıyorsa boşanmak da mutlu olmak için yapılıyordur ya da en azından mevcut sorunları ortadan kaldırmak için. Günümüz şartlarında boşanabilmek çok kolay olmuyor. Umarım ikinci hayatınız size daha huzurlu olur.
Soran+1 yılİnşallah
En İyi Cevaplar
+1 yılSevildiğini ve şımartıldığını hissettiğin bir ilişkide otomatik yükselir zaten. Yorumlarda belirtildiği gibi hayat şartları o enerjiyi söndürüyor maalesef. Bir elin yağda ötekisi balda olmalı , üzüntün sıkıntın olmayacak kısaca.
03 Yorumla
Soran+1 yılSevilmek güzelleştirir dedikleri o işte. Hiç sevilmemiş olmak da daha da çirkinleştiriyor
- +1 yıl
Dertler yoruyor insanı ondan.. Üzülme ya çoğu kişi böyle. Bu dünya hayatı bitecek neyse ki sonsuz değil..
Soran+1 yılAynen. Keşke daha kısa olsa bazılarımız için.
+1 yılİlk kritik aşama erkeklerde görselliktir. bu kritik evreyi aştıktan sonra cilve, gülümseme, zerafete bakarlar ki bunlar kızda yoksa bahaneler üretip kaçarlar net.
05 Yorumla
Soran+1 yılBirbiri ile bağlantılı şeyler. Güzel olan kadın kendini sever yani enerjisini güzelliğinden alır ve dişilik göstergesi olan her şeyi kendine yakıştırır. Ben maalesef güzel olmayan kategorideyim ve gerekli olan enerjim hiç olmadı.
- +1 yıl
Öyle düşünme canım ya herkesin bi alıcısı mutlaka vardır. bakimli olman kilona dikkat etmen gerekirse spor yapman inan çok şey değiştirir. nasip işi bu işler.
Soran+1 yılKilo sorunu falan değil yapım zayıf zaten. Ama insan şunu sorguluyor artık. Bunca yıl içerisinde hiç mi beğenilmez insan. Bir kişinin bile dikkatini çekmez. Demek ki çok çirkinim gerçekliği tokat gibi çarpıyor yüze.
- +1 yıl
Ben çok karşıyım estetik ameliyatlara ama sen memnun olmadığın yerlerin için estetik yaptırabilirsin imkanın varsa. dis yapisi burun dudak inan çok farkettirir. bi estetik uzmanından yardım alabilirsin.
Soran+1 yılBurun ameliyatı oldum ve bende zerre bir şey değişmedi :) psikiyatriste de başvurdum fakat yardımcı olacak bir şey göremedim. Beynimi kemiren bir böcekle yaşıyor gibiyim.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen kişimin kendı durusuyla alakalı bu gorsellık onemlı gıbı gelsede bı noktadan sonra ozguvenı ve kendını sevmesı etkılıyo bunu sen kendını nasıl gorursen cevrende oyle gorur
011 Yorumla
Soran+1 yılÇevremin beni nasıl gördüğüyle şekillendi kendimi görüşüm
- +1 yıl
Onlara neden dusunduklerınden daha fazla oldugunu gostermeyıp kabullendın
Soran+1 yılAma aynada ne gördüğümü biliyorum.
- +1 yıl
Sen kendını aynada gordugun suretten ıbaret tutuyosan senın bakıs acın bu ama degılsın
Soran+1 yılSen kendini güzel buluyorsun değil mi?
- +1 yıl
Sen bulmadıgın ıcın boyle dıyosun ama sebep olarak dısardakılerın tavırlarını verıyosun harıka bı guzellıkte degılım hatta kımıne gore cırkınde olabılırım ama bu benı mutsuz etmıyo ben kendımı sevıyorum yanı onemlı degıl takkma dıyen herkes muthıs guzel degıl
Soran+1 yılBelki de öyledir.
- +1 yıl
Ya degılse?
Soran+1 yılÇevremde bana güzelliğin önemli olmadığını söyleyen herkes çok güzel ve girdikleri her ortamda dikkatleri üstlerine çeken tiplerden :)
- +1 yıl
Bası seylerı genelleyerek dusunme hepsının aksı de mumkun cunku kıme gore guzel? senın begendıgını ben begenmıyosam? yanı bu tek tıp bı dusunce olamaz guzellık gorecelıdır ben onlardan bırıne cırkın desem hayata mı kusucekler mesela sen neden oyle dusunuyosun ınsan en cok kendı kendıne ezıyet edıyo cıdden var olanı ortaya cıkarmaya bak kendını sev kımse sevmesede sev
Soran+1 yılBir iki kişiyle olan şey değil yıllarca istikrarlı olarak yaşadığım şeylerden edindim bunları.
Oysa hayatım öyle mücadelelerle geçmiş ki kendime üzülüyorum:) umarım birgün kendimi sevebilme imkânım olur. Görüşlerin için teşekkür ederim:)
+1 yılSevmek, üretmek ve hoşgörülü olmak dişil enerjiyi artırır. Bunun yanında cinsel dürtüleri reddetmek de dişil enerjiyi zayıflatır.
029 Yorumla
Soran+1 yılYeterince sevilip beğenilmek yeterli olur belki aslında. Ama o kritik dönem aşılmadığı sürece tabii.
- +1 yıl
Kritik dönemi anlamadım
Soran+1 yılÖrneğin ergenlik dönemi kritik bir dönemdir. Kadınsı ve erkeksi rollerin oluştuğu kimlik edinilen dönem. Çocukluk ergenlik ve yetişkinlik dönemleri olarak düşünürsek ve hiçbir döneminde o kişi güzel/yakışıklı olmadığını algılarsa bu tüm hayatı boyunca onda çakılı kalabiliyor.
- +1 yıl
Sen ergenliği iyi geçirmedin sanırım ama hala gençsin v önünde uzun bir yol var. Bunun farkına varman bile aşman için bir basamak. ama kendini sınırlandırma bence, kalıplara bağlı kalma, sevmediğin kurallara uyma mesela, sevmediklerinle ilgili her hafta bir değişiklik planla
Soran+1 yılFarkında olmak acı veriyor işte. Zaten her zaman bilmek acı vermiştir. Hele de kendi analizini yapıp özeleştiri yapmak tam bir işkenceye dönüşüyor. Dediklerini dikkate alacağım.
- +1 yıl
Zor olduğu kesin ama yılmaman lazım, birde sana söylenen güzel şeyleri inanmasan da doğruymuş kabut etmeye çalış. İllaki iltifat alıyorsundur. Bunları kaçırma. Bardağın dolu taraflarına bakmayı öğrenmelisin, kimse mükemmel değildir. Gizlisin ama beni eklersen sana bir şey önermek istiyorum
Soran+1 yılAilem genelde güzel olduğumu söylüyor ben iyi olayım diye fakat bana hakaret gibi geliyor artık. Daha çok sinirleniyorum.
- +1 yıl
Neden inanmıyorsun ki
Soran+1 yılÇünkü kargaya yavrusu şahin gibi görünürmüş :) annem beni zaten çirkin görmez. Ama dışarıdaki insanlar? Mesele sadece bir erkeğin beni beğenip beğenmemesi değil direkt olarak güzel olmadığım sıfatlarını çoğu aldım hem kadınlardan hem erkeklerden
- +1 yıl
Güzellik algında ne var birde
- +1 yıl
Neki işte güzellik algısı nedir
Soran+1 yılÇok var o güzellik algısı. Ben o güzellik algıları içerisinde ezildim parçalandım. İnşallah benim gibi olan kadın çok fazla yoktur.
- +1 yıl
Kadın her haliyle erkeğe çekici gelir, bu biraz senin kendi içinde ve hemcinslerinle olan sorun bence. Seni beğenip değerini anlayacak birileri vardır ama aynı güzellik algısı senin onu yakışıklı ya da bir erkek olarak algılamana engel olabilir. İçinde iyilik var belli, iyi bir kızsın kendini üzme bu kadar. burada bardağın dolu tarafını göreceğin çok şey yazdım. Sen görebildin mi acaba?
Soran+1 yılEvet görebiliyorum. Çok teşekkür ederim.
- +1 yıl
Daha fazlası için beni eklemen lazım
Soran+1 yılGizli kalmayı daha çok tercih ediyorum teşekkür ederim. Fakat bir sorum olacak. Kendi güzellik algım hayatıma girecek olan erkeğe de yansır mı gerçekten? Yani kendimi kadın olarak görememek onu da aynı şekilde erkek gibi görememeye neden olur mu?
- +1 yıl
Olabilir gibi geliyor. Hayatına girerse bence sorun olmaz ama onu hayatına alabilecek misin bunu bilmek zor. Bence özellikle bizim ülkemizde bu gibi yanlış algılar iyi insanların bir araya gelememesine sebep oluyor
Soran+1 yılHaklısınız. Kısır bir döngü oluşur gibi.
- +1 yıl
Birde şöyle bir şey var bizim algımızı yönetenler yaşadığımız çevre izlediğimiz filmler vs. aslında gerçeğin çok küçük bir parçasını yansıtıyor.
Soran+1 yılElbette bunu belirleyen çevredir. Belli ölçüler olmasa çirkin-güzel kavramı da olmazdı. İnsanlar çok acımasız. Güzelliği kadar yer ediniyor insan bu bu hayatta. Bunu bir bankadaki çalışanın size sunduğu hizmette bile anlayabiliyorsunuz :) karşıdaki kişi güzel fakat cahildir ama ona profesör muamelesi yapar. Diğeri çirkindir ama öğretmendir fakat ona cahil biriymiş gibi davranır.
- +1 yıl
Davranışları kısmen etkiliyor bence, sizin giyim kuşam ve duruşunuz da bunda etkili, ses tonu ve düzgün konuşmada. Senin çizdiğin tabloda bu ülkedeki insanların yarısı yok
Soran+1 yılKendini güzel görmemek beraberinde güzel giyinememeyi de getiriyor. Zaten çirkinim giyim neyi değiştirecek ki? Ya da makyaj yapmak neye yarayacak? Bu böyle böyle şu noktaya kadar geliyor "Bana asla gelinlik yakışmaz" bence bir kadın bunu da söylüyor ve buna inanıyorsa artık bi üstü yok.
- +1 yıl
Giyim makyaj bir şeyi değiştirmek için değil alında, kendine önem verdiğini gösteriyor. Sen kendine önem vermezsen kimse sana önem vermez. Çok yanılgıların var bence hayatla ilgili. Az öncede yazdım, kadın her haliyle erkeğe güzel gelir, gelinlikle ya da değil çok bir önemi yok. Sen onu giymeyi kendine layık görmüyorsun sorun burada.
Soran+1 yılEvet layık görmüyorum. Güzel bir çantayı dahi takmaya layık değilim.
- +1 yıl
Eğitimli birisin, durumuna bağlı psikolojik destek alsan iyi olur. Ben sadece bugünlük yazdıklarına cevap verabiliyorum.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yazdıklarınız için. Psikiyatriste gittim daha önce fakat emin olun siz çok daha iyi şeyler söylediniz :) karşıdakini henüz tanımadan derdin ne diye soruyorlar tabii bu da etkili bir iletişim sağlamıyor.
- +1 yıl
Başka birini deneyin onlarda farklı farklı işini seven var sevmeyen var, yapan var yapamayan var. ama banada sormak istersen eklemen gerekiyor işte bugünkü ikilemin burada
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Biraz olsun etkili olduysam ne mutlu bana
+1 yılTabiki de özgüven, güzellik, bakım bunların hepsi dişil enerjiyi arttırıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılKendime bakım yaptım saç makyaj falan. Aynaya baktım gördüğüm şey palyaço gibi bir şeydi.
+1 yılDişil enerji kendini sevmekle yükselir, kadınlığını yaşamaktan korkmamak, çekinmemek önemli
05 Yorumla
Soran+1 yılKendimden nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim bu hayatta.
- +1 yıl
Neden kendine bu düşmanlığı yapıyorsun?
Soran+1 yılÇünkü hiç sevilmedim, hiç güzel hissettirilmedim. Bunun önemsiz olduğunu söyleyen kadınlar güzel kadınlardır. Çünkü sahip oldukları şeyin yokluğunun nasıl hissettirdiğini bilemezler.
- +1 yıl
Çünkü kendini sevmiyorsun onların sevmesini hiç bekleme bu durumda. Kendini sevmek sadece güzellik kavramı ile alakalı değil ne kadınlar var ahım şahım bir güzelliği olmamasına rağmen kendine olan güveni ve sevgisi sayesinde duruşu ile erkeklerin aklını başından alan... Ve aynı şey erkekler içinde geçerli, yakışıklı olmasa bile duruşu ve öz güveni ile kadınların gözdesi olabiliyorlar
Ki bana sorarsan diş görünümden çok daha etkileyici bir şey bu
Soran+1 yılHaklısınız o örneklerden çok görüyorum ve hayran oluyorum iyi ki öyleler diye. Kendini sevmek bu hayatta yediğin yemekten aldığın tadı bile etkiliyor. Ama ben doğuştan böyle değilim. Basit bir örnek vereyim Üniversitenin kantininde kızlarla oturduğunuzda herkesin birkaç aşk hikayesi anlattığını ya da onlara ilgi gösterenlerden bahsettini görüp kendi hafızanızı yokladıktan sonra anlatacak bir şeyiniz olmadığını görünce sorgulamaya başlıyorsunuz. Benim sorunum ne? Ben o kadar mı çirkinim? Ben kadın değil miyim? Diye diye gelinen nokta büyük bir özgüven eksikliği oluyor maalesef.
Adam 40 yaşında zayifliyor. Diyor ki vücudumu yeniden tanıyorum. Bu sebepten kendini yeniden keşfetmeyi dene.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsra ezmecinin profinile goz at tam da bu konuya deginiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılO tarz kadınların show amaçlı yaşadığını düşünüyorum.
+1 yılDişil enerji uydurma bence ya. Dişilik ölçülebilir bir şey değil ki
03 Yorumla
Soran+1 yılNedir peki?
- +1 yıl
Dişilik demek kadının kadın olması yani yürünün dişi özelliklerine uyum göstermesi demek değil midir. Yani doğum yapması ovaryumunun olması sakallı olmaması falan. Bence yine burçlar gibi fazla abartılıyor bu konu.
Soran+1 yılBelki de.
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aktif bir spor yapmayı dene...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 528 cevap paylaştı.
+1 yılbu virqzda karşındaki öküzlere bagli
09 Yorumla
Soran+1 yılHiç fikrim yok.
- +1 yıl
nerde yaşıyorsunuz
Soran+1 yılYaşadığım şehir ile alakalı değildir. Üniversite için 2 farklı şehir de değiştirdim yani eve kapanık bir yaşamım yok. Öyle olsa en azından bu bahane ile kendimi avutabilirdim :)
- +1 yıl
birde seni görseydik o halde
Soran+1 yılMerak etme... "Aslında güzel olup kendini beğenmeyen" tarzdaki kızlardan değilim. Gerçek çirkin bir insanım 😀
- +1 yıl
öyle deme ya, çirkin kız yoktur
Soran+1 yılHayatında hiç çirkin kadın görmedin mi gerçekten?
- +1 yıl
gostereene Bi kendini
Soran+1 yılGizli kalmayı tercih ederim.
Bence güzellikle alakası yok ya bu durumun
08 Yorumla
Soran+1 yılGüzel olmayan ve bunla doğru orantılı şekilde hiç fark edilmeyen, beğenilmeyen ve sevilmeyen bir kadın dişil enerji kaynağını nasıl elde edebilir?
Soran+1 yılDemek ki öyle kadınlar var. Onlar adına sevindim.
Soran+1 yılAma güzel olan zaten gerekli ilgiyi gördüğü için duygusal ve psikolojik doyumunu yaşıyor.
Soran+1 yılÇok yaşasın dişil enerjisi yüksek kadınlar o halde :)
Dişiligimizi cikarmak erkekle alakali bence
07 Yorumla
Soran+1 yıl26 yaşındayım hayatımda hiç beğenilmedim, sevilmedim.
Soran+1 yılErkek yeterince sever ve mutlu etmeye çalışırsa bu durum düzelir mi?
- +1 yıl
Yok hayir. Rollerinizi dogru bilmeniz lazim. Bazi kadinlar eşlerinin annelik rolunu aliyor. Bu da kocalarinin onlara yaklasimini etkiler. Erkeklere baba gibi sahiplenici rol yuklemek vs vs vs...
Eşler iliskilerin farkinda olarak fedakarliklar yaparak o iliskiye emek vermeli. Sadece sevmek ile o disilik cikmaz.
Soran+1 yılBelli bir yaşa kadar hiç beğenilmemiş, sevilmemiş biri daha sonradan bir kereliğine sevilse bile sizce artık mutlu olabilir mi? Gelişimde kritik evreler vardır. Fiziksel ve duygusal ihtiyaçların karşılanmadığı evreler bir sonraki evrelere olumsuz bir şekilde yansıyor ve bu çoğu zaman saplantı oluşturuyor.
Soran+1 yılGüçlü bir psikoloji gerekiyor. Duygusal doyum sağlar.
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendine güven tam olursa enerjinin yüksek olacağını düşünüyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılZaten hepsi birbiri ile bağlantılı olmuyor mu? Özgüven eksikliği vs.
Cevap sahibi+1 yılEvet o yüzden önce kendini beğenmiş olman lazım sen nereni begenmiyorsun
Soran+1 yılVarlığım ile bir bütün olarak çirkinim. Beğendiğim tek bir özelliğim dahi yok.
Cevap sahibi+1 yılÖnce bu fikri değiştirmeye calis
Soran+1 yılGerçek değişmiyor ama
Cevap sahibi+1 yılDeğişir sen başkalarına kriter olma sen kendi kriterini belirle
+1 yılÇokta alakalı değil
04 Yorumla
Soran+1 yılGüzel olmayan bir kadın ile kimse ilgilenmez e bundan dolayı da dişil enerjisi hiçbir zaman olmaz, demek doğru olmuyor mu? Çünkü ben bunu yaşıyorum
- +1 yıl
Olmuyor bende onun tersini yaşıyorum
Soran+1 yılNasıl yani?
- +1 yıl
Dünkü soruma bak istersen
Ne dertler var ya !
01 Yorumla
Soran+1 yılBunun ayırdındayım ben. Dert olarak değil. Psikolojik bir sorun oldu mu oraya takılıp kalıyor insan ve asla ilerleyemiyor. Elbette Allah başka acılar vermesin. Fakat bu biraz farklı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım