Çok da detaya girmeye gerek yok. Ne de olsa iki satır cümle bile okumanın zor geldiği bir ortamda başlığa bakarak yanıt veriliyor.

Çok da detaya girmeye gerek yok. Ne de olsa iki satır cümle bile okumanın zor geldiği bir ortamda başlığa bakarak yanıt veriliyor.

Mutluluğu asıl başka birinde aramayı bıraktığım an asıl olan kendimi buldum ve mutluluğu daha çok yakalamış oldum.
İnsan ilk önce kendini keşfedip, kendini ssvmelidir. Diğer insanlara anlam yüklediğimiz kadar kendimize anlam yüklesek kimseye ihtiyacımız olmaz, mutlu olmak için.
Mutluluğu aşkta arıyorum. çünkü kendimi sevmek yeterli gelmiyor. yani kendimle el ele tutuşamam kendimle öpüşemem ya da kendime sarılamam. ya da kendime hediye alamam kendime de iltifat edemem. bu yüzden sevilmek bir ihtiyaç gibi geliyor bana. tabi ki her insanın düşüncesi farklıdır.
kimisi para ile mutlu oluyor zenginliği ile mutlu oluyor kimisi de sevgi ile mutlu oluyor yani sevip ve sevilince mutlu oluyor bende ikinci gruba dahil oluyorum yani benim için maddesel şeylerde değil manevi duygular beni mutlu ediyor ama sevgimi birisi ile paylaşırsam sadece mutlu oluyorum.
çok güzel bir soru olmuş tebrik ederim.. mutluluğu başkasına ararken aslında ne kadar mutsuz olduğumu farketikten sonra. kendi kendime ne kadar seviyor ve iyi geliyormuşum bunu anlayinca bazen ne kadar aptal zamanlarin olmuş diyorum kendi kendime.. önce insan kendini sevecek kendini sevemeyn bir insan başkasının sevgisi ile var olduğunu muhtaç olduğunu düşünüyor bunu anlamak zaman alıyor ama aramak lazım bulmak İçin.. sonuc olarak mutluluğu başkasında arayan hep yanılır üzülür mutsuz olur. kendinizi keşfedin..
Teşekkür ederim:)
Rica ederim 🙂
Kendi kendimi mutlu etmek benim yaşam biçimim.. Hiç bir zaman asla tek bir noktaya odaklanıp mutluluk beklentisi içine girmedim. Bence bu yanlış bir bakış açısı. Biz olmazsak çevremizdeki insanlar da yok. O sebeple inanın her an kendine yetebilmesi gerektiğine inananlardanım.. Keyifli günler..
Cevap
3Cevap
Kişiyi mutlu hissettiren soyut kavramlar veya olaylar değil kendi hormonlarıdır, bu olaylar vs. sadece bunu tetikleyebilirler.
En önemlilerinden birir hatta ismi mutluluk hormonu olan da Serotonindir. Bu yeterli miktarda varsa mutluyuzdur, yoksa değilizdir.
Bunu biz salgıladığımıza göre mutluluk da bizimle ilgili. Bunu salgılayamayan bir insana başka bir insan ne yapsa faydası olmaz. Bunu ögrendikten sonra ben de tamamen kendime odaklandım.
Bu arada tablo muhteşem. Çalmak istiyorum.
Mutluluğu kendimde bulanım. Birileri beni mutlu etsin diye kimseye yüklenmem. Bir kutu çikolata veya bir kediyi 🐈⬛ severek mutlu olabilen insanım.
Tablo bana ait değil maalesef. Ama buna benzer bir şey yapmayı planlıyorum.
Yapmalısın. Muhteşem olur.
Mutluluğu başkasında arayan her zaman kaybeder
Kendi kendime mutlu olabiliyorum başkaları mutlu değil mutsuz ediyor 🙃
Mutluluğu başkasında arayanım biliyorum bu doğru değil ama düzeltmeye çalışıyorum
Evet ama tekte pek fazla sarmıyor biri olması gerekiyor
Kendimde bulmaya çalisiyorum vallai
Baskasindan fayda gõrmedimde ondan
Kendimde atıyorum
Kendimde bulmak istiyorum
Kendime yeterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?