Herkesin kendim gibi temiz olmadığını anladığım günden beri değişim için mesafe kat edememiş olmak beni intihara sürüklüyor?

ÖNNOT: Biraz uzun bir metindir. görüş atıp sohbet başlatmak istemeyen kişiler boşa okumasın. sıkılabilirsiniz.

Soru başlığında belirttiğim gibi;
Aslında bu konu üzerinde neredeyse her gün düşünüyorum. çok asosyal , fazla temiz , yalansız , kavgasız, kötülük ve kenafirlikten bi haber büyütüldüm. okul hayatım açık öğretim olduğu için insan içine karışamadım. işe girdikten sonra insanlarla olan ilişkilerimi oturmakta çok zorlandım. ilk yıllar insanların kendim gibi olmadığını her türlü şeytani fikirle dolu olduklarını, kimseye güvenilmeyeceğini , tanıdığım herkesin arkamdan bişeyler çevirebileceğini kuyumu kazabileceğini , kimsenin beni sevmiyor olma ihtimalini, herkesin rol yaparak kendini gizleyebileceğini anlamıştım. sonra mücadele etmeye çalıştıkça daha çok dibe battım. sürekli bi şeylerden nem kapar hale geldim. herşeyden şüphelenir oldum. kimseye güvenememe rağmen herkese iyi davranmaya devam ettim. hiç geri dönüşü olmamasına rağmen bıkmadım. çünkü ben böyle mutlu oluyordum. sürekli kötüyü düşünerek sadece kendimi mutsuz edebildiğimi , kimsenin benim bu durumumdan haberdar olmadığını , hatta ölsem iki gün üzülüp yerime başka birini çok rahat koyabileceklerini anladım. biraz intihar mektubu gibi olacak ama bu sadece yaşadıklarımın çok ufak bir kısmı. yazsam roman olur ama sadece okuyan ağlar. hayatımdakiler ise bu kitabın bir karakteri olmasına rağmen sadece gülüp geçiyorlar. Kötü olmak elimde değil. diğer insanlar gibi şeytani düşüncelerim yok. hakkımı savunacak kadar bile cesaretim yok. çünkü hep haksız çıkan ben oldum. el birliğiyle beni "bay haksızçıkan" ilan ettiler. mimlendim, gözlerle kurşuna dizildim, her gün tekrar tekrar öldüm. artık gerçekten ölme vakti dediğimde bi umut ışığı canlandı gözümde. kendimi durdurdum. hep geçen yıl neden yapmadım ki diye pişman oldum.. oluyorum da...

aranızda benim gibi yaşamış ancak toparlanıp diğer insanlar gibi olmayı başarmış olan var mı çok merak ediyorum?
Herkesin kendim gibi temiz olmadığını anladığım günden beri değişim için mesafe kat edememiş olmak beni intihara sürüklüyor?